2019. december 10., kedd

Beiratkozás

 

hszi

Tájékoztató a beiratkozás folyamatáról:


Pótbeiratkozás: szeptember 2-6-ig >>>

Tisztelt Elsőéves Hallgató!

Engedje meg, hogy köszöntsük Önt az egyetemi polgárok körében, gratulálva a sikeres felvételihez. A felvételről szóló döntés a 2019/2020. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig az Egyetemre történő beiratkozással jön létre. A beiratkozás a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) és az Oktatási Igazgatóság közös szervezésében, központilag kerül megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára a Hallgatói Szolgáltató Irodán, 2019. augusztus 26. és 2019.augusztus 31. között.


A központi beiratkozás célja, hogy a hallgatói jogviszony létrejöttéhez szükséges adategyeztetés, szerződéskötés, nyilatkozattétel és egyéb, kötelező adminisztrációs tevékenységek a lehető leggyorsabban, egy helyen és egy időben történjenek meg, hogy Ön ezt követően minden idejét a tanulmányaira fordíthassa. Azért, hogy ez a kötelező adminisztráció valóban gyors és hatékony legyen, kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót és kövesse az abban leírt lépéseket, ügyelve a határidők betartására.

 

1. Neptun regisztráció

A SZTE hallgatói nyilvántartási rendszerét (Neptun) és az ahhoz kapcsolt elektronikus rendszereket (Modulo, Coospace) saját azonosító-jelszó párossal használhatja. Kérjük, mielőbb regisztráljon a Neptunba a www.u-szeged.hu/regisztracio címen. A regisztráció során rögzítse azt az e-mail címet, amelyen keresztül a jövőben a tanulmányaival, pályázatokkal és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban értesítéseket küldhetünk Önnek.

2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése

Azért, hogy a beiratkozás valóban rövid időt vegyen igénybe, a kapcsolódó és kötelező adategyeztetést a Modulo adategyeztető űrlapon előre elvégezzük. Kérjük, lépjen be a Modulo rendszerbe a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login címen és töltse ki az Adategyeztető űrlapot, 2019. augusztus 1. - augusztus 20. között. Az űrlapon kért adatok ellenőrzéséhez szkennelje be és csatolja az igazoló okmányokat, dokumentumokat. Amennyiben az űrlap adataival kapcsolatban bármilyen javítás szükséges vagy észrevételünk, kérdésünk van, azt e-mailben jelezni fogjuk Önnek.

3. Időpont foglalás a Moduloban

A beiratkozásra 2019. augusztus 26. és 2019. augusztus 31. között van lehetősége a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Ebben az időszakban az egyes karok hallgatóit a karok által megadott idősávokban fogadjuk. Kérjük, az időpont foglalásnál a kar által javasolt idősávot preferálja, mivel a kari és szakos tájékoztatók is ehhez az időponthoz igazodva kerülnek megrendezésre. A karok által javasolt idősávokat összefoglalóan az alábbi táblázat tartalmazza, további részletes információkat ezzel kapcsolatban a kari tájékoztató levélben valamint az időpont foglalási űrlapon találhat!Dátumok, idősávok

2019.08.26, hétfő

2019.08.27, kedd

2018.08.28, szerda

2019.08.29, csütörtök

2019.08.30, péntek

2019.08.31, szombat

Délelőtt

ÁJTK, BTK, JGYPK, TTIK

ÁJTK, BTK, JGYPK, TTIK

BTK, GTK, JGYPK, TTIK

BTK, ETSZK, FOK, GTK, MGK, ZMK

ÁJTK, ÁOK, BTK, FOK, GYTK, TTIK

ÁJTK, ÁOK, FOK MGK, ZMK

Délután

ÁJTK, BTK, JGYPK, TTIK

ÁJTK, BTK, JGYPK, TTIK

BTK, GTK, TTIK

ÁOK, BTK, ETSZK, FOK, MGK, ZMK

BTK, FOK, GYTK, MGK, MK, TTIK

 

 

Az Ön által foglalt időpontról e-mailben értesíteni fogjuk, kérjük, ebben az időpontban keresse fel a HSZI-t és hozza magával a beiratkozáshoz szükséges valamennyi dokumentumának eredeti példányát! Felhívjuk figyelmét, hogy eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs mód!


Felhívjuk figyelmét, hogy ügyintézés csak az előzetesen foglalt időpontban lehetséges!

4. Szociális támogatás helyzetfelmérő űrlap kitöltése

Bármilyen szociális alapú támogatás pl. kollégiumi elhelyezés, szociális ösztöndíj, bérlet támogatás megpályázásának feltétele a szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése a Moduloban. A kitöltés során a kitöltési útmutató szerint adja meg a kért adatokat és csatolja a kért dokumentumok szkennelt képét. A kitöltés során különösen figyeljen a beadási határidőkre, mivel a pályázatok beadására és elbírálására viszonylag rövid idő áll rendelkezésre! Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

5. Szociális támogatás, bérlet támogatás űrlap kitöltése

A Modulo-ban az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltését követően nyújthat be pályázatot kollégiumi elhelyezésre, szociális ösztöndíjra, bérlet támogatásra a "csatolt űrlap kitöltése" ikonra kattintva. Mindegyik juttatás külön pályázattal kérhető, a helyzetfelmérő űrlap kitöltése önmagában nem jelent pályázatot egyik juttatásra sem. A pályázatok benyújtásánál vegye figyelembe a kitöltési útmutatóban leírtakat és ügyeljen a határidők betartására.

Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

6. Diákigazolvány igénylés benyújtása

Új egyetemi állandó diákigazolványt az Okmányirodában kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet, ehhez kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Okmányirodát, vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját. Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki a Diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét. Amennyiben a Modulo-ban nem tudta igénylesét beadni, a NEK adatlap eredeti példányát a beiratkozásra hozza magával és mutassa be munkatársunknak, hogy igénylését véglegesíteni tudjuk. A középiskolai diákigazolványa 2019. október 31-ig érvényes, használható. A diákigazolványról a HSZI honlapján a Szolgáltatások/Diákigazolvány kezelés menüpontban talál bővebb információt.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.

 

Címünk: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacím: 6701 Szeged, Pf. 1212

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794)

 

Weboldalunk: http://www.hszi.u-szeged.hu

E-mail címünk: hszi@hszi.u-szeged.hu