szte_cover_facebook_5

Online tájékoztatóval köszöntik a felvett hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen

A QS rangsor szerinti legjobb magyar egyetem videóüzenetben tájékoztatja frissen felvett hallgatói az évkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A videó 2020. július 24-én, pénteken 11 órától megtekinthető a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon. A tájékoztatón szó lesz a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.


A ponthatárok kihirdetését a járványhelyzet miatt idén nem tudják együtt ünnepelni a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett hallgatók a Dugonics téri szökőkútnál, ezért a beiratkozást és a tanévkezdést érintő információkról az SZTE július 24-én, 11 órakor online tájékoztatót tart, amelyet a www.u-szeged.hu/felvettek honlapon követhetnek. A Szegedi Tudományegyetem nevében Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Újvári Gréta a Mérnöki Kar hallgatója köszöntik a felvett hallgatókat. A videóban az egyetemi hallgatóvá válás lépéseit foglalják össze, a legfontosabb információkkal és határidőkkel, így már akár a felvételi ponthatárok kihirdetése utáni napon megkezdhetik a gólyák a felkészülést egyetemi tanulmányaikra. A tájékoztatón szó lesz – többek között – a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a tanévkezdést segítő mentorprogramokról, a gólyatáborokról, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.
Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *