Uj_kepzesek_indulnak_az_SZTE-n

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése: új képzések indulnak az SZTE-n

A kiegészítésből tájékozódhatnak a jelentkezők, hogy milyen képzésekkel bővült a 2024 szeptemberében induló szakok listája az SZTE-n. Olyan szakokra is lehet jelentkezni, amelyeket decemberben még nem hirdetett meg intézményünk. A kiegészítésben megjelent új szakok a következők:

Alapképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BTK pszichológia (angol nyelven)
  • SZTE-TTIK fizikus-mérnöki

 

Mesterképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (klarinét)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (orgona)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (trombita)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (tuba)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (ütőhangszer)
  • SZTE-GYTK gyógyszerfejlesztési kutatás –menedzsment

 

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató a megjelent kiegészítéssel tartalmazza azokat a változásokat, amelyek a korábbi megjelenés óta kerültek a kiadványba. Érdemes áttanulmányozni a jelentkezési szabályokat, a pontszámítást érintő bemeneti feltételeket és meghirdetéseket is. Nagyon fontos az ismételt tájékozódás.

Még nem késő kiegészíteni a beadott jelentkezéseket, illetve további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.

Bővebb információkat az új képzésekről, a www.felvi.hu honlap „Meghirdetett képzések” menüpontjában olvashat.
SZTEinfo

esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.
Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.

További hallgatói vélemények >>>