Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Műszaki és Létesítménygazdálkodási Iroda
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PM01797
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szent –György Albert Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézet és Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet (Szeged, Semmelweis u. 6.) emelet ráépítésének engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése.
2013. január 09.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PM01797

Ajánlattételi határidő: 2013. január 23 14:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: Építési engedélyes tervek elkészítése: a szerződés aláírásától számított 30 naptári nap. Kiviteli tervek elkészítése: a jogerős építési engedély kézhezvételétől számított 30 naptári nap.

A beszerzés rövid ismertetője:
Beadási határidő lejárta előtt feltett kérdések megválaszolása miatt

BEADÁSI HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS!!


A kivitelezők által feltett kérdések és az azokra adott válaszok feltöltésre kerültek (PM01797 WEBRA kérdések-válaszok.docx)!


Tervdokumentáció – Építési engedélyezési és kiviteli terv

 

Helyszín:

 

Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szent –György Albert Klinikai Központ, Déli Klinika Park, Laboratóriumi Medicina Intézet és Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet (Szeged, Semmelweis u. 6.).

 

Az SZTE Klinikai Központ meglévő Laboratóriumi Medicina Intézet és Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézete épületének földszintjén vérvételi, laboratóriumi és szolgálati helyiségek kialakítását tervezi.
Az épületre egy szint ráépítésével irodák, szemináriumi szobák és szociális helyiségek kialakítása történik. A jelenlegi tetőforma (tetőszerkezet) lehetőség szerint megtartandó, visszaépítendő.

Az épület átalakításának terveit az alábbi előzetes tervezési program szerint kell készíteni. A tervezés során a programot pontosítani, aktualizálni kell.

Laboratóriumi Medicina Intézet és Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet tervezési programja :

 

Az épületre teljes magasságú emeletráépítés tervezése és megvalósítása során a szétszórtan működő laboratóriumi egységek egy helyre történő összevonásával a működési költségek racionalizálhatók.

Az emeletráépítés megvalósíthatóságát statikai vizsgálatokkal és számításokkal kell alátámasztani.

A tervezési feladat az alábbiakra terjed ki:

 

III. em. emeletráépítés


-8 db iroda kialakítása (Laboratóriumi Medicina Intézet)

-Férfi és női öltöző a szükséges vizesblokkal

-4 db iroda (Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet)

-Szemináriumi szoba

-Gondnoki iroda

-Szociális helyiségek kialakítása


Földszint átalakítás

 

-Vérvételi helyiségek kialakítása

-Vizelet átvevő és vizsgáló szoba kialakítása a hozzátartozó WC helyiségekkel, nemektől független akadálymentes WC kialakításával

-Laboratóriumi helyiségek kialakítása (LMI)

-Ügyeleti pihenő kialakítása

-Vizsgálati mintaanyagok átvételére szolgáló helyiségek

-Laboratóriumi helyiségek kialakítása (KMDI)

-PCR labor kialakítása

 

 

A tervezés során tervezendő az átalakítással és emeletráépítéssel érintett épületszintek épületgépészeti- és elektromos-, valamint informatikai hálózata.

 

Az épület megközelítését és a közszolgáltatást nyújtó, betegforgalmi területeit az érvényben lévő jogszabályok szerint akadálymentesíteni kell.

 

A földszint átalakítás tervezése során figyelembe kell venni az épület teherhordó rendszerét.

A helyiségek burkolata, felület képzése, az épület gépészeti kialakítása feleljen meg az egészségügyi rendeltetésű helyiségekre vonatkozó előírásoknak.

 

Az emeletráépítés során költségtakarékosság megvalósítása érdekében törekedni kell arra, hogy a meglévő, jó állapotú tetőszerkezetet és egyéb épületelemeket fel lehessen használni.

 

Építési engedélyezési tervdokumentációt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, különös tekintettel a 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről (OTÉK), az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet hatályos rendelkezései szerint kell elkészíteni.

 

A dokumentáció elkészítésénél és az engedélyezési eljárás során az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. számú rendelet értelmében kell eljárni.

 

Tervező feladata az egyeztetések elvégzése, engedélyek beszerzése.

 

Az építési engedélyes tervdokumentációk leadását 2 példány papír alapú és 5 példány elektronikus (CD) formátumban kell teljesíteni.

 

Az kiviteli tervdokumentációk leadását 6 példány papír alapú és 2 példány elektronikus (CD) formátumban kell teljesíteni.

 

A kiviteli tervdokumentáció részét képezi a tételes árazatlan (minden dokumentációban) és a tételes árazott (1 példányban) költségvetés, melyeket nyomtatott és digitális formátumban is át kell adni.

 

A digitális terveket .pdf és .dwg (szerkeszthető) formátumokban is kérjük.

 

ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK ÉS INFORMÁCIÓK

 

A felhívásban fent közzétett tervezési programot a Megrendelő és az Üzemeltető arra jogosult képviselőivel pontosítani és véglegesíteni kell, melyről született dokumentumot a tervdokumentációhoz csatolni kell. A végleges tervezési program a vonatkozó jogszabályok szerint a tervdokumentáció része.

 

A tervek elkészítésénél alapvető szempont a műszakilag megfelelő, de költséghatékony megoldások tervezése.

 

A tervezőnek le kell folytatnia a szükséges hatósági, szakhatósági egyeztetéseket, valamint folyamatos konzultációkat az üzemeltető képviselőjével, ezen egyeztetésekről és konzultációkról emlékeztetőt köteles felvenni, melyet az érintetteknek eljuttat.

A tervezőnek a tervezési feladat elvégzéséhez szükséges mindennemű feltárást el kell végezni, ezek költségét – az ideiglenes helyreállítással – az ajánlati árnak tartalmaznia kell. Az egyetem a feltáráshoz szükséges területet biztosítja.

 

A tervezés és a szakhatósági egyeztetések során felmerülő összes költség a nyertes pályázót terheli! (Tulajdoni lap és hiteles térképmásolat kiváltása, közreműködő szakhatóságok igazgatási szolgáltatási díjai, szakértői díjak…)

 

Az elkészítendő tervdokumentációkban foglalt szellemi alkotás a Tervező tulajdona lesz, de a tervezési díj megfizetésével a Megrendelő megszerzi a tervdokumentáció szabad, korlátozásmentes felhasználói jogát, amely alapján a Tervező előzetes jóváhagyása nélkül (de tájékoztatása mellett) jogosult azt teljes körben és korlátlan ideig felhasználni, továbbtervezésre másnak átadni, ezzel kapcsolatban a Tervező további igényt nem támaszthat.

 

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 15. § szerint a felek elfogadják, hogy a tervező az általa készített kivitelezési dokumentációval kapcsolatban az Étv. 33. § (4) bekezdése szerint tervezői művezetést végezhet, amelyre a felek külön szerződést kötnek.

 

A tervező köteles, a kivitelezésre kiírt pályázatok során feltett, tervezéssel összefüggő kérdésekre - többek között a betervezett anyagok és berendezések kiváltására megajánlottak megfelelőségére, és elfogadására történő nyilatkozással -, a Megrendelő által megadott határidőre válaszolni. A tervező köteles továbbá a kérdésekre való válaszadások során új költségvetési tételek felmerülése esetén kiegészítő költségvetést összeállítani árazott és árazatlan formában.

 

A nyertes pályázó 1 rész-számlát nyújthat be az építési engedélyezési dokumentáció sikeres átadás-átvételét követően, ill. 1 végszámlát nyújthat be a kivitelezési tervek sikeres átadás-átvételét követően. Ezek szétbontását kérjük az ajánlatban szerepeltetni.

A számlák fizetési határideje 60 naptári nap.

Megrendelő előleget nem fizet.

 

 

Kizáró alkalmatlansági feltételek

 

Alkalmatlanság: műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik a vizsgált 36 hónapban legalább 1 db, minimum 500 m2 alapterületű magasépítési tervezési referenciával

 


Alkalmatlanság: Az ajánlattevő műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik a településtervezési és az építészeti-műszaki tervezési, valamint az építésügyi műszaki szakértői jogosultság szabályairól szóló 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet szerinti, az alábbiakban meghatározott tervezési szakterületi jogosultságú tervezőkkel:

 

1 fő felsőfokú végzettségű É jelű korlátlan építész tervezővel
1 fő felsőfokú végzettségű T-T jelű tartószerkezeti tervezővel
1 fő felsőfokú végzettségű G-T jelű épületgépész tervezővel
1 fő felsőfokú végzettségű V épületvillamosság tervezővel.

A Vállalási árat a következő formában kérjük megadni:


Részszámla nettó összeg:………………………..,- Ft

Végszámla nettó összeg:…………………,- Ft

nettó összesen:……………..………,- Ft

ÁFA 27%:………………………..…- Ft

Bruttó összeg:…………………...….,- Ft

 

 

Helyszíni bejárás helye és időpontja:

Szeged, Semmelweis u. 6.
SZTE Déli Klinikapark

2013.01. 11. 9:30



Letölthető állományok:
webrához tervezői szerződés tervezet.doc
PM01797 WEBRA kérdések-válaszok.docx

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás



Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Fakan Zoltán, irodavezető

fakan.zoltan@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Gombkötő Péter, SZTE ÁOK Élettani Intézet, tel: +36 (62) 545-373, +36 (62) 544-000/5373, fax:

email: gombkoto.lajos@gmf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: 3D Mérnöki Iroda Kft. (Szeged, Hont Ferenc u. 4/a)
Nyertes ajánlati ár: 3 950 000,-Ft+ÁFA