JA_emelt_erettsegi

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat hirdet az SZTE

Egyetemre készülsz? Szeretnél minél jobb felvételi eredményt elérni? Segítünk! Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat indítunk, hogy elérhesd a céljaid. Jelentkezz a tantermi és online tanfolyamokra 2020. szeptember 25-ig!

Tudtad, hogy 2020 januárjától már csak emelt szintű érettségivel lehet egyetemre felvételizni? Ennek megszerzésében segít az SZTE Junior Akadémia, tantermi és online képzésekkel is. A felkészítők matematika (emelt és közép szinten is), magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak. Igény, és megfelelő számú jelentkező esetén indítunk más idegen nyelvekből, szaktantárgyakból is tanfolyamot. Ha nem találod a listában a tantárgyat, amiből emelt szintű érettségit szeretnél tenni, írd meg igényedet a juniorakadamia@rekt.u-szeged.hu címre!

A 100 vagy esetenként 60 órás tanfolyamok végén próbaérettségivel tesztelheted a tudásod. A tanfolyamok díja: 100 óra – 50. 000 Ft, 60 óra – 30.000 Ft. A tanfolyamok díját ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, aki a tanfolyam elvégzését követő tanévben felvételt nyer a Szegedi Tudományegyetemre.


junior_akademia


– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk, illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható – mondta el Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.


– Nemrég tartottuk az előző tanfolyamok záróünnepségét, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól. Többen jelezték, hogy a felkészítő nélkül nem sikerült volna a felvételijük. Ezek az eredmények még inkább motiválnak bennünket, célunk, hogy minél több hallgatót segítsünk a továbbtanulásban. Bár a vírus miatt tavasszal kényszerű okokból kellett átállnunk az online oktatásra, a tanáraink jól vették a kihívást, és így is élvezetes, tartalmas órákat tartottak, ezért ebben a tanévben online kurzusokat is hirdetünk. Így már az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek hozzánk hallgatók – foglalta össze a tapasztalatokat Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

Tantermi tanfolyamok helyszíne: Szeged, Kossuth Lajos sgt. 35.

Online tanfolyamok: 60+30 perces interaktív órák (A 60 perces tanóra végén lehetőség van kérdésekre, beszélgetésre a tananyaggal kapcsolatban). Extra szolgáltatásként egyéni konzultáció igényelhető a tanárral.

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok 2020. október 5-től indulnak. Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 25-e. Jelentkezés a MODULO-n keresztül.

Tanáraink: Biczók László – matematika, Bíró Zsolt – közismereti informatika, Borbás Tibor – angol, Farkas Judit – történelem, Gál Béla – biológia, Gortva Tamás – magyar, Hancsák Károly – kémia, Szaszákné Tóth Judit – földrajz, Várhidi Gyula – történelem

SZTEinfo

Fotó: Borbola Lilla


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>