20210615_banner

Leendő első- és másodéves hallgatókat is vár az MCC Szegedi Központjának Juniorképzése

2021. június 25-én zárul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorképzésének jelentkezési időszaka. Az MCC Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye, amely 2021-től a Szegedi Tudományegyetem leendő első- és másodéves hallgatói számára is megnyitja kapuit.


Az MCC Magyarországon és a világon egyedülálló, több mint negyed évszázada működő tehetséggondozóintézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt fejlődési lehetőséget a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. 2021-től a budapesti központ mellett a vidéki nagy egyetemi városokban, így Szegeden is egyénre szabott színvonalas ingyenes képzést és bentlakást biztosít azoknak az egyetemistáknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni tanulmányaikból.

 

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, melynek célja, hogy magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére minden diáknak felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelvórák által biztosítják a felkészülést.

 

A diákokat folyamatosan mentorálják, egyénileg is fejlesztik készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is adnak nekik lehetőséget.

Az első tanév kurzusai közt kiemelt szerepet kap a készségfejlesztés (érveléstechnika, vitakultúra, általános készségfejlesztés, idegennyelvi kommunikáció) és az ismeretek gazdagítása is (világ nagy kérdései – tudományos alapkérdésekre épülő előadássorozat).

Az MCC legfőbb célja, hogy olyan tehetséges fiatalokat adjon Magyarországnak, akik jól ismerik a nemzetközi folyamatokat, ugyanakkor saját sorsuk mellett a magyarság, az ország és a szűkebb környezetük jövőjének alakítása kapcsán is felelősen gondolkodnak, és az MCC-től kapott elméleti és gyakorlati tudást, valamint külföldi tapasztalataikat készek a közösség szolgálatába állítani.

 

A szükséges, beküldendő dokumentumokról és a felvételi menetéről az MCC honlapja nyújt bővebb tájékoztatást: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli

 

Az érdeklődők kérdéseit a Szegedi MCC Központ munkatársai a szeged@mcc.hu e-mail címen várják.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *