nyito_SZTE

Különleges program SZTE-re jelentkezőknek

A „Te már szinte SZTE-s vagy” kezdeményezés célja, hogy azok a középiskolások, akik a továbbtanulásnál megjelölték a Szegedi Tudományegyetemet, már a nyár folyamán megismerjék az intézményt és az egyetemi életet. Az SZTE+ kártyával rengeteg kedvezményt vehetnek igénybe a diákok, akiket külön rendezvényekkel és július 3-án Brains koncerttel várnak Szegeden.

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt célja, hogy ne csak szeptembertől, hanem már a nyár folyamán megismerje a leendő hallgatóit. Tekintettel arra, hogy a jelentkezők szinte már SZTE-sek, névre szóló SZTE+ kártyát kapnak, amivel a beiratkozás előtt is élvezhetik az egyetemista élet előnyeit. Június 27-től programsorozaton ismerhetik meg a leendő hallgatók az egyetemista törzshelyeket, július 3-án pedig a JATE Klub előtt várják őket egy koncerttel egybekötött bulival. A kártya minden SZTE-s felvételizőnek jár – azoknak is, akik nem Szegedet jelölték első helyen. Számukra se zárult még be a kapu, hiszen július 12-ig még módosítható a felvételi sorrend.

 

A szinte.szte.hu oldalon a leendő hallgatók nemcsak az SZTE+ kártya nyújtotta kedvezményekről és az érettségit záró utcabálról tájékozódhatnak, hanem olyan fontosabb témákról is, mint az alternatív szabadon választható (szabvál) kurzusok és az SZTE START ösztöndíj, melyre július 12-ig lehet pályázni. Ugyan órára csak szeptembertől kell beülni, azonban július 12-ig minden nap egy alternatív szabvál kurzussal várják a szervezők a leendő hallgatókat, amelyekkel színes és változatos egyetemista élményeket ismerhetnek meg a diákok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is létrejöttek azok a Facebook csoportok, amelyekben az SZTE legaktívabb hallgatóitól kérdezhetnek a diákok a felvételiről és az SZTE-ről.

 

Az SZTE+ kártyáról, a programsorozatról, és az azt záró buliról bővebb információ a szinte.szte.hu oldalon.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>