Online anyagok segítik az érettségire való felkészülést

Segédkönyvekkel, tesztfeladatokkal, interaktív tartalmakkal és kötelező olvasmányok hangoskönyvtárával segíti számon ingyenes online portál a középiskolások érettségire való felkészülését.

Magyarország legnagyobb digitális oktatási adatbázisa, a Sulinet széles körű tananyagokat, tesztfeladatokat, hasznos kiegészítő olvasmányok ajánlóit és közösségi szolgáltatásokat nyújt a középiskolás korosztálynak. A portál a kötelező érettségi tárgyak mellett, közgazdaságtanból, gépészetből, egészségnevelésből, informatikából és ének- zenéből is kínál tananyagokat.


A kötelező olvasmányokat a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán érhetjük el. Ingyenesen letölthető például Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Madách Imre: Az ember tragédiája, Kosztolányi Dezső: Édes Anna és Bertolt Brecht: Kurázsi mama című műve is. A kötelező olvasmányok hangoskönyvtára a MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért. A középiskolások számára kötelező műveket ismert színészek olvassák fel. Az online felolvasásokban – mások mellett – részt vesz Farkasházi Réka, Csuja Imre, Pokorny Lia és Molnár Piroska is.

Ingyenesen elérhetőek a Mozaik Kiadó digitális tananyagai és az érettségire felkészítő segédkönyvei is, így például a 100 lépés az érettségihez matematikából és az Érettségire készülök – Magyar nyelv és irodalom tankönyvek.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.
Amer BatshoneAmer Batshone – GTK – International economy and business

Nálam az elsődleges szempont az volt, hogy Európában szerettem volna tanulni. Így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre, hiszen nagyon jó hírnévvel rendelkezik. A képzési területemről is azt hallottam, és most már tapasztaltam is, hogy nagyon színvonalas az oktatás, és megbecsülik a diplomát, amit itt szerzünk. Emellett nagyon olcsó itt az élet, úgyhogy megéri itt egyetemistának lenni.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *