Digitális oktatási rend 2021. március 08-tól

A kormány döntése értelmében a felsőoktatási intézményben 2021. március 8-tól az oktatás kizárólag digitális keretek között folytatható előreláthatólag 2021. április 7-ig.

Tisztelt Hallgatók!

A kormány döntése értelmében a felsőoktatási intézményben 2021. március 8-tól az oktatás kizárólag digitális keretek között folytatható, az oktatás folytonosságát digitális oktatási rendben kell biztosítani – a járványhelyzet alakulásától függően – előreláthatólag 2021. április 7-ig.

A döntés azt is jelenti, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 14. §-a alapján kiadott, jelenleg is érvényes – azaz a 2020/2021. tanév második félévére vonatkozó –, digitális oktatás alóli felmentési engedélyeket azonnali hatállyal visszavonták, itt is a digitális oktatási rendet kell alkalmazni. Erről részletesebb tájékoztatást az illetékes Kar fog adni.

A kollégiumokat és a diákotthonokat a felsőoktatási intézmény rektorának egyedi hallgatóra szóló engedélye alapján, csak a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett vehetik igénybe azon hallgatók, akik ilyen engedéllyel már rendelkeznek.

Szegedi Tudományegyetem
Oktatási Igazgatóság