A pótfelvételi időszakban állami ösztöndíjas formában is indulnak az SZTE Mezőgazdasági Karának alapképzései

Idén nyáron 2020. július 30-án kezdődött meg a pótfelvételi időszak. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán az önköltséges mellett most állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki alapképzési, a vadgazda mérnöki alapképzési és a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési (BSc) szakokra nappali és levelező rendszerben egyaránt. A gyógy- és fűszernövények, a ménesgazda és a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzéseket (FOSZ) önköltséges formában választhatják a leendő hallgatók.

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karát választani?

 

A képzés gyakorlatorientált, melyet saját tanüzemünk és kiépített kapcsolatrendszerünk a régió különböző méretű mezőgazdasági üzemeivel, cégeivel, kutatóintézeteivel tesz lehetővé.

 

Hallgatóink választhatnak duális és kooperatív képzési formák közül is, melyek az intézményen belüli előadásokon és gyakorlatokon megszerzett ismeretanyag valós vállalati környezetben történő elmélyítését, szakmai ismereteinek, készségeinek fejlesztését teszi lehetővé, illetve és javítja a munkaerő-piaci elhelyezkedésük esélyeit.

 

Versenyképes tudás: végzett hallgatóink a családi gazdaságok mellett jelentős, hazai tulajdonú és nemzetközi cégeknél, vállalkozásoknál, kutatóintézeteknél, felsőoktatási intézményeknél is megállják helyüket, jelenleg is többen vezető pozíciót töltenek be. A továbbtanulás eredményes megalapozása a Kar saját (Vidékfejlesztő agrármérnök MSc), illetve társintézmények mesterképzésein.

 

Kutatómunka lehetősége számos szakterületen. Hallgatóinknak lehetőségük van bekapcsolódni a tanüzemben, partner gazdaságokban, kutatóintézetekben folyó kísérletekbe, rendszeresen érnek el helyezést az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon, nyernek el ösztöndíjakat, egyéb támogatásokat.

 

Az SZTE MGK kollégiumi szállást is biztosít a kampuszon belül.

 

Bővebb felvilágosítást alapképzéseinkről és felsőoktatási szakképzéseinkről a Kar honlapján olvashatnak.

 

Pótfelvételi eljárásban 2020.augusztus 9-ig nyílik lehetőség jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *