Uj_kepzesek_indulnak_az_SZTE-n

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítése: új képzések indulnak az SZTE-n

A kiegészítésből tájékozódhatnak a jelentkezők, hogy milyen képzésekkel bővült a 2024 szeptemberében induló szakok listája az SZTE-n. Olyan szakokra is lehet jelentkezni, amelyeket decemberben még nem hirdetett meg intézményünk. A kiegészítésben megjelent új szakok a következők:

Alapképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BTK pszichológia (angol nyelven)
  • SZTE-TTIK fizikus-mérnöki

 

Mesterképzésre vonatkozóan:

  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (klarinét)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (orgona)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (trombita)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (tuba)
  • SZTE-BBMK klasszikus hangszerművész (ütőhangszer)
  • SZTE-GYTK gyógyszerfejlesztési kutatás –menedzsment

 

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató a megjelent kiegészítéssel tartalmazza azokat a változásokat, amelyek a korábbi megjelenés óta kerültek a kiadványba. Érdemes áttanulmányozni a jelentkezési szabályokat, a pontszámítást érintő bemeneti feltételeket és meghirdetéseket is. Nagyon fontos az ismételt tájékozódás.

Még nem késő kiegészíteni a beadott jelentkezéseket, illetve további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.

Bővebb információkat az új képzésekről, a www.felvi.hu honlap „Meghirdetett képzések” menüpontjában olvashat.
SZTEinfo

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.