2021. szeptember 26., vasárnap

KEHOP-5.4.1-16-2016-00311 - „Csak közösen sikerülhet”

kohezios_alapA megvalósítani kívánt projekt célja legalább 500 egyetemi és városi polgár megismertetése a Szegedi Tudományegyetem energiatakarékossági, épületkorszerűsítési és megújuló energia-felhasználási eredményeivel, további célkitűzéseinek és (talán a legfontosabb) eközben szerzett tapasztalatainak bemutatása és átadása.


A projekt keretében összesen 10+3 hónapra szóló programsorozat megszervezése és lebonyolítása a cél, amelyek helyi, általános, szakma specifikus ismereteket adunk át az energiahatékonyság és megújulóenergia-felhasználás tekintetében: műszaki körbevezetések, tanácsadások, gyereknek szóló játékos programok, online felület fejlesztése okostelefonra és szakértőkkel történő konzultációs lehetőségek is szerepelnek a programpontok között.


A projekt célja, hogy az energiatakarékosság és energiahatékonyság, illetve a megújuló-energiafelhasználás területen szerzett egyetemi tapasztalatokat átadja az egyetem polgárainak, és látogatóinak egyaránt. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ infrastrukturális fejlettsége, aktív látogatószáma és az ott dolgozók jártassága a témában kiválóan alkalmassá teszi a helyszínt a projekt megvalósítására. Rövidtávú cél a régóta fennálló érdeklődés és elvárás kielégítése a központ környezettudatos működése iránt, az ehhez kötődő szakmai, üzemeltetési ismeretanyag átadása és az energiahatékonyságról, fenntartható fejlődésről és otthoni energiatakarékosságról szóló tippek, trükkök bemutatása. Hosszú távú cél pedig a környezettudatos szempontok átadása és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretanyagok beépülésének elősegítése az érdeklődők, jövőbeli döntéshozók mindennapjaiba.