2022. július 1., péntek

Beiratkozás

 

hszi

Tájékoztató a beiratkozás folyamatáról:


Kedves Elsőéves Hallgató!

 

Engedje meg, hogy az egyetemi polgárok körében köszöntsük Önt, gratulálva a sikeres felvételihez.

A felvételről szóló döntés a 2021/2022. tanév II. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig az Egyetemre történő beiratkozással jön létre. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára beiratkozás a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) és az Oktatási Igazgatóság közös szervezésében, központilag kerül megrendezésre a Hallgatói Szolgáltató Irodán 2022. február 07. (hétfő) – 2022. február 11. (péntek) között.

A központi beiratkozás célja, hogy a hallgatói jogviszony létrejöttéhez szükséges adategyeztetés, szerződéskötés, nyilatkozattétel és egyéb kötelező adminisztrációs tevékenységek a lehető leggyorsabban, egy helyen és egy időben történjenek meg.

Azért, hogy ez a kötelező adminisztráció valóban gyors és hatékony legyen, kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, és kövesse az abban leírt lépéseket, ügyelve a határidők betartására.

1. Neptun regisztráció

 

A SZTE hallgatói nyilvántartási rendszerét (Neptun) és az ahhoz kapcsolt elektronikus rendszereket (Modulo, Coospace) saját azonosító-jelszó párossal használhatja. Kérjük, mielőbb regisztráljon a Neptunba. A regisztráció során rögzítse azt az e-mail címet, amelyen keresztül a jövőben a tanulmányaival, pályázatokkal és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban értesítéseket küldhetünk Önnek.

Amennyiben már rendelkezik SZTE-s Neptun (vagy korábbi ETR-es) azonosítóval és jelszóval, azokkal továbbra is tudja használni a Neptunt. Kérem, ne regisztráljon újra! Az új képzését a Neptun-belépést követően a képernyő bal felső sarkában a Képzés szóra kattintva tudja beállítani.

2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése

 

Azért, hogy a beiratkozás valóban rövid időt vegyen igénybe, az ehhez kapcsolódó és kötelező adategyeztetést a Modulo adategyeztető űrlapon előre elvégezzük. Kérjük, lépjen be a Modulo rendszerbe a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login címen, és töltse ki az Adategyeztető űrlapot 2022. január 31. és február 06. között. Az űrlapon kért adatok ellenőrzéséhez szkennelje be, és csatolja az igazoló okmányokat, dokumentumokat. Amennyiben az űrlap adataival kapcsolatban bármilyen javítás szükséges, vagy észrevételünk, kérdésünk van, azt e-mailben jelezni fogjuk Önnek.

3. Időpontfoglalás a Moduloban

 

A beiratkozásra 2022. február 07. (hétfő) – 2022. február 11. (péntek) van lehetősége a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Időpont foglalására az adategyeztető űrlap beadását követően lesz lehetősége, szintén a Modulo-ban az adategyeztető űrlap tetején található "Csatolt űrlap kitöltése" gombra kattintva. Kérjük, hogy a beiratkozás időpontját a kar által szervezett programok időpontjához igazítva szíveskedjék kiválasztani.

Az Ön által foglalt időpontról e-mailben értesíteni fogjuk, kérjük, ebben az időpontban keresse fel a HSZI-t, és hozza magával beiratkozáshoz szükséges valamennyi dokumentumának eredeti példányát! Felhívjuk figyelmét, hogy eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs mód! (A dokumentumok listáját a kari kiértesítő levélben találja.)

 

Kérjük, hogy az előzetesen foglalt időpontban szíveskedjék megjelenni ügyintézésre!

 

4. Beiratkozás

 

Kérjük, hogy a fent megadott időszakban foglalt időpontban keresse fel a HSZI-t, és hozza magával a beiratkozáshoz szükséges összes dokumentumának eredeti példányát! Tájékoztatjuk, hogy eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs lehetőség!

Felhívjuk figyelmét, hogy a beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy visszajelentkező hallgatók számára is!

 

5. Szociális támogatáshoz helyzetfelmérő űrlap kitöltése

 

Bármilyen szociális alapú támogatás – pl. kollégiumi elhelyezés, szociális ösztöndíj, bérlettámogatás – megpályázásának feltétele a szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése a Moduloban. A kitöltés során a kitöltési útmutató szerint adja meg a kért adatokat, és csatolja a kért dokumentumok szkennelt képét! A kitöltés során különösen figyeljen a beadási határidőkre, mivel a pályázatok beadására és elbírálására viszonylag rövid idő áll rendelkezésre!

Felhívjuk figyelmét, hogy szociális támogatásban, bérlettámogatásban kizárólag állami ösztöndíjas, nappali tagozatos, aktív státuszú hallgató részesülhet.

Bővebb információ az EHÖK oldalán.

6. Szociális támogatás, bérlettámogatás, kollégiumi elhelyezés űrlap kitöltése

 

A szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltését követően nyújthat be pályázatot szociális ösztöndíjra, bérlettámogatásra és kollégiumi elhelyezésre. Mindegyik juttatás külön pályázattal kérhető, a helyzetfelmérő űrlap kitöltése önmagában nem jelent pályázatot egyik juttatásra sem. A pályázatok benyújtásánál vegye figyelembe a kitöltési útmutatóban leírtakat, és ügyeljen a határidők betartására!

Bővebb információ az EHÖK oldalán.

 

7. Diákigazolvány-igénylés benyújtása

 

A már meglévő SZTE-s diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatok nem változtak meg, és új képzésének tagozata is megegyezik a diákigazolványon szereplővel.

Új, egyetemi állandó diákigazolványt a Kormányablakban (Okmányirodában) kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet. Ehhez, kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Kormányablakot (Okmányirodát), vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját! Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki az Állandó diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét! A diákigazolványról a HSZI honlapján talál bővebb információt.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óra között készséggel segítenek Önnek.

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794)

E-mail címe: hszi@hszi.u-szeged.hu

Weboldala: www.u-szeged.hu/hszi

Címe: SZTE HSZI 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacíme: 6701 Szeged, Pf. 1212.