Részletes program és jelentkezés


A jelentkezési lapot ITT éred el.

OKTÓBER 1.

16:00-19:00 ELŐADÁSOK

Helyszín: TIK, Kiállítási Tér

Max. létszám: 100 fő/előadás

16:00-17:00 Mondd, te kit választanál? Így keres a HR-es


Szeretnéd tudni, mi alapján döntenek a HR-sek?

Ki számít jó jelöltnek a pályázatok előszűrésekor, mivel garantálhatod, hogy benn maradj a rostán? Mivel lehet jó pontokat szerezni interjúhelyzetben és a kiválasztás további állomásain? Melyik módszerrel mire fókuszálnak, milyen információkat nyernek a HR-sek? Az előadás a kiválasztás teljes folyamatán végig vezet bemutatva a munkáltatói szempontokat, amivel leendő gyakornoki hely/ állás keresőként előnyös tisztában lenni!

Előadók: Koczka Dóra és Tókos-Tari Szilvia, HR Business Partner, Dréher Sörgyárak Zrt.


17:00-17:45 Mi motiválja a szuperhősöket? És téged?


Viszonylag egyszerű a képlet, hogy milyen indíttatásból cselekszenek és hogyan érik el céljaikat a szuperhősök. Drukkolunk is nekik, mert a jóért küzdenek, tudják a módját, hogyan kell a nehéz helyzetből felállva erőt gyűjteni, adott esetben támogatókra, szövetségesekre lelni. Igen ám, de mi a helyzet velünk? Mi is merünk nagyot álmodni, hozzánk illő célokat, irányokat kijelölni és azután a megvalósítás útjára lépni? Lelkesnek maradni, megújulni? Itt az ideje, hogy ránézzünk saját mozgatórugóinkra is!

Előadó: Polgár Zita, HR szakértő, coach


18:00-19:00 Slam Poetry


"A Slam Poetry Szeged csapata, Gömöri Eszter, Munding Kamilla és Nagy Sándor előadása a felnövésük és a Nagybetűs Élet kapujában rájuk szakadó kérdések és lehetőségek történetét mutatja be, slam poetry szövegeiken keresztül, egyetemi évek előtt-alatt és után.

Pályaválasztás, a rettegett kapunyitási pánik, az állásinterjúk és a gyomorgörcsök összefüggései, a „hogy fogsz ebből megélni” problémája, diplomás pohárszedők és lassan- lassan felépülő, feladhatatlan álmok történeteit fogalmazzák meg, kellő iróniával és őszinteséggel.

Kedves nézőink több szempontból is megtapasztalhatják a sírva nevetés állapotát és a kínzó válaszokat az életútkeresésk során sokszor feltett kérdésre: „Mi lett volna, ha...".

Előadók: Gömöri Eszter, Munding Kamilla, Nagy Sándor


elvalaszto


OKTÓBER 2.

9:00-12:00, 13:00-16:00 Tervezd a pályád, álmodd meg a jövőd!

Helyszín: Honvéd téri Tárgyaló

Úgy érzed, nem vagy helyeden jelenlegi szakodon? Nem köt le, nem lelkesít eléggé vagy csak abban vagy bizonytalan, hogy mire specializálódj vagy milyen kilátásaid lesznek a végzést követően? Itt az idő, hogy kezedbe vedd az irányítást és kicsit jobban ráláss magadra és a lehetőségeidre. A tanácsadó segít az elakadásaidon átlendülni, erőforrásaidat és motivációidat megtalálni, a hozzád illő irányokat kijelölni.

Várunk, ha fontosnak érzed, hogy leendő foglalkozásod hozzád passzoló legyen, tudjon lelkesíteni, inspirálni!

A tanácsadás időtartama: 45 perc/hallgató.

Tanácsadó: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, szakmai vezető, mentálhigénés szakember


elvalaszto


OKTÓBER 3.

9:00-19:00 Börze előtti CV tanácsadás

Helyszín: Honvéd téri tárgyaló

Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-s szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? No és a forma? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre személyre szabott választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!

 

A tanácsadás időtartama: 45 perc/hallgató.

Tanácsadók:

Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, pályatervezési tanácsadó, szakmai vezető

Tóth Nikoletta, Employer Branding and Communication, HR Department, ContiTech Rubber Industrial Kft.elvalaszto


OKTÓBER 4.


9:00-13:00 MBTI személyiség típusok workshop


Helyszín: IKI, Honvéd tér, II. terem

ENFP, ISTJ – mit is jelentenek ezek a rövidítések? Mindenkinél eljön az az idő, amikor különböző eszközöket, módszereket keres, kutat önmaga teljesebb körű megismerésére. Ismerd meg a Carl Gustav Jung munkáján alapuló módszert, mely 4 dimenzió, preferencia mentén haladva vázolja fel a rád leginkább jellemző személyiségtípust. A workshop keretében játékos feladatokon keresztül fejtheted meg, hogy a 2-2 pólus melyikébe tartozol inkább, mik az erősségeid, jellemző reakcióid, miközben nagyobb rálátásod lesz az ellentétes működési módokra is, ezáltal megértőbbé, toleránsabbá válsz.

Max. létszám: 12 fő

Tréner: Fazekas Melinda, SZZE Karrier Iroda, szakmai vezető, mentálhigiénés szakember


14:00-18:00 Tárgyalás-és érveléstechnika workshop


Helyszín: IKI, Honvéd tér, II. terem

Minden kommunikációs helyzet alapja a tiszta kommunikáció, a felek kölcsönös megértése, win-win helyzetek kialakítása. A workshop során szó lesz az asszertív kommunikáció feltételeiről, arról, hogyan lehet ezt egy tárgyalási helyzetben megvalósítani. Lehetőséged lesz ara, hogy különféle szituációkon keresztül saját stílusodat jobban megismerd és csiszold, hogy minél magasabb szinten tudj együttműködni, és ezzel párhuzamosan saját elképzeléseidet képviselni.

Max. létszám: 12 fő

Tréner: Polgár Zita, HR szakértő, coach


elvalaszto

OKTÓBER 7.

9:00 - 13:30 Stíluskommunikációs tanácsadás

Helyszín: Honvéd téri tárgyaló

Testtartás, kézfogás, öltözködés, gesztusok. Gondoltad volna, hogy ezek szavak nélkül is beszélnek rólad? Most megtudhatod, mit üzennek a külvilágnak és azt is, milyen praktikákkal tehetsz szert magabiztosabb megjelenésre, fellépésre! Stíluskommunikációs mentorunktól személyre szabott visszajelzéseket és gondos odafigyelést kapsz!

A tanácsadás időtartama: 45 perc/hallgató.

Tanácsadó: Nádudvari Gabriella, JGYPK, stíluskommunikációs szakember, oktató

 

13:30-19:00 Interjúszimulációk a visszajelzésre vágyóknak

Helyszín: Honvéd téri tárgyaló

Előtte állsz életed első interjújának és sejtelmed sincs, mire számíthatsz? Már túl vagy rajta, de úgy érzed, szívesen csiszolnál a fellépéseden? Egyszerűen csak azt szeretnéd tudni, milyen benyomást keltesz az interjúztatókban? Akkor az interjúszimulációkat neked találták ki! Megismerheted az interjú felépítését, a várható interjúkérdéseket, visszajelzést kaphatsz, hogy milyennek és mennyire felkészültnek látnak, mennyire illeszkedsz a megpályázott pozícióhoz. Ha igazán bevállalós vagy, mindennek angolul is nekirugaszkodhatsz, hiszen tétje nincs, tanulsága viszont annál több: saját megélésed/tapasztalataid és a HR tanácsadó fejlődésed segítő meglátásai, hogy valós interjúhelyzetben még megnyerőbb lehess!

A tanácsadás időtartama: 45 perc/hallgató.

Tanácsadók:

Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, pályatervezési tanácsadó, szakmai vezető

Tóth Nikoletta, Employer Branding and Communication, HR Department, ContiTech Rubber Industrial Kft.elvalasztoOKTÓBER 8.

09:00 - 13:00 Grafológiai tanácsadás

Helyszín: TIK

A grafológiát számos területén alkalmazzák, hiszen már az ókorban felismerték az írás és a személyiség közötti összefüggéseket. Az írásszakértők szerint kézírásunk árulkodik gondolkodás- és munkamódunkról, energiakészleteinkről, érzelemvilágunkról, valamint önmagunkhoz való viszonyunkról, így gyakran veszik igénybe grafológusok segítségét önismeret-fejlesztés, életvezetési tanácsadás, párkapcsolati, pályaorientációs, pályaalkalmassági, igazságügyi területeken, csak úgy, mint a munkaerő- és vezető kiválasztás során. 30 perces grafológiai tanácsadásunkon szakértő segítségével olvashatsz a saját soraid között, megtudhatod, hogy miről árulkodnak a betűid, megismerheted jellegzetes személyiségjegyeidet, sőt azt is, hogy személyes kompetenciáid mennyire illeszkednek az általad választott szakterülethez.

 

A tanácsadás időtartama: 30 perc/hallgató.

Tanácsadók: A Dél-Alföldi Grafológiai Centrum grafológus szakemberei

Friss hírek

Friss hírek RSS

okn_webap_banner

Nemcsak gyakornoki-, vagy munkahelyet találhatnak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a Online Karriernapokon, de az azt megelőző Felkészítő Programokon többek között megtanulhatnak önéletrajzot írni, kipróbálhatják magukat interjúkon, és pályatervezési tanácsadáson is részt vehetnek.

passportphoto_fejlec

A koronavírus időszaka alatt sok ügyintézés korlátozottan működik, frissen végzett hallgatóként a munkakeresés nem egyszerű. Ismerd meg a Passport Photo Online nyújtotta lehetőségeket. Készíts képet, szerkeszd tökéletesre - egyszerűen!


feta_honlap_w

Megjelent a FETA Füzetek sorozat, amely hasznos segítséget nyújt karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással és a Covid19-járvánnyal kapcsolatban a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3