280340528_4946697945429067_5639176182962175543_n

Színes programokkal várja a látogatókat a fény nemzetközi napja alkalmából az ELI ALPS

A fény nemzetközi napja alkalmából 2022. május 13-án, 15:00 órától egészen 19:00 óráig az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. Hasonlóan a Kutatók éjszakájához, ez alkalommal is különleges, minden korosztály számára vonzó programkínálattal készülnek a szervezők.

A fény központi szerepet játszik az életünkben. A legalapvetőbb szinten, a fotoszintézisen keresztül a fény maga az élet eredete, nélküle létezni sem tudnánk. A 2015-ben világszerte nagy sikerrel ünnepelt fény nemzetközi évét követően, az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól ünneplik világszerte a fény nemzetközi napját. Idén az ELI ALPS az SZTE TTIK Fizikai Intézetével együtt, egy izgalmas délutánra hívja az érdeklődőket.

 

Vett már részt fotonvadászaton? Próbálta már a lézersakkot? Kíváncsi az ELI ALPS lézeres berendezéseire és a tisztatéri öltözék helyes viselésére? Szívesen „kóstolná” meg a polárfagyit? Szeretne részt venni egy VR-szemüveges, virtuális laborlátogatáson? Kémlelte már az eget naptávcsővel? Van otthon esetleg „fényes pólója”, azaz bármilyen fénnyel vagy más elektromágneses sugárzással kapcsolatos ábrájú, feliratos pólója? Igen és nemleges válaszok esetén is május 13-án az ELI-ben a helye!

 

A teljes programkínálat IDE kattintva érhető el: https://www.eli-alps.hu/hu/Hirek/view/86

 

A rendezvény díjmentes, bizonyos programok látogatása azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.