SZTEsok_a_TIK-ben

Hallgatói nagykövetek: a harminc hallgatóból álló csapat, akik a jövő generációját segítik

SZTEsók – 30 hallgató, 12 karról, több szakról és évfolyamból. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló csapat, akik április óta a felvételizők és első évfolyamosok egyetemi hallgatóvá válását támogatják.

A Hallgatói Nagyköveti Program 2022 áprilisában indult. Az első hónapban workshopokon vettek részt a hallgatók azért, hogy felkészüljenek az előttük álló feladatokra. A programok során lehetőségük volt kommunikációs készségeiket fejleszteni, megismerni a marketing alapjait, és interaktív feladatokkal felkészülni a jövőbeli hallgatók mentorálására. A csapat egyik fő célja, hogy támogassák az elsőéves hallgatók beilleszkedését, segítsenek nekik eligazodni a tanulmányi ügyek, adminisztratív feladatok és a közösségi élet legkülönbözőbb területein. A másik fő cél a hallgatói élet bemutatása a felvételizők számára.


SZTEsók az SZTE-n SZTEsók az egyetemi rendezvényeken.

A SZTEsók csapata részt vett az egyetem nagyobb rendezvényein. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársaival közösen képviselték az intézményt, többek között az EFOTT fesztiválon, a Pont Ott Party-n és a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahol színes programokkal várták az SZTE képzései iránt érdeklődőket.

 

A nyári szünetben részt vettek a beiratkozás előkészítésében a Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatósága és az SZTE 12 karának munkatársaival azért, hogy a nyár végi beiratkozási gólyanapok programjai a lehető legjobban igazodjanak a hallgatói igényekhez. A rendezvény lebonyolításában is aktívan részt vettek, támogatva a gólyákat a beiratkozásban és a további ügyintézésben. Az első éves hallgatók beilleszkedését a félév során végig mentorálták, segítséget adtak többek közt a kurzusfelvétel, a szorgalmi időszak valamennyi tennivalója és a vizsgaidőszakra való felkészülés feladataiban.


SZTEsók az SZTE-n

 A beíratkozást is segítették.


A fiatalok jelen vannak az egyetem közösségi felületein is, ahol mindig friss és éppen aktuális tartalmakkal jelentkeznek.

 

A TikTokon közel 1 millió főt értek már el eddig, míg az Instagramon ez a szám mintegy 20.000 volt. A követőik száma ezen a felületen jelenleg 1500 fő. A Facebookon létrehozott SZTEsók-profilt csaknem 500-an követik. Emellett létrehoztak karonkénti csoportokat is, amelyekhez összesen több mint 4000 gólya csatlakozott. Ezek a platformok mind a hallgatók széleskörű tájékoztatását célozzák.


Az őszi félév során pedig egy új árnyékprogram megvalósítását kezdték el, középiskolás diákokat fogadtak, akik így betekintést nyerhettek az egyetemi életbe. Elsőként a Gazdaságtudományi Karra és a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra érkeztek egy-egy napra középiskolás hallgatók. Órákon vettek részt a SZTEsók-kal, megnézték a várost, és első kézből kaptak választ hallgatói élettel kapcsolatos kérdéseikre.

 

A Hallgatói Nagykövet Program ebben az évben is folytatódik, a SZTEsók továbbra is segítik a felvételizőket és a majdani elsőéves hallgatókat.

Pósa Tamara

Borítókép: SZTEsók a TIK-ben. Fotó: Bobkó Anna, Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *