ONLINE NYÍLT NAP

«||»
Alapozd meg nálunk a jövőd!
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KARÁN!
Hősökre most van szükség!

Szívügyed a népesség egészségének megőrzése? Ne szakmát válassz, hanem hivatást! Várunk a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán!


Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar

Miért érdemes az SZTE ETSZK-t választanod?

Hallgatóink közel 89 %-a 4 hónapon belül elhelyezkedik a diplomájának megfelelő pozícióban. Karunk küldetése, hogy Te is világszínvonalú elméleti és gyakorlati ismerettel léphess ki a munkaerőpiacra! Gyakorlati tudásod elsajátításához 3 modern tornaterem és 10 gyakorlóterem áll rendelkezésedre, szakmai rutinodat több mint 15 féle emberi szervezetet modellező bábun és szimulátoron szerezheted meg.Milyen képzések várnak?

Alapképzések: Ápolás és betegellátás alapszak (ápoló, illetve gyógytornász szakirány, 8 félév) (angol nyelven is) • Egészségügyi gondozás és prevenció alapszak (dentálhigiénikus, illetve védőnő szakirány, 8 félév) • Szociális munka alapszak (7 félév) (nappali tagozaton duális formában is) Mesterképzések: Kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterképzési szak (geriátriai szakápoló; intenzív szakápoló; közösségi szakápoló; sürgősségi szakápoló, extrakorporatív szervtámogató APN specializáció) • Fizioterápia mesterképzési szak • Szociális munka mesterszak (klinikai szociális munka szakirány) • Szociálpolitika mesterképzési szak (keresztféléves felvételi eljárásban) • Okleveles szakvédőnő mesterképzési szak (kórházi szakvédőnő; család és nővédelmi szakvédőnő; területi szakvédőnő; ifjúsági szakvédőnő) • Egészségügyi menedzser mesterképzési szak Szakirányú továbbképzések: Gyermek - és ifjúságvédelmi tanácsadó (4 félév)


Kiváló színvonalú képzések, az országban egyedülálló dentálhigiénikus alapszak, európai szintű tanítási-tanulási módszerek, szaknyelvi képzések és gyakorlatorientáltság – mindez egy helyen, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán.


Az ETSZK-n a magyar nyelvű képzésben három alapszakon öt szakiránnyal, hat mesterszakon tizenhárom szakiránnyal és egy szakirányú továbbképzési szakon, míg az angol nyelvű képzésben egy alapszakon, két szakiránnyal folyik az oktatás. Az intézményben elvégzett tanulmányok a Kar által szervezett szakmacsoportos továbbképzéseken folytathatók. Valamennyi képzés hangsúlyos eleme a gyakorlatorientáltság: ennek oka az intézményben oktatott valamennyi segítő szakma gyakorlatias jellege. A képzés lényeges elemei az egészségtudományi képzések esetében a laboratóriumi gyakorlatok, a kiscsoportos tantermi gyakorlatok, a demonstrációs termi gyakorlatok és az évközi, valamint nyári összefüggő klinikai gyakorlatok. A szociális munkások gyakorlatai a kiscsoportos tantermi szemináriumok, a terepgyakorlatok és az intenzív, integrált terepmunka. Az egész életen át tartó tanulást támogató képzési kínálat szaknyelvi képzéssekkel kibővülve segíti a szaktárgyak tanulását (orvosi latin) és a külföldi munkavállalást angol és német nyelvterületen. A hallgatókat mindemellett pályaorientációs órák, önismereti és kommunikációs gyakorlatok segítik. A kar saját könyvtára biztosítja a hallgatók számára a legfontosabb tankönyveket. Nagy hangsúlyt fektetünk a diákélet támogatására, valamint jogi, életvezetési, tanulás-módszertani, karrier-tanácsadási irodát működtetünk.


Miért az SZTE ETSZK?

Mert itt 7 vagy 8 szemeszter alatt olyan szakmát tanulhatsz, mellyel biztosan elhelyezkedhetsz. Az ETSZK a Fogorvostudományi Karral közösen az országban egyedülálló képzést indított a dentálhigiénia jegyében, a BSc szintű dentálhigiénikus szakon a szájüregi betegségek megelőzését segítő szakembereket képeznek. Az ETSZK-n a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon is elismert, versenyképes oklevelet szerezhetsz. Az ápolói oklevelet az Európai Unió tagállamaiban honosítás nélkül elfogadják.

Ismerd meg iskolánkat
ETSZK
Nyílt nap

2023. január 13. 10 óra

2023. február 4. 10 óra

online rendezvény

START
Ösztöndíj
TOVÁBBI
információk
+36-62-34-18-25
pr@etszk.u-szeged.hu