280340528_4946697945429067_5639176182962175543_n

Színes programokkal várja a látogatókat a fény nemzetközi napja alkalmából az ELI ALPS

A fény nemzetközi napja alkalmából 2022. május 13-án, 15:00 órától egészen 19:00 óráig az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. Hasonlóan a Kutatók éjszakájához, ez alkalommal is különleges, minden korosztály számára vonzó programkínálattal készülnek a szervezők.

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinten, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS az SZTE TTIK Fizikai Intézetével együtt, egy izgalmas délutánra hívja az érdeklődőket.

 

Vett már részt fotonvadászaton? Próbálta már a lézersakkot? Kíváncsi az ELI ALPS lézeres berendezéseire és a tisztatéri öltözék helyes viselésére? Szívesen „kóstolná” meg a polárfagyit? Szeretne részt venni egy VR-szemüveges, virtuális laborlátogatáson? Kémlelte már az eget naptávcsővel? Van otthon esetleg „fényes pólója”, azaz bármilyen fénnyel vagy más elektromágneses sugárzással kapcsolatos ábrájú, feliratos pólója? Igen és nemleges válaszok esetén is május 13-án az ELI-ben a helye!

 

A teljes programkínálat IDE kattintva érhető el: https://www.eli-alps.hu/hu/Hirek/view/86

 

A rendezvény díjmentes, bizonyos programok látogatása azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.
Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *