2024. április 24., szerda English version
Archívum  --  2009  --  10. szám - 2009. október 12.  --  Egyetemi élet
Ok­tó­ber 14-én SZTE őszi Ál­lás­bör­ze
Címkék: Egyetemi ÉletÁllásbörze

„Iz­zíts, in­díts!” Ez­zel a fel­hí­vás­sal nyit­ja meg ka­pu­it idén ok­tó­ber 14-én reg­gel a TIK-ben az SZTE őszi Ál­lás­bör­ze.
Az ál­lás­bör­ze, va­la­mint a hoz­zá kap­cso­ló­dó ok­tó­ber 8-14. kö­zöt­ti fel­ké­szí­tő prog­ram­so­ro­zat hely­szí­né­ül a Jó­zsef At­ti­la Ta­nul­má­nyi és In­for­má­ci­ós Köz­pont szol­gál. Az SZTE Kar­ri­er Iro­da szer­ve­zé­sé­nek köszön­hetően külön­böző cé­gek ál­tal tar­tott előadá­sokat, ál­lás­ke­re­sé­si, pá­lya­ter­ve­zé­si ta­nács­adást, il­let­ve ön­is­me­re­ti work­shopot hall­gat­hat­nak meg az érdek­lődő egye­te­mis­ták és a friss dip­lo­más pá­lya­kez­dők. Mind­emel­lett a CV-tanácsadáson az ön­élet­rajz­írás prak­ti­ká­it is el­les­he­tik, vagy kér­het­nek ja­vas­la­to­kat sa­ját ön­élet­raj­zuk­kal kap­cso­lat­ban.
Az SZTE őszi Ál­lás­bör­ze Fel­ké­szí­tő Prog­ra­mok to­váb­bá le­he­tő­sé­get ad­nak sze­mé­lyi­ség­teszt, IQ-, il­let­ve prob­lé­ma­meg­ol­dó teszt ki­töl­té­sé­re is. A vég­zős di­á­kok, az ál­lást ke­re­ső lá­to­ga­tók részt ve­het­nek egy élő pró­ba­in­ter­jún, va­la­mint a gra­fo­ló­gi­ai elem­zés se­gít­sé­gé­vel ki­de­rít­he­tik, hogy mi­lyen tu­laj­don­sá­ga­ik­ról árul­ko­dik a kéz­írá­suk. Az ál­lás­bör­ze nap­ján, 14-én 8 és 17 óra kö­zött szá­mos olyan elő­adást hall­gat­hat­nak meg, mely az el­he­lyez­ke­dés ne­héz­sé­ge­it, a BA-s dip­lo­ma ér­té­két, a bér­al­ku kér­dés­kö­rét vagy az ál­lás­pá­lyá­zat he­lyes meg­írá­sá­nak mód­ját ve­szi górc­ső alá, de a kül­föl­di mun­ka­vál­la­lás iránt érdek­lődők is meg­is­mer­ked­het­nek az ösz­tön­dí­jak­kal és az EU-ban tör­té­nő mun­ka­vál­la­lás előnyeiv­el.
A szín­vo­na­las előadá­sok mel­lett a cé­gek stand­ja­i­nál a részt­ve­vők in­for­má­ci­ó­kat sze­rez­het­nek az or­szá­gos és re­gi­o­ná­lis ér­de­kelt­sé­gű mun­kál­ta­tók ki­vá­lasz­tá­si rend­sz­eréről, az ál­lás­köz­ve­tí­tő cé­gek­ről, a ren­del­ke­zés­re ál­ló mun­ka-, il­let­ve gya­kor­no­ki he­lyek­ről. „Min­den­ki szá­má­ra fon­tos is­me­re­te­ket, tu­dást köz­ve­tí­te­nek ezek a ren­dez­vé­nyek, ezért min­den vég­zős hall­ga­tó­nak és friss dip­lo­más­nak meg­éri el­jön­ni és tá­jé­ko­zód­ni a mun­ka­erő-pi­a­ci hely­ze­tet il­le­tő­en” – ajánl­ja Gö­rög Már­ta hall­ga­tói és köz­kap­cso­la­ti igaz­ga­tó.
A bör­zén ter­mé­sze­te­sen a já­ték sem ma­rad­hat el, hi­szen a re­giszt­rált jelen­tkezők és a fel­ké­szí­tő prog­ra­mok­ban részt­ ve­vők kö­zött a fel­irat­ko­zás­kor ka­pott szí­nes szel­vé­nyek se­gít­sé­gé­vel ér­té­kes nye­re­mé­nye­ket sor­sol­nak ki a szer­ve­zők.
Az ál­lás­bör­ze vagy az em­lí­tett prog­ra­mok iránt érdek­lődők a www.sztekar­ri­er.hu inter­netes ol­da­lon ta­lál­nak bő­vebb in­for­má­ci­ót a ren­dez­vé­nyek­kel kap­cso­lat­ban.

Du­dás Szil­via

Bezár