MCC_2022-23

Versenyképes tudás, összetartó közösség - legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2021 őszén nyitotta meg kapuit Szegeden a fejlődni vágyó fiatalok előtt. Közép-Európa egyik legjelentősebb tehetséggondozó szervezete 2022. január 1-től 4100 diák tehetséggondozását végzi, a képzések és programok pedig 14 magyarországi és összesen 23 kárpát-medencei helyszínen érhetők el. 2021-ben az MCC szegedi képzési központjának Juniorképzésén 21 diák kezdte meg tanulmányait. Az egyedülálló, gyakorlatias, a felsőoktatás mellett végezhető képzésre 2022-ben is várjuk az SZTE leendő elsőéves, tehetséges hallgatóit.


A Juniorképzés egy felsőoktatást kiegészítő, az mellett működő, magas színvonalú képzési forma egyetemi hallgatók számára. Célja, hogy olyan közös nevezőre hozott alaptudást kínáljunk a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. A tanítási órák döntően az egyetemi oktatás végeztével, este kezdődnek. A tanulás mellett persze rengeteg közösségi és szabadidős programot kínál az MCC.

A hallgatókat folyamatosan mentoráljuk, egyénileg is fejlesztjük készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőséget biztosítunk. Az Egyetemi Programhoz bejáró és kollégiumi bentlakó diákok egyaránt csatlakozhatnak.


De miért is éri meg MCC-snek lenni?

  • Versenyképes tudás
  • Inspiráló, összetartozó közösséghez tartozás
  • Kiváló hazai és nemzetközi szakemberek
  • Nemzetközi és egyéb szakmai tapasztalatok, tanulmányutak, ösztöndíjak
  • Karrier „gyorsítópálya”
  • Életre szóló élmény
  • Barátságok, szakmai kapcsolati tőke
  • Ingyenes és minőségi lakhatás
  • Sport, táborok, utazások

Legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésére az SZTE leendő nappali tagozatos hallgatóinak jelentkezését várjuk. A 2022/2023. tanév felvételi időszakának pontos dátumáról hamarosan honlapunkon nyújtunk bővebb tájékoztatást.


Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a szeged@mcc.hu email címen.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *