Online anyagok segítik az érettségire való felkészülést

Segédkönyvekkel, tesztfeladatokkal, interaktív tartalmakkal és kötelező olvasmányok hangoskönyvtárával segíti számon ingyenes online portál a középiskolások érettségire való felkészülését.

Magyarország legnagyobb digitális oktatási adatbázisa, a Sulinet széles körű tananyagokat, tesztfeladatokat, hasznos kiegészítő olvasmányok ajánlóit és közösségi szolgáltatásokat nyújt a középiskolás korosztálynak. A portál a kötelező érettségi tárgyak mellett, közgazdaságtanból, gépészetből, egészségnevelésből, informatikából és ének- zenéből is kínál tananyagokat.


A kötelező olvasmányokat a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán érhetjük el. Ingyenesen letölthető például Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Madách Imre: Az ember tragédiája, Kosztolányi Dezső: Édes Anna és Bertolt Brecht: Kurázsi mama című műve is. A kötelező olvasmányok hangoskönyvtára a MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért. A középiskolások számára kötelező műveket ismert színészek olvassák fel. Az online felolvasásokban – mások mellett – részt vesz Farkasházi Réka, Csuja Imre, Pokorny Lia és Molnár Piroska is.

Ingyenesen elérhetőek a Mozaik Kiadó digitális tananyagai és az érettségire felkészítő segédkönyvei is, így például a 100 lépés az érettségihez matematikából és az Érettségire készülök – Magyar nyelv és irodalom tankönyvek.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.





Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>