Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Műszaki és Létesítménygazdálkodási Iroda
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PM02537
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék (6722 Szeged, Egyetem u. 2-6.) részére: 1 db. mechanikai úton működő, kőzetminták - mikrométeres mérettartományú - üregeiben csapdázódott gázok kiszabadítására alkalmas feltáró berendezés tervezése és megépítése.
2013. augusztus 30.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PM02537

Ajánlattételi határidő: 2013. szeptember 06 10:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: : A szerződés aláírásának időpontjától számított 150 naptári nap.

A beszerzés rövid ismertetője:

A feltáró berendezéssel szemben támasztott minimum követelmények:

 

Törőkamra, törő, komplett vákuumrendszerhez tartozó szelepek, vákuumtechnikai építőelemek, szabályozható fűtőkörök, tömítések és a rendszer váz szerkezete.

 

A készülék csatlakoztatható tömegspektrométerhez, UHV csatlakozókkal van ellátva.

Tartalmazza a teljes rendszer vázszerkezetét és az elektromos kapcsolószekrényt.

A készülék alkalmas minimum 1,5 g kőzetminta fogadására és mechanikai úton történő feltárására (törésére) a kőzetben csapdázódott gázok kiszabadítása érdekében.

A készülék mintakamrájában, ahol a feltárás zajlik, minimum 10-6 mbar végvákuum érhető el.

Törőkamra szivárgásértéke < 1x 10E-9 mbar*l/s

A rendszer elemei rozsdamentes acélból épüljenek fel, és a kifűtendő alkatrészek viseljenek el max. 200 °C hőmérsékletet.

A készülék olyan szűrőrendszerrel van ellátva, ami megakadályozza a hozzá csatlakoztatott tömegspektrométer idő előtti elszennyeződését, de nem akadályozza meg a felszabaduló gázok tömegspektrométerrel történő vizsgálatát.

A feltáró berendezés, a kivákuumozott mintakamrát is beleértve, minimum 100 °C-os hőmérsékleten temperálható a feltárás teljes időtartama alatt.

A kőzetek gáztartalmának feltárását végző mechanikai egység szabályozható legyen, beleértve a mechanikai törő berendezés nyomóerejének és működési idejének szabályozhatóságát.

A berendezés szelepeivel szemben támasztott követelmények: fűthetőek, fémházasak, vezérelhetőek, elektropneumatikus működésűek. A nagyvákuum oldalon UHV csatlakozással ellátottak.

Legyenek képesek működni gyakori, ismétlődő fűtés esetén.

A szivárgási értékük legyen < 5E-10mbar*l/s UHV és 1E-9mbar*l/s HV szelepek esetén.

 

A berendezés tesztelése, a megrendelő által átadott, 25 db, a megrendelő által ismert gázösszetételű kőzetmintán, a vállalkozó által biztosított tömegspektrométer és vákuumrendszer (elővákuum- és turbomolekuláris szivattyúk) alkalmazásával.

 

 

A pályázóval szemben támasztott követelmények:


Minimum 2 éves, minimum 5 referenciával alátámasztott jártasság vákuumtechnikai berendezések tervezésében és építésében, valamint tömegspektrométeres mérésekben.

Próbaüzemmel kapcsolatos követelmények:

A tesztméréseknek a szállítási határidőt megelőzően el kell készülniük!

Szükséges garancia: minimum 12 hónap.


Számlázási feltételek:


A megfelelő mérési eredmény, számlázási előfeltétel!

A számla fizetése utalással történik.

A számla fizetési határideje 60 naptári nap.

Megrendelő előleget nem fizet.


 

 



Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás



Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Fakan Zoltán, irodavezető

fakan.zoltan@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Schubert Félix dr., tudományos munkatárs SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék, tel: +36 (62) 546-364, +36 (62) 544-000/6364, +36 (62) 544-058, +36 (62) 544-000/4058

email: IXXI@geo.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Magnificat Vacuum Kft (1041 Budapest, Deák F. u. 8.)
Nyertes ajánlati ár: 5 386 116,-Ft+ÁFA