2024. április 24., szerda

Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny 2013 - Verseny felhívás

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre nevező csapatok részére

 

Tárgy: 2. tájékoztató az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről

 

Tisztelt Igazgató Úr! Tisztelt Igazgatónő! Kedves Kapcsolattartó, Felkészítő Pedagógus Kollégák!

 

 

Örömünkre szolgál, hogy középiskolájuk nevezett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyére!

 

A középiskolai diákcsapatok tagjai számára fontos információ, hogy a versenykiírásban szereplő kreatív feladat (maximum 10 perces kisfilm készítése, melynek témája Szent-Györgyi és Klebelsberg) elkészítésének és beküldésének határidejét meghosszabbítottuk: 2013. november 24. 23:59.

 

Az elkészült pályaműveket kérjük, töltsék fel a youtube.com video megosztó portálra a saját fiókjuk („account”-juk) alá. A videó adatvédelmi beállításainál kérjük, állítsák be a „Nem listázott” opciót, és a videó linkjét kérjük, küldjék el részünkre a pr@rekt.szte.hu e-mail címre „SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kreatív feladat” tárggyal. A legjobbra értékelt pályaművet a zsűri különdíjjal fogja jutalmazni.

 

A verseny napja is egyre közeledik, ezért a lebonyolítással kapcsolatos információkat és kérdéseket is szeretnénk egyúttal feltenni a résztvevők számára. A verseny napján a résztvevő csapatok tagjait és felkészítő tanáraikat (csapatonként 4+1 fő) a délelőtti írásbeli forduló után – pihenésképpen – ebédre invitáljuk. A menü előzetes kiválasztására lehetőséget biztosítunk minden résztvevő számára.

 

Választható menük:

 

„A” menü „B” menü

Zöldséges sertéshúsgombóc leves Zöldborsó leves

Rántott csirkemell, törtburgonya Rántott karfiol és rántott gombafejek, törtburgonya

 

Kérjük, a kiválasztott menüket szíveskedjenek előre jelezni résztvevőnként legkésőbb november 18. 16.00-ig! *

* Amennyiben valamelyik résztvevő nem választ, abban az esetben az „A” menüt fogjuk számára biztosítani.

 

Örömmel értesítjük, hogy a versenynap programja idén tovább bővül és összekapcsolódik a Szegedi Tudós Akadémia tehetséggondozó programjával, melynek keretein belül az érdeklődő középiskolás diákoknak lehetőséget biztosítunk, hogy a verseny után szakmai programon, másnap délelőtt pedig a szegedi biológiai kutatásokhoz kapcsolódó laborlátogatáson vegyenek részt.

Amennyiben részt kívánnak venni a Szegedi Tudós Akadémia rendezvényén, akkor vendégül látjuk a csapatokat és kísérő tanárjaikat a szegedi Novotel Hotelben november 29-én teljes ellátással!

Kérjük, részvételi szándékukat a Szegedi Tudós Akadémia 15 óra utáni programjain, a 20:30-kor kezdődő gálavacsorán, a szombati laborlátogatásokon, valamint szállásajánlatunk elfogadását jelezzék legkésőbb 2013. november 19. 16.00-ig!

A versenynapi és az azt követő opcionális programok időpontjairól és helyszíneiről az alábbi táblázatból tájékozódhat:

2013. november 29. péntek

Időpont

Programelem

Helyszín

9:00

Regisztráció

 

SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület

(6720 Szeged Dóm tér 13.)

9:45

Megnyitó

 

SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület

(6720 Szeged Dóm tér 13.)

10:15

Írásbeli forduló

 

SZTE ÁOK Kis Oktatási Épület

(6720 Szeged, Korányi fasor 9.)

11:30-12:30

 

Ebéd

 

 

13:00-15:00

Döntő

 

SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület

(6720 Szeged Dóm tér 13.)

16:00-19:00

Szegedi Tudós Akadémia szakmai programja

 

SZTE Rektori Hivatal

(6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

20:30

Gálavacsora

 

Tisza Szálló

(6720 Szeged, Széchenyi tér 3.)

2013. november 30. szombat

9:00-11:00

Laborlátogatás

 

 


A verseny részletes szabályzata elérhető a www.szte.hu/szgytv/szabalyzat oldalon.

A verseny tudnivalóit folyamatosan töltjük fel www.szte.hu/szgytv oldalra.

Információs e-mail: pr@rekt.szte.hu; telefonszám +36 62 544 070 fax: +36 62 546 353.

Szeged, 2013. november 15.

Prof. Dr. Pál József s. k.

nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes

a verseny védnöke



Felhívás


Kedves Középiskolás Diák! Kedves Pedagógus!

 

A Szegedi Tudományegyetem idén is meghirdeti a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyt – középiskolás diákok 4 fős csapatainak jelentkezését várva.

 

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyének különlegessége, hogy a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít, így több tudományterület is érint. Azaz Szent-Györgyi Albert életművének, korának tudománytörténeti feldolgozása mellett a Nobel-díjas kutató munkájához, és a C-vitaminhoz kapcsolható tantárgyak – biológia, kémia, fizika – tanulmányi versenyének ötvözete. Idén a verseny altémája „Szent-Györgyi és Klebelsberg”, így szerepet kap a 20-as, 30-as évek tudomány- és művelődéstörténete. A versenyre való felkészüléshez az SZTE ajánlott irodalomjegyzékkel is segíti. Az is egyedivé teszi ezt a tanulmányi versenyt, hogy a csapatok megismerkedhetnek az SZTE és városának életével. Az előkészületekről, a versenyről folyamatosan informál a www.u-szeged.hu/szgytv.

 

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyének részese lehet minden magyarországi diák, külön is meghívót kapnak az egyetem bázisiskolái, illetve a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióhoz tartozó magyar középiskolák (azaz: a dél-magyarországi régió 3 megyéjének középfokú oktatási intézményeiben tanuló 10., 11. és 12. osztályos diákok, továbbá a Vajdaságban, illetve Arad és Temes megyében működő középiskolák magyar diákjai). A verseny résztvevői: az intézményenként összeállított olyan 4 fős csapatok, amelynek legalább egy tagja 10. osztályos (az 5 évfolyamos, első évben csak nyelvi előkészítős osztályoknál, ahol a normál tananyagot egy év csúszással tanulják, az első évfolyam nem számít, kihagyandó).

 

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny időpontja: 2013. november 29. (péntek), helye: az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási épületei. A versenynap programja: délelőtt regisztráció, számítógépes teszt kitöltése, majd a csapatok tagjai részt vesznek az SZTE által szervezett alternatív programokon. A csapatok előzetesen beküldendő kreatív feladatot kapnak: max. 10 perces kisfilm, melynek témája: Szent-Györgyi és Klebelsberg. Délután nyílt versenyben méri össze tudását az első fordulós teszt alapján legjobb teljesítményt nyújtó 6 csapat. Ebben a második fordulóban választódik ki a 3 legjobb csapat. A megmérettetés végső eredményét értékes jutalmak átadásával, ünnepélyesen hirdeti ki az SZTE. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Verseny legjobbjai értékes díjakat kapnak.

 

Meghosszabbított nevezési határidő: 2013. november 05., kedd, 16:00 óráig történő beérkezés. Nevezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és a másolat beküldésével lehet. A nevezési lapokat az alábbi címre várjuk: SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, 6720 Szeged, Dugonics tér 13., vagy az információs e-mail címre: pr@rekt.szte.hu

 

A csapatok jelentkezését várva köszöntenek minden középiskolás diákot: a Szervezők

 

A verseny a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2013-0035, Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen című program keretében valósul meg.


A felhívás letöltése dokumentumként


Nevezési lap letöltése



A csapatok jelentkezését várva köszöntenek minden középiskolás diákot: a Szervezők