Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (anyagok, eszközök)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PB0098

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: Az szte siemens cerberus tűzjelző rendszereinek, co érzékelő rendszereinek, irányfény/menekülési útvonaljelző világító tábláinak üzemeltetése és karbantartása

2012. március 02.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PB0098

Ajánlattételi határidő: 2012. március 9. 16:00

Fizetés: utólagosan, átutalással 30 napon belül

Kérjük, ajánlatában tüntesse fel a szállítási és egyéb járulékos költségeket is.

A beszerzés rövid ismertetése:

Az szte siemens cerberus tűzjelző rendszereinek, co érzékelő rendszereinek, irányfény/menekülési útvonaljelző világító tábláinak üzemeltetése és karbantartása

Szükségessége:

Az 1996 évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról valamint a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat előír különböző kötelezettségeket a jogi személyek valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára. Ennek értelmében: kötelesek a közvetlen tűzvédelmüket szolgáló – jogszabályban, hatósági határozatban előírt – tűzvédelmi berendezést, készüléket, felszerelést, technikai eszközt állandóan üzemképes állapotban tartani, időszaki ellenőrzésükről gondoskodni.

Aki beépített tűzjelző berendezés vagy tűzoltó berendezés tervezése, kivitelezése, karbantartása, javítása, telepítése, felülvizsgálata tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a tűzvédelmi hatóságnak bejelenteni. A bejelentésben meg kell jelölni a bejelentő természetes személyazonosító adatait. Ilyen tevékenységet csak az folytathat, aki rendelkezik a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter rendeletében meghatározott szakmai képesítéssel, és megfelel az ott meghatározott egyéb feltételeknek.

A pályázati eljáráshoz szükséges egyéb információk:

Általános:

A pályázat tárgya:

1.  Az SZTE Siemens Cerberus, BOSCH, Hekarton és Global Fire típusú tűzjelző rendszereinek üzemeltetése, karbantartása

2.  Az SZTE CO érzékelő rendszereinek üzemeltetése, karbantartása

3. Az SZTE irányfény/menekülési útvonal jelző világító tábláinak üzemeltetése,karbantartása

Mennyisége és teljesítési helyei:

· Tűzjelző központ: 58 épület

· CO érzékelő rendszer   2 épület

· Irányfény/menekülési útvonal jelző 28 épület

 

Teljesítés időszaka: tender eredményhirdetésétől számított 60 napon belül.

Teljesítés követelménye: üzemeltetési naplóba történő bejegyzés a karbantartás elvégzéséről.

Kapcsolattartó: Lakatos István- Védelmi Iroda vagyonvédelmi munkatársa

Ellenszolgáltatás megfizetésének módja: az elvégzett munka ellenértékét átutalással egyenlítjük ki, a Védelmi Iroda által igazolt teljesítés, vagy részteljesítést (Kari egységben) követően.

 Előleg biztosítására nincs lehetőség.

Számlázás módja: A vállalkozó a megrendelt munka elvégzését munkalapon leigazoltatja a Megrendelő megbízott képviselőjével, mely a számla alapbizonylatát képezi.

Műszaki és szakmai megfelelés:

A pályázat beadásához szükséges:

- 1 hónapnál nem régebbi igazolású, Siemens Cerberus, BOSCH, Global Fire, és Hekatron típusú tűzjelző rendszer, Co érzékelő rendszer, Irányfény/menekülés útvonal jelző világító tábla üzemeltetésére, karbantartására vonatkozó referenciaigazolás. Azon munkák közül néhánynak a felsorolása, ahol tűzjelző rendszerek üzemeltetését karbantartását, végezték el.

- Igazolása annak, hogy a munka teljes körű elvégzésében résztvevő szakemberek rendelkeznek minimum 3 éves szakmai gyakorlattal és a munka elvégzéséhez szükséges szakmai képesítéssel.(elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi rendszerszerelő). Az igazolás módjaként a vállalkozó mutassa be a szakemberei igazolását (szakirányú végzettséget igazoló bizonyítványok egyszerű másolata).

- Nyilatkozat arról, hogy hatósági ellenőrzés alkalmával, a pályázati dokumentációval összefüggésben megállapított hiányosság esetén, - amennyiben a hiányosság a szerződőt terheli – megteszi a megszüntetés érdekében a szükséges intézkedéseket, a dokumentációt kiegészíti és az ezzel kapcsolatos költségeket nem hárítja át a megrendelőre.

- Az ajánlatot tevő rendelkezzen (3 évre visszamenőleg) legalább min. 5 millió Ft tűzjelző rendszer-üzemeltetési, és karbantartási munkából származó díjtétellel.

- Az elmúlt három évben a vállalkozó nem lehetett veszteséges, és nem lehet köztartozása.

- A pályázónak rendelkeznie kell szervizzel, és elérhető irodával.

- Siemens Cerberus gyártói írásbeli tanúsítvánnyal valamint nyilatkozzon BOSCH, Global Fire és Hekatron típusú Tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos üzemeltetési, karbantartási ismeretekről.

- A vállalkozó rendelkezzen megfelelő műszerekkel a közbeszerzési szolgáltatás tárgyához.

- A vállalkozó rendelkezzen Siemens Cerberus pro rendszerekre vizsgával valamint BOSCH, Global Fire és Hekatron típusú rendszerekre vonatkozó ismeretekkel.

-   A vállalkozó rendelkezzen ISO 9001 érvényes minőségbiztosítási tanúsítvánnyal a biztonságtechnikai rendszerek karbantartására, javítására vonatkozóan, ennek másolatát csatolja vagy írásban igazolja a tanúsítvány megszerzésének megkezdését 

- A vállalkozó rendelkezzen a fent felsorolt tűzjelző berendezésekhez tartalék anyagokkal.

- A pályázatra beadott üzemeltetési és karbantartási díjnak tartalmaznia kell az esetlegesen felmerülő javítási munkadíjat is.

 

Bírálati szempontok:

Összességében legelőnyösebb ajánlat kiválasztása:

- Ajánlati ár (súlyszám:5)

- Rendszer meghibásodás esetén vállalt legrövidebb kiszállási idő. (1-48 óra, ezen érték alatti illetve feletti értéket nem fogadunk el. súlyszám:4)

- Készenléti idő a nap huszonnégy órájában.  (igen vagy nem választható, súlyszám:4)

- Leghosszabb garanciális időszak vállalása. (1-3 év választható, ezen paraméterek alatti illetve feletti ajánlatot nem fogadunk el, súlyszám:4)

- Leghosszabb fizetési határidő vállalása. (30-90 nap, 30 nap alatti illetve 90 nap feletti ajánlatot nem fogadunk el, súlyszám:3)

 

Kiegészítő információk:

A tendert egy év időtartamra kell kiírni.  A karbantartási munkálatoknál a szükséges anyagokat teljes egészében a kivitelező cég szerzi be.

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság 6722 Szeged, Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett hivatalos kapcsolattartó e-mail címére határidőre történő megküldéssel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Szöllősy Ervin szollosy.ervin@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Lakatos István lakatos.istvan@gmf.u-szeged.hu

 

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.