2024. május 20., hétfő English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Hangsúly
Könyv- és pólóvásár a TIK-ben
A József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2005-ben, az épület átadását követően kezdte meg működését egy jegyzet- és egy ajándékbolt. Az üzemeltető az Universitas Kht., amely már 1996 óta nyújt különböző szolgáltatásokat a diákoknak. A közhasznú társaság foglalkozik többek között albérlet-közvetítéssel, fénymásolással és karriersegítéssel is. A jegyzetbolt a tavalyi, őszi szezonban kezdte meg működését. Október negyedikéig próbaüzemben szolgálta ki vásárlóit, idén pedig már teljes kínálattal várja a hallgatókat. Az ajándéktárgyak iránt érdeklődő egyetemisták napról napra tapasztalhatják az egyre bővülő kínálatot. Bolgár Zsolt, a Kht. ügyvezetője a jegyzetbolttal kapcsolatban elmondta, hogy a hatékony kiszolgálás érdekében folyamatosan egyeztetnek a karokkal. Felmérik az igényeket, és ma már annyi könyvet szereztek be, hogy kisebb tárolási nehézséggel is meg kellett küzdeniük. Az októberi próbaüzem tapasztalatait felhasználva idén már szinte tökéletesen működik a számítógépes rendszer is.
A diák-szolgáltató központ vezetői az ajándékbolttal kapcsolatban nem csak a széles választékot tartják fontosnak. Fő profiljuk a különböző ruhaneműk árusítása, ahol már nem elsősorban az alacsony árakat tartják szem előtt.
Bolgár Zsolt véleménye szerint a mai egyetemisták sokkal érzékenyebbek a minőségre. A csinos, divatos felsőket sokkal szívesebben vásárolják, mint az olcsó pólókat. Most éppen egy új női sálat fognak „piacra dobni". De a ruházati termékek mellett kelendőek még a fatermékek, kerámiák, tollak is. Aki érdeklődik a jegyzet-, és az ajándékbolt termékei, vagy az Universitas Kht. egyéb szolgáltatása iránt, internetes oldalukon részletes tájékoztatást kaphat (www.univkht.szeged.hu).
Bezár