Boritokep_-_SZTE_pontkalkulator

Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

Bár az egyetemi felvételi pontszámítás bonyolultnak tűnik, egy új, szegedi fejlesztésnek köszönhetően pár kattintás, és megvan az eredmény.

A Szegedi Tudományegyetem Pontkalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott 2023-as felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van. A továbbtanulás előtt állóknak továbbra is érdemes minél több pontot összegyűjteniük, hogy biztosan felvételt nyerjenek az általuk első helyen megjelölt szakra.

A 2023 őszén induló képzések esetében megszűnt a jogszabályi minimumpont, és a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem. Vagyis 2023-tól a Szegedi Tudományegyetemen nincs minimumpont és a legtöbb szakra való bejutáshoz nem kell emelt szintű érettségi. A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor pedig a fenti változásokon túl a többletpontok rendszere is megváltozik: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki. A Szegedi Tudományegyetem szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

A Szegedi Tudományegyetem a pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti, amely a https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon elérhető. A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az SZTE szakértőinek.

SZTEinfo

Fotó: Pexels


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *