280340528_4946697945429067_5639176182962175543_n

Színes programokkal várja a látogatókat a fény nemzetközi napja alkalmából az ELI ALPS

A fény nemzetközi napja alkalmából 2022. május 13-án, 15:00 órától egészen 19:00 óráig az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. Hasonlóan a Kutatók éjszakájához, ez alkalommal is különleges, minden korosztály számára vonzó programkínálattal készülnek a szervezők.

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinten, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS az SZTE TTIK Fizikai Intézetével együtt, egy izgalmas délutánra hívja az érdeklődőket.

 

Vett már részt fotonvadászaton? Próbálta már a lézersakkot? Kíváncsi az ELI ALPS lézeres berendezéseire és a tisztatéri öltözék helyes viselésére? Szívesen „kóstolná” meg a polárfagyit? Szeretne részt venni egy VR-szemüveges, virtuális laborlátogatáson? Kémlelte már az eget naptávcsővel? Van otthon esetleg „fényes pólója”, azaz bármilyen fénnyel vagy más elektromágneses sugárzással kapcsolatos ábrájú, feliratos pólója? Igen és nemleges válaszok esetén is május 13-án az ELI-ben a helye!

 

A teljes programkínálat IDE kattintva érhető el: https://www.eli-alps.hu/hu/Hirek/view/86

 

A rendezvény díjmentes, bizonyos programok látogatása azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.

Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *