MCC uni

Téged is vár a Mathias Corvinus Collegium Szegedi Központja!

Az MCC Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye, amely 2021-től a Szegedi Tudományegyetem leendő elsőéves hallgatói számára is megnyitja kapuit.


 

Mi az MCC?

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarországon és a világon is egyedülálló, több mint negyed évszázada működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt ingyenes, az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetem végéig, sőt, az egyetemi oktatást követően is posztgraduális programok keretei között. Intézményünkben olyan fiatalok tanulnak, akik egy dinamikusan fejlődő csapatot alkotva fontos és értékes célok megvalósításán dolgoznak. 2021-től a budapesti központ mellett a vidéki nagy egyetemi városokban, így Szegeden is egyénre szabott színvonalas képzést és bentlakást biztosítunk diákjainknak.


Mit tanulhatsz MCC-s hallgatóként?

Az Egyetemi Program célja, hogy olyan közös nevezőre hozott alaptudást kínáljunk a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A programban kiegyensúlyozzuk az elsőéves hallgatók tudásbeli különbségeit. A képzés a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére mindenkinek felsőfokú nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelvórák által biztosítjuk a felkészülést.


A hallgatókat folyamatosan mentoráljuk, egyénileg is fejlesztjük készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőséget biztosítunk. Diákjaink neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat. A kurzusok alacsony létszáma lehetőséget biztosít a tutoriális műhelymunkára és a közös gondolkodásra. Emellett támogatjuk hallgatóink részvételét különböző versenyeken, konferenciákon, hazai és külföldi ösztöndíjjal jutalmazzuk a legtehetségesebbeket. Az MCC kollégiumi élete közösségi és kulturális programokkal járul hozzá a széles látókör kialakításához és a teljes személyiség fejlesztéséhez.


Milyen kurzusokon vehetsz részt az MCC-ben?

A képzés alapját olyan kurzusok jelentik, amelyek hozzájárulnak a társadalmi és gazdasági folyamatok jobb megértéséhez és segítik a hallgatókat a sikeres életpálya megvalósításában. Alapozó kurzusaink közé többek között a következők tartoznak:

  • Formális és informális logika
  • Társadalomismeret
  • Mikro- és makroökonómia
  • Érveléstechnika, vitakultúra
  • Angol és német nyelvi kurzusok

 

Hogyan jelentkezhetsz?

Az SZTE leendő nappali tagozatos hallgatói 2021. június 25-ig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésére. A felvételi eljárás menetéről honlapunk nyújt bővebb tájékoztatást: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli


Hol teheted fel kérdéseidet?

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a szeged@mcc.hu e-mail címen.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>