qs_2019

A napsütötte Tisza-parti város

Mediterrán hangulat, pezsgő kulturális élet, több, sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas lehetőség, amely kétségkívül határon innen s túl egyaránt Szegedre vonzza a fiatalokat.Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!

A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, és az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni, a város pörgő mindennapjaiba.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

A lazításra kiválóan alkalmasak a teraszos éttermek és kávézók, amelyek nemcsak a szegediekre, hanem az adott tanév tavaszi és őszi félévében rendszerint a hallgatókra is fókuszálnák. Ezt bizonyítja az is, hogy a szórakozóhelyek akciókkal és különböző kedvezményekkel várják klubjaikba az egyetemistákat. Sőt, az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” várja őket hétköznaponként is.

 

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és a Vármúzeum gondoskodik.

 

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, amely egyébként a randevúk egyik legközkedveltebb helyszíne is, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.

 

Kerékpárra pattanva látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva pedig könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente különleges élményt nyújthat a számunkra.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *