Online anyagok segítik az érettségire való felkészülést

Segédkönyvekkel, tesztfeladatokkal, interaktív tartalmakkal és kötelező olvasmányok hangoskönyvtárával segíti számon ingyenes online portál a középiskolások érettségire való felkészülését.

Magyarország legnagyobb digitális oktatási adatbázisa, a Sulinet széles körű tananyagokat, tesztfeladatokat, hasznos kiegészítő olvasmányok ajánlóit és közösségi szolgáltatásokat nyújt a középiskolás korosztálynak. A portál a kötelező érettségi tárgyak mellett, közgazdaságtanból, gépészetből, egészségnevelésből, informatikából és ének- zenéből is kínál tananyagokat.


A kötelező olvasmányokat a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán érhetjük el. Ingyenesen letölthető például Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Madách Imre: Az ember tragédiája, Kosztolányi Dezső: Édes Anna és Bertolt Brecht: Kurázsi mama című műve is. A kötelező olvasmányok hangoskönyvtára a MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért. A középiskolások számára kötelező műveket ismert színészek olvassák fel. Az online felolvasásokban – mások mellett – részt vesz Farkasházi Réka, Csuja Imre, Pokorny Lia és Molnár Piroska is.

Ingyenesen elérhetőek a Mozaik Kiadó digitális tananyagai és az érettségire felkészítő segédkönyvei is, így például a 100 lépés az érettségihez matematikából és az Érettségire készülök – Magyar nyelv és irodalom tankönyvek.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *