2023. június 10., szombat

Kreatív pályázat

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen részt vevő csapatok versenyezhetnek kreatív kategóriában is. A pályamunkákat a szaktárgyi versenytől függetlenül bíráljuk el. A fair play érdekében a pályamunka elkészítésében részt vehetnek a versenyzőkön kívül iskolájuk diákjai és pedagógusai is. Külső alkotók bevonása nem elfogadott.

 

A XII. SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kreatív pályázatára idén két témából lehet választani, egyet kell feldolgozni:

 

  • 130 éve született Szent-Györgyi Albert – slammelve

 

Feladat: A 130 éve született Szent-Györgyi Albert munkássága, azon belül egy kiválasztott téma feldolgozása

Műfaj: slam poetry

Hossz: a slam hossza nem lehet több 1 percnél

 

  • Az 1893-as év tudományos felfedezései – slammelve

 

Feladat: Szent-Györgyi Albert születési évének tudományos felfedezéseit kell bemutatni egy slamben

Műfaj: slam poetry

Hossz: a slam hossza nem lehet több 1 percnél

 

A videó mobiltelefonnal is rögzíthető. Az elkészült pályaműveket kérjük, a youtube-ra töltsék fel a csapatok a saját accountjuk alá. A videó adatvédelmi beállításainál kérjük, állítsák be a „Nem listázott” opciót.

 

A videó linkjét a rendezveny@szte.hu e-mail címre várjuk. Az email tárgyába kérjük, írják be: SZTE SZGYTV 2023 Slam pályázat+csapatnév.

 

Az e-mailben tüntessék fel:

  • a csapat nevét,
  • az iskolát és a várost,
  • a kreatív pályázat csapatvezetőjének mobiltelefonos elérhetőségét.

 

 

ÉRTÉKELÉS

 

A pályamunkákat a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny zsűrijének tagjai és kérdéskészítői, továbbá az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai értékelik a tantárgyi verseny eredményétől függetlenül. A győztes(ek) értékes jutalomban részesülnek.

 

EGYÉB TUDNIVALÓK

 

A verseny szervezői csak az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság által visszaigazolt pályaműveket tekintik érvényesen beadottnak.

A versenyen történő díjátadó előtt a pályamunkákat kizárólag az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság publikálhatja.

A pályamunkák benyújtásával a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem ezeket a műveket a későbbiekben különböző fórumokon felhasználja.

A beérkezett pályamunkák a versenyt követően az SZTE-hez kapcsolódó webes felületeken tekinthetők meg.

A legjobbnak ítélt pályamunkát különdíjban részesítik. Az eredményhirdetésre a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny eredményhirdetésével együtt kerül sor, a verseny második napján.

 

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2023. november 13., hétfő, déli 12.00 óra