ONLINE NYÍLT NAP
*

«||»
Alapozd meg nálunk a jövőd!
FOGORVOSTUDOMÁNYI KARÁN!
Fogorvosnak készülsz? Diploma szerzés után saját praxist indítanál? Alapozd meg a biztos jövőd, és tanulj te is a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán!


Fogorvostudományi Kar

Miért érdemes az SZTE FOK-ot választanod?

Az osztatlan fogorvos képzés 10 szemeszterből áll, diplomád megszerzése után összesen 6 különböző irányba szakosodhatsz. A kis létszámú csoportos oktatásunknak köszönhetően rendkívül közvetlen az oktató-hallgató kapcsolat. Képzésed 60%-a a gyakorlat megszerzésére összpontosít, ezzel egyedülálló képzőhely vagyunk Magyarországon.


Tudd, ha fogorvosként végzel könnyen elhelyezkedhetsz a munkaerőpaicon, vagy azonnal önálló praxist is indíthatsz. Ne feledd, a nálunk megszerzett diploma rendkívül jó ajánlólevél mind itthon, mind külföldön!


Milyen képzések várnak?


Nappali tagozat: Fogorvos osztatlan mesterképzési szak (10 félév – magyar és angol nyelven)


Nemcsak Magyarországon, de külföldön is ismert és elismert a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán (SZTE FOK) folyó oktatás. Az 1949-ben indult szegedi fogorvosképzés jóhírét évről évre kimagasló színvonalú oktatásban és szakmai képzésben részesült hallgatók viszik magukkal, ezáltal népszerűsítve a Kart világszerte.


Az SZTE FOK 2007-ben vált önálló karrá, s bár a hallgatói létszám – mind a magyar, mind az angol nyelvű képzési programon –évről évre növekszik, a Karon folyó oktatásra továbbra is jellemző a közvetlen oktató-hallgató kapcsolat, valamint a kis létszámú csoportokban zajló oktatás. Mindez a többi hazai fogorvosképzőhely viszonylatában is kimagaslóan gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé. Tekintettel arra, hogy 2005 óta a fogorvosi végzettséggel együtt jár az önálló fogorvosdoktori működési jog, az egyetemi oktatásnak még nagyobb a felelőssége a gyakorlati tudás, a készségek és képességek átadásában. A képzés korszerűsítése érdekében a Kar oktatói folyamatosan fejlesztik a tananyagot, melynek eredményeképpen a magyarországi fogorvosképzőhelyek közül elsőként az SZTE FOK-on került bevezetésre 2013-ban a fogorvosképzés specifikumait figyelembe vevő, átfogó EU-konform kurrikulum. Az SZTE FOK oktató-kutató tevékenysége révén méltó egysége az elit-és kutatóegyetem címet elnyerő, nagy múltú Szegedi Tudományegyetemnek. A szegedi fogorvoskaron megszerzett diploma értéke óriási, hazánkban és külföldön is szívesen fogadják a nálunk végzetteket. A szakma pedig az emberközpontú hivatás mellett biztos megélhetést biztosít.


MODERN FOGÁSZATI CENTRUM


2020-ban kialakításra került a Tóth Károly szkill oktatási fantom labor, 16 páciens szimulátor került beüzemelésre. Ezekkel az új típusú fantomfejekkel szinte 100%-ban szimulálható a rendelői betegellátás. Egy számítógépes labort is kialakítottunk, ahol a hallgatók bepillantást nyernek a digitális lenyomatvétel és a fogművek számítógépes tervezésének módszerébe. A rendelői kezelőegységeinket folyamatosan korszerűsítjük a hallgatók színvonalas gyakorlati oktatása érdekében. Fantomlaborunkban 8 páciens szimulátor segítségével gyakorolhatják hallgatóink a szakszerű eszközhasználatot.

Ismerd meg iskolánkat
FOK
Nyílt nap

2021. november 25. 9 óra

2022. február 12. 9 óra
START
Ösztöndíj
TOVÁBBI
információk