weboldal_nyito_facebok_insta_miert_szte_Sport_SZTE_WEB

Támogatjuk az egészséged! Sportolj az SZTE-n!

Tudtad, hogy egy kiadós testmozgás után jobban fog az agyad? Pörgesd fel magad és készülj edzés után egy zárthelyi dolgozatra! Hogyan segít eben a Szegedi Tudományegyetem? Elmondjuk!

A Szegedi Tudományegyetemen osztatlan és alapképzésben résztvevők számára kötelezően teljesítendő 2 félévnyi testneveléskurzus, amely 12 alkalmat jelent heti 1 órával számolva. Tudod mi ebben a legjobb? Amellett, hogy rávesz a testmozgásra, akkor is, ha annyira nem vagy oda érte, kipróbálhatsz olyan sportokat, amiket eddig nem mertél, vagy nem voltál biztos benne, hogy neked való.


Az SZTE-n 55 sportágból, közel 150 kurzus közül válogathatsz. Emellett számos ingyenes foglalkozást is látogathatsz, figyeld mindig az SZTE Sportközpont aktuális híreit!


A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontján kívül számos hely diákkedvezménnyel is igénybe vehető, például a jégkorcsolyapálya, a sportuszoda, az Annafürdő, a Napfényfürdő az Aquapolis, a SZEDEÁK meccsei, a kajak-kenu és az evezős versenyek.

 

Élsportoló vagy?

Akkor nem árt tudnod a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázatról, ami pénzjutalommal díjazza, ha nem csak az agyadat, hanem a testedet is rendszeresen tornáztatod!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.




Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *