informatika

Informatika? – Megéri az SZTE-t választani!

Az informatika területén fontolgatod a továbbtanulásodat? Mindenképp megéri az SZTE-t választanod, ugyanis egy rendkívül értékes diplomával gazdagodhatsz nálunk. Nemcsak a béred lesz magas, ha az SZTE informatikus képzéseit választod, de hamar el is tudsz majd helyezkedni vele.

Benned is felmerült már, hogy mégis milyen esélyekkel indulsz majd a munkaerőpiacon, ha informatikus diplomát szerzel az SZTE-n? Az Oktatási Hivatal Diplomás Pályakövető Rendszere minden évben megvizsgálja a pályakezdők munkaerőpiaci helyzetét, így most neked is összegezzük a lehetőségeket.


Ha az SZTE informatikai képzéseit választod, akkor igazán magas jövedelmet remélhetsz. Az SZTE informatikus diplomájával több, mint 303 ezer forint havi bruttó jövedelemre számíthatsz. Ráadásul az SZTE-s informatikusok helyezkednek el leghamarabb, ezzel a diplomával ugyanis a pályakezdők közel 1,5 hónap alatt találtak maguknak munkahelyet, míg a PTE-s vagy DE-s diplomával több, mint 2 hónap kellett ehhez a frissen végzetteknek.
Az SZTE-s informatikai diplomával szinte biztosan diplomát igénylő munkakörben tudsz elhelyezkedni, ugyanis a pályakezdő SZTE-s informatikusok több, mint 93 százaléka ilyen pozíciót tölt be, ami kiemelkedik az ország többi intézményéhez képest. Országos átlagban ugyanis csupán a frissen végzettek 90 százaléka dolgozik ilyen pozícióban, a Pécsi Tudományegyetem informatikusainak 91 százaléka, míg a Debreceni Egyetem friss diplomásainak csupán 89 százaléka. Ráadásul külföldre sem kell menned, hogy jó munkahelyet találj: az SZTE-s informatikusok 84 százaléka el tudott helyezkedni itthon is, az igény az informatikusokra pedig évről-évre folyamatosan nő.


Az alapképzés után a hallgatók közel 70 százaléka helyezkedett el azonnal, míg 26 százalékuk a felsőoktatási tanulmányok folytatása mellett döntött. A képzés utolsó hónapjaiban is sokan dolgoztak már. Az SZTE-n a hallgatók 26 százaléka tett így, míg például a Pécsi Tudományegyetemen csupán a hallgatók 11 százaléka.


Az elhelyezkedési lehetőségek évről-évre színesebbek, hiszen az informatikus szakmában folyamatosan alakulnak olyan szakterületek, pozíciók melyek korábban még nem léteztek. A legtöbb hallgató azonban szoftverfejlesztőként, vagy alkalmazás programozóként találta meg számításait.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *