Diákmunka Szegeden

Megélhetési lehetőségek egyetemistaként – Így működik a diákmunka

Ha szeretnéd kiegészíteni ösztöndíjadat, akkor vállalj diákmunkát vagy jelentkezz gyakornoknak! Ez szuper lehetőség, hogyha szeretnél kicsit félretenni vagy gyűjteni valamire, és az egyetem mellett szívesen dolgoznál. Szegeden rengeteg lehetőség közül választhatsz, több diákszövetkezet is várja a hallgatók jelentkezését.


A diákszövetkezetek kínálatában biztosan te is találsz majd olyan lehetőséget, amely megfelelő számodra. Választhatsz a könnyű vagy nehéz fizikai munkák, a szórólapozás, plakátolás és egyéb hasonló munkalehetőségek közül. Emellett szemezgethetsz a pénztáros, irodai, adminisztratív vagy gyakornoki munkák közt is. Hidd el, megtalálod a kedvedre valót!


Na és mennyi az annyi?


Teljes munkaidőben a havi minimálbér, amely diákmunkáért adható, bruttó 161.000 forint, napibér alkalmazása esetén 7.420 Ft, órabérnél pedig bruttó 926 forint. Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként.

Találd ki, hogy mit, hol és milyen időintervallumban dolgoznál és pikk-pakk megkeresed az albérleti díjra, az esti bulira vagy épp a nyári nyaralásra valót!


Hogyan?

  1. lépés: Iratkozz be egy Szegeden működő diákszövetkezetbe, mint például a Mind-Diák, Meló Depó, Biztos Kész szövetkezet, Fürge Diák vagy a Meló-Diák.
  2. lépés: Indulj el valamelyik diákszövetkezetbe a személyi igazolványod, lakcímkártyád, TAJ-kártyád, adókártyád, érvényes diákigazolványod és bankszámlaszámod társaságában, vagy keresd fel honlapjukat, és regisztrálj online.
  3. lépés: Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb munkát.
  4. lépés: Dolgozz annyit, amennyit az időbeosztásod és a kedved megenged!

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.


Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


További hallgatói vélemények >>>