szte_cover_facebook_5

Online tájékoztatóval köszöntik a felvett hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen

A QS rangsor szerinti legjobb magyar egyetem videóüzenetben tájékoztatja frissen felvett hallgatói az évkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A videó 2020. július 24-én, pénteken 11 órától megtekinthető a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon. A tájékoztatón szó lesz a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.


A ponthatárok kihirdetését a járványhelyzet miatt idén nem tudják együtt ünnepelni a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett hallgatók a Dugonics téri szökőkútnál, ezért a beiratkozást és a tanévkezdést érintő információkról az SZTE július 24-én, 11 órakor online tájékoztatót tart, amelyet a www.u-szeged.hu/felvettek honlapon követhetnek. A Szegedi Tudományegyetem nevében Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Újvári Gréta a Mérnöki Kar hallgatója köszöntik a felvett hallgatókat. A videóban az egyetemi hallgatóvá válás lépéseit foglalják össze, a legfontosabb információkkal és határidőkkel, így már akár a felvételi ponthatárok kihirdetése utáni napon megkezdhetik a gólyák a felkészülést egyetemi tanulmányaikra. A tájékoztatón szó lesz – többek között – a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a tanévkezdést segítő mentorprogramokról, a gólyatáborokról, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.
Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *