fesztivalvaros

Szeged, a fesztiválváros

Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Szeged a virágba borult, napsütötte tavasztól egészen a borongós őszig fogadja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat. 

 

Boldog születésnapot, Szeged!

 

A szezont május közepén a szeged Napja Ünnepségsorozat nyitja. Ilyenkor az ország legízletesebb borai, legkülönlegesebb ínyencségei és legismertebb alakjai, ikonjai veszik birtokba a város legnépszerűbb pontjait: a Széchenyi teret, a Klauzál és a Dugonics teret – valamint a közöttük húzódó Kárász utcát –, illetve a Dóm teret. A több napon át tartó kavalkád sokszínű élményt nyújt a térségben élőknek. Ilyenkor a már említett nevezetes pontok mellett az Oskola utca és a Híd utca is benépesül. A kávézók, éttermek és cukrászdák megtelnek élettel, a Szegedi Hídivásár kézművesei elfoglalják a Belvárosi hidat, és igazi kincsekkel látják el a város apraja-nagyját.


Szeged fesztivál

 

Több mint 90 éve a Tisza-part mentén

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza, Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári színházi fesztiválja. Egyedülálló műfaji sokszínűéggel bír nemcsak a hazai, de az európai színházi fesztiválok körében is. Műsorkínálatában az opera, a musical, a próza és a szimfonikus zene rajongói is megtalálhatják kedvenceiket, két színpadon, júliustól augusztus közepéig. Ismert rendezők, elismert színészek, táncosok, zenészek és művészek felelnek a szórakoztatásért.

 

SZINezd újra, SZINezd újra…

 

Napfény, barátság, fergeteges koncertek és semmihez sem fogható atmoszféra, több mint 50 éve a Tisza-part mentén, az ország legélhetőbb városában, Szegeden. A Szegedi Ifjúsági Napok hazánk legszinesebb és egyben az egyik legkörnyezettudatosabb zenei fesztiválja, ahol felvonul az előadók színe-java! A végtelen szabadság szinte kézzel fogható a városban a fiatalok és idősek körében egyaránt.

 

Oktatás, kultúra, sport – minden egy helyen az SZTE sátrában a SZIN-en! A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő programokra immár sokadik éve, minden érdeklődőt szeretettel vár a Szegedi Tudományegyetem a fesztivál ideje alatt. 

Nehéz műfaj, komolyzene

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye főtemploma, a Dóm hosszú évek óta minden szeptemberben otthont ad a Szent Gellért Fesztiválnak, ahol a komolyzenéjé a főszerep. Tornyainak 81 méteres magasságával ez az ország 5. legmagasabb temploma, a város arculatának egyik legmeghatározóbb építménye, Magyarország egyetlen, 20. században épült székesegyháza.

 

Méltó búcsú az ősztől

 

Immár tíz éve, minden ősszel zsongással töltik meg Szeged egyik legszebb pontját, a Dóm teret az ország legkiemelkedőbb borászai. Szeptember végén majdnem egy egész héten át ízlelgetheti minden dél-alföldi a jobbnál jobb és elismert nedűket, búcsút véve ezzel az ősztől.

Hangolódás az ünnepekre

 

Az adventi időszakban, a karácsonyra hangolódva ugyancsak a Dóm tér ad otthont a karácsonyi vásárnak, ahol finom forraltbort, meleg kürtőskalácsot és kenyérlángost, kézműves édességeket és mindenféle csecsebecsét kapni lehet. Az óriáskerékre felülvén pedig belátni a kidíszített város minden, meghatározóbb pontját.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!
Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.