EETK_logo

Hatékony tanulás felsőfokon (Speciális képzési igényű hallgatók számára)

Hatékony tanulás felsőfokon (Speciális képzési igényű hallgatók számára)

2024. május 23.
2 perc

Fejleszd tanulási képességeidet Marunák Mária kurzusával!

Az SZTE-n hosszú évek óta nagy sikerrel fut Marunák Mária tanulásmódszertani kurzusa, amely több ezer hallgatónak segített már sikeresen teljesíteni felsőoktatási tanulmányait. Most különösen a speciális képzési igényű hallgatók számára hirdetünk kiscsoportos tanulásmódszertani kurzust, hogy ti is minél hatékonyabban és sikeresebben birkózzatok meg az egyetem kihívásaival.

Miért érdemes csatlakozni a kurzushoz?

Kutatások bizonyítják, hogy a felsőoktatásban tanulók nagy része a tananyag memorizálására, „magolásra” épít, ami gyakran sikertelenséghez és lemorzsolódáshoz vezet. Az SZTE célja a hallgatók sikerességének támogatása, a lemorzsolódás csökkentése és a diplomaszerzés elősegítése. Ehhez elengedhetetlen, hogy a hallgatók hatékony tanulásmódszertani ismeretekkel rendelkezzenek.

Visszajelzések hallgatóktól:

Réka, harmadéves hallgató:
„Tanulási szokásaim fejlesztése miatt választottam ezt a kurzust, viszont sokkal többet kaptam tőle, mint vártam. Nem csak a jegyeim javultak, hanem kialakult egy rendszeres folyamat a tanulásomban, a magánéletemben is sokkal rendszerezettebb lettem, jobb a közérzetem, és sportolni is elkezdtem. Sokkal tudatosabban állok neki a felkészülésnek, és már nem halogatok, nem vagyok szétszórt, mindig kellően felkészült vagyok.”

További lehetőségek a hatékonyabb tanuláshoz:

E-learning kurzus:
A Hatékony tanulás I. e-learning kurzust 1 kredittel vagy kredit nélkül is elvégezheted. Ez a kurzus kiváló alapot biztosít a mélyebb tanulási önismerethez, a hatékony tanulási szokások kialakításához és az eredményességet támogató technikák, stratégiák elsajátításához.

Hallgatói visszajelzések az e-learning kurzusról:

Bence, másodéves hallgató:
„Köszönöm szépen a kurzust, nagyon hasznosnak találtam, és a jövőben szeretnék részt venni az erre épülő kurzusokon is. Külön köszönöm a videós anyagokat, mert nagyon jó kiegészítései voltak az írott részeknek. Szerintem ezt a kurzust mindenkinek ajánlott lenne elvégezni, mert olyan hasznos elemeket tartalmaz, amelyeket a későbbi életben is érdemes alkalmazni. A gyakorlati tippek nekem nagyon sokat segítettek, naponta alkalmazom őket.”

Jegyzet:
Hogyan tanul a sikeres egyetemista?: tanulásmódszertani útmutató felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára
(Szerzők: Tarkó Klára, Marunák Mária, Szenes Márta, Rúzs Molnár Krisztina, Lippai László, Nagy Gyula, 2021)

A jegyzet letöltése: Hogyan tanul a sikeres egyetemista?

Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget! Jelentkezz Marunák Mária tanulásmódszertani kurzusára, és építsd be a mindennapjaidba azokat a technikákat és stratégiákat, amelyek segítenek a felsőoktatásban és az életben egyaránt sikeresnek lenni!