ONLINE NYÍLT NAP
*

«||»
Alapozd meg nálunk a jövőd!
GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KARÁN!
Érdekel a biológia és a kémia?
Piacképes tudásra vágysz, amellyel több területen is érvényesülhetsz?
Neked a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi kara a legjobb választás!


Gyógyszerésztudományi Kar

Miért érdemes az SZTE GYTK-t választanod?

Szerezz biztos tudást, alapozd meg nálunk a jövőd! Tartozz közént, és gyere te is a SZTE Gyógyszerésztudományi Karára!
Tudd, hogy a nálunk végzett hallgatók több mint 90%-a fél éven belül sikeresen elhelyezkedik a diplomájuknak megfelelő munkakörben. Karrierlehetőségeid a gyógyszertáraktól, az innovatív gyógyszeriparon és kórházakon át az államigazgatásig terjedhetnek.Milyen képzések várnak?

Gyógyszerész osztatlan szak: Gyógyszerész szak: 10 félév, osztatlan mesterképzés, nappali tagozat, magyar és angol nyelven, végzéskor doktori cím elnyerése (D.Pharm.)


A SZEGEDI GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNY KAR NAGYSZERŰ VÁLASZTÁS AZON FELVÉTELIZŐK SZÁMÁRA, AKIK A KÉMIA ÉS BIOLÓGIA MELLETT A GYÓGYÍTÁS IRÁNT IS ÉRDEKLŐDNEK. AZ ITT VÉGZETTEK SZÁMOS ÁLLÁSAJÁNLAT KÖZÜL VÁLOGATHATNAK, RÁADÁSUL KEZDŐ DIPLOMÁSKÉNT AZ ÁTLAGOSNÁL JELENTŐSEN MAGASABB FIZETÉSRE SZÁMÍTHATNAK.


Az SZTE GYTK sokoldalúan képzett diplomásokat bocsát ki a munkaerőpiacra. A hallgatók átfogó képzésük során számos biológiai és kémiai tantárgyat tanulnak, de az oktatásban hangsúlyos szerepet kapnak a gyógyítással, a gyógyszerek alkalmazásával és gyártásával kapcsolatos ismeretek is. A sok tanulás megéri a fáradságot, mivel a szegedi gyógyszerészdiplomával rendelkezőknek kiválóak a munkaerőpiaci lehetőségeik. Az itt végzettek számtalan állás közül választhatnak patikákban, gyógyszergyárakban, kutatóhelyeken vagy éppen az egészségügyi hatóságoknál. A gyógyszerészet nemcsak szakma, hanem változatos és szép hivatás is, amely biztos megélhetést nyújt. A képzés alatt külföldön is bővíthetik tudásukat a GYTK-s hallgatók. Az SZTE GYTK-n szerzett oklevél országosan és nemzetközileg is elismert, amit a Kar ipari és kutatóhelyi kapcsolatai is alátámasztanak: a magyar és nemzetközi cégek, gyógyszergyárak folyamatosan keresik az SZTE-n végzett hallgatókat. 2009 óta a gyógyszerészdiplomával rendelkezőket a doktori cím is megilleti.


Kiváló közösség, gyakorlatorientált oktatás

A családias hangulatú szegedi GYTK-n hagyomány a patikus táncest, a harmadévesek felező bulija, valamint a gyógyszerészhallgatók országos találkozója. Rendszeresen szerveznek továbbá kari biciklitúrákat, közös kocogásokat és karácsonyi kóruséneklést is. A Semmelweis Kollégiumban lakó gyógyszerészhallgatók közössége nemcsak a tanulással kapcsolatos információk megosztásával segíti tagjait, hanem életre szóló élményt is nyújt a több, mint kétszáz ottlakó diáknak. A Kabay János Szakkollégium tagjai maguk szerveznek szakmai programokat és versenyeket. A Kar hallgatói a gyakorlatban is megismerkedhetnek a gyógyszerészet valamennyi területével. A gyógyszertári és klinikai gyakorlatok mellett a hazai gyógyszergyártó cégek munkájába is betekinthetnek a diákok. A felkészült és lelkes oktatók jól felszerelt, modern laboratóriumokban oktatják a hallgatókat.

Ismerd meg iskolánkat
GYTK
Nyílt nap

2021. november 6. 10 óra
2022. január 22. 10 óra

START
Ösztöndíj
TOVÁBBI
információk

6720 Szeged, Zrínyi u. 9.

+36-62-545-580

czobor.anita@szte.hu