2024. március 28., csütörtök

Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny 2012


A nyeremény - A cabridge-i főnyeremény élménybeszámolója


1000 év emlékei nyomában – Cambridge úti beszámoló


Cambridge-i_utazas

A Szegedi Tudományegyetem első Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyének győzteseként, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium képviseletében 2012. december 6. és 9. között négynapos utazáson vettünk részt Cambridge-ben. Utunkat magyar részről a Szegedi Tidományegyetem és Szeged város önkormányzata, angol részről a Szeged-Cambridge Baráti Kör tagjai, élükön Julia Seiber Boyd elnök asszonnyal szervezték és támogatták. Áldozatos és körültekintő munkájuk eredményeképpen a négy nap alatt életre szóló élményekkel gazdagodtunk.


Tovább>>>




A verseny - beszámoló


Debreceni diadal a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen


zsuriHat csapat küzdött meg egymással remek hangulatban az október 26-i tanulmányi verseny show-szerű fináléjában, de a zsűri végül hét együttest is jutalmazásra érdemesnek talált.


A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyének napján, 2012. október 26-án reggel az önkéntes hallgató segítőkkel szinte együtt érkeztek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjába, illetve a rendezvény további hat helyszínére a kérdéseket összeállító munkacsoport, valamint a zsűri tagjai, továbbá a további programok szervezői. Az utolsó egyeztetések, simítások is az elsődleges cél megvalósítását szolgálták: a tudományok jelentőségére, a kutatói pálya szépségére, az élethosszig tartó tanulás fontosságára hívja föl a figyelmet a Szegedi Tudományegyetem a középiskolásoknak hirdetett tanulmányi versennyel.



A jubileumi Szent-Györgyi emlékévben a 75 éve Nobel-díjat nyert Szent-Györgyi Albert teljesítményét, egyéniségét állította középpontba az SZTE, és először szervezett több magyarországi megyét és határon túli területet is érintő tanulmányi versenyt.


Az előkészületek már 2012 tavaszán elkezdődtek, az SZTE a versenyfelhívást még a múlt tanév végén eljuttatta egyrészt a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió (DKMT) és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) bázisiskoláihoz. Ezzel szinte országos méretűvé és nemzetközivé növekedett az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenye. Nemcsak a DKMT-t alkotó dél-magyarországi régió megyéi, és a vajdasági, Temes megyei középiskolák magyar diákjai jelentkeztek, hanem bekapcsolódtak az SZTE TTIK bázisiskolái közül például Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Somogy megyei intézmények is.


Tovább >>>


Megnyito galéria
A Szent-Györgyi tanulmányi verseny megnyitóján készült képek itt megtekinthetők
 
1._fordulo galéria
Az első, számítógépes fordulón készült képek itt megtekinthetők
 







 






Kalandozasok_a_konyvtarban galéria
Laborok titkai galéria


 









szgyae donto galéria
A Szent-Györgyi Tanulmányi verseny 2012. döntő
 
díjátadó galéria
A díjátadón készült képek itt megtekinthetők















Előkészületek - verseny felhívás