JA_emelt_erettsegi

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat hirdet az SZTE

Egyetemre készülsz? Szeretnél minél jobb felvételi eredményt elérni? Segítünk! Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat indítunk, hogy elérhesd a céljaid. Jelentkezz a tantermi és online tanfolyamokra 2020. szeptember 25-ig!

Tudtad, hogy 2020 januárjától már csak emelt szintű érettségivel lehet egyetemre felvételizni? Ennek megszerzésében segít az SZTE Junior Akadémia, tantermi és online képzésekkel is. A felkészítők matematika (emelt és közép szinten is), magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak. Igény, és megfelelő számú jelentkező esetén indítunk más idegen nyelvekből, szaktantárgyakból is tanfolyamot. Ha nem találod a listában a tantárgyat, amiből emelt szintű érettségit szeretnél tenni, írd meg igényedet a juniorakadamia@rekt.u-szeged.hu címre!

A 100 vagy esetenként 60 órás tanfolyamok végén próbaérettségivel tesztelheted a tudásod. A tanfolyamok díja: 100 óra – 50. 000 Ft, 60 óra – 30.000 Ft. A tanfolyamok díját ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, aki a tanfolyam elvégzését követő tanévben felvételt nyer a Szegedi Tudományegyetemre.


junior_akademia


– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk, illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható – mondta el Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.


– Nemrég tartottuk az előző tanfolyamok záróünnepségét, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól. Többen jelezték, hogy a felkészítő nélkül nem sikerült volna a felvételijük. Ezek az eredmények még inkább motiválnak bennünket, célunk, hogy minél több hallgatót segítsünk a továbbtanulásban. Bár a vírus miatt tavasszal kényszerű okokból kellett átállnunk az online oktatásra, a tanáraink jól vették a kihívást, és így is élvezetes, tartalmas órákat tartottak, ezért ebben a tanévben online kurzusokat is hirdetünk. Így már az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek hozzánk hallgatók – foglalta össze a tapasztalatokat Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

Tantermi tanfolyamok helyszíne: Szeged, Kossuth Lajos sgt. 35.

Online tanfolyamok: 60+30 perces interaktív órák (A 60 perces tanóra végén lehetőség van kérdésekre, beszélgetésre a tananyaggal kapcsolatban). Extra szolgáltatásként egyéni konzultáció igényelhető a tanárral.

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok 2020. október 5-től indulnak. Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 25-e. Jelentkezés a MODULO-n keresztül.

Tanáraink: Biczók László – matematika, Bíró Zsolt – közismereti informatika, Borbás Tibor – angol, Farkas Judit – történelem, Gál Béla – biológia, Gortva Tamás – magyar, Hancsák Károly – kémia, Szaszákné Tóth Judit – földrajz, Várhidi Gyula – történelem

SZTEinfo

Fotó: Borbola Lilla


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *