20210615_banner

Leendő első- és másodéves hallgatókat is vár az MCC Szegedi Központjának Juniorképzése

2021. június 25-én zárul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorképzésének jelentkezési időszaka. Az MCC Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye, amely 2021-től a Szegedi Tudományegyetem leendő első- és másodéves hallgatói számára is megnyitja kapuit.


Az MCC Magyarországon és a világon egyedülálló, több mint negyed évszázada működő tehetséggondozóintézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt fejlődési lehetőséget a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. 2021-től a budapesti központ mellett a vidéki nagy egyetemi városokban, így Szegeden is egyénre szabott színvonalas ingyenes képzést és bentlakást biztosít azoknak az egyetemistáknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni tanulmányaikból.

 

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, melynek célja, hogy magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére minden diáknak felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelvórák által biztosítják a felkészülést.

 

A diákokat folyamatosan mentorálják, egyénileg is fejlesztik készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is adnak nekik lehetőséget.

Az első tanév kurzusai közt kiemelt szerepet kap a készségfejlesztés (érveléstechnika, vitakultúra, általános készségfejlesztés, idegennyelvi kommunikáció) és az ismeretek gazdagítása is (világ nagy kérdései – tudományos alapkérdésekre épülő előadássorozat).

Az MCC legfőbb célja, hogy olyan tehetséges fiatalokat adjon Magyarországnak, akik jól ismerik a nemzetközi folyamatokat, ugyanakkor saját sorsuk mellett a magyarság, az ország és a szűkebb környezetük jövőjének alakítása kapcsán is felelősen gondolkodnak, és az MCC-től kapott elméleti és gyakorlati tudást, valamint külföldi tapasztalataikat készek a közösség szolgálatába állítani.

 

A szükséges, beküldendő dokumentumokról és a felvételi menetéről az MCC honlapja nyújt bővebb tájékoztatást: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli

 

Az érdeklődők kérdéseit a Szegedi MCC Központ munkatársai a szeged@mcc.hu e-mail címen várják.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *