SZTE_Educatio2023

Népszerű az SZTE standja az Education

Folyamatos az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem standjánál az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A továbbtanulás előtt állókat 2023. január 14-ig, szombatig várják az SZTE 12 karának és Tanárképző Központjának képviselői.

Minden évben részt vesz az Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem. Magyarország legjobb egyetemének képviselői idén a HF30-as standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Az első nap tapasztalatai alapján a legtöbben az ösztöndíj-lehetőségekről és a kollégiumi elhelyezésekről érdeklődtek a központi pultnál. Az egyes karok standjainál a felvételi követelményekre és a különböző hallgatói támogatásokra, szolgáltatásokra voltak kíváncsiak. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.


Educatio_2023_SZTE

Képgaléria a rendezvényről. Fotó: Sahin-Tóth István

Aki ellátogat az SZTE standjához, mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is. Emellett az érdeklődők megismerhetik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH program előnyeit. A továbbtanulás előtt állók kézhez vehetik az egyetem 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *