2021. január 20., szerda

Beiratkozás

 

hszi

Tájékoztató a beiratkozás folyamatáról:


Kedves Elsőéves Hallgató!

 

Engedje meg, hogy köszöntsük Önt az egyetemi polgárok körében, gratulálva a sikeres felvételihez. A felvételről szóló döntés a 2020/2021. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig az Egyetemre történő beiratkozással jön létre. A beiratkozás a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) és az Oktatási Igazgatóság közös szervezésében, központilag kerül megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára a Hallgatói Szolgáltató Irodán, 2020. augusztus 31. és 2020. szeptember 04. között. (Helyszín: József Attila Tanulmányi- és Információs Központ Szeged Ady tér 10.)

A központi beiratkozás célja, hogy a hallgatói jogviszony létrejöttéhez szükséges adategyeztetés, szerződéskötés, nyilatkozattétel és egyéb, kötelező adminisztrációs tevékenységek a lehető leggyorsabban, egy helyen és egy időben történjenek meg, hogy Ön ezt követően minden idejét a tanulmányaira fordíthassa. Azért, hogy ez a kötelező adminisztráció valóban gyors és hatékony legyen, kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót és kövesse az abban leírt lépéseket, ügyelve a határidők betartására.

1. Neptun regisztráció

 

A SZTE hallgatói nyilvántartási rendszerét (Neptun) és az ahhoz kapcsolt elektronikus rendszereket (Modulo, Coospace) saját azonosító-jelszó párossal használhatja. Kérjük, mielőbb regisztráljon a Neptunba a https://oktweb.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Reg.aspx címen. A regisztráció során rögzítse azt az e-mail címet, amelyen keresztül a jövőben a tanulmányaival, pályázatokkal és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban értesítéseket küldhetünk Önnek.

2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése

 

Azért, hogy a beiratkozás valóban rövid időt vegyen igénybe, a kapcsolódó és kötelező adategyeztetést a Modulo adategyeztető űrlapon előre elvégezzük. Kérjük, lépjen be a Modulo rendszerbe a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login/index címen és töltse ki az Adategyeztető űrlapot, 2020. augusztus 1. - augusztus 20. között. Az űrlapon kért adatok ellenőrzéséhez szkennelje be és csatolja az igazoló okmányokat, dokumentumokat. Amennyiben az űrlap adataival kapcsolatban bármilyen javítás szükséges vagy észrevételünk, kérdésünk van, azt e-mailben jelezni fogjuk Önnek.

3. Időpont foglalás a Moduloban

A beiratkozásra 2020. augusztus 31. és 2020. szeptember 04. között van lehetősége a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Ebben az időszakban az egyes karok hallgatóit a karok által megadott idősávokban fogadjuk. Kérjük, az időpont foglalásnál a kar által javasolt idősávot preferálja, mivel a kari és szakos tájékoztatók is ehhez az időponthoz igazodva kerülnek megrendezésre. A karok által javasolt idősávokat összefoglalóan az alábbi táblázat tartalmazza, további részletes információkat ezzel kapcsolatban a kari tájékoztató levélben valamint az időpont foglalási űrlapon találhat!


Információ a beiratkozásról a pótfelvételi eljárásban felvett hallgatóknak:

 

2020. augusztus 31-szeptember 4. között iratkoznak az SZTE felvett hallgatói, ebben az időszakban az időpont foglalással elkerülhető a sorban állás. Elérhetővé tettük a foglalást a pótfelvételi eljárással jelentkező hallgatóknak is a szabad kapacitással rendelkező időpontokra erre az időszakra.

Amennyiben Önnek ez az időszak nem felel meg, 2020. szeptember 7-18-ig is beiratkozhat az Adategyeztető űrlap kitöltését követően időpont foglalással. Erre az időszakra az időpont foglalás 2020. szeptember 2-án (szerda) nyílik meg.

 

Dátumok, idősávok

2020. 08.31.

 

2020. 09.01.

 

2020. 09. 02.

 

2020. 09.03.

 

2020. 09.04.


Délelőtt

BTK, JGYPK, ETSZK, TTIK

ÁJTK, BTK, JGYPK, ETSZK, TTIK

BTK, JGYPK, GTK, TTIK

ÁJTK, BTK, FOK, ETSZK, MGK

ÁOK, ÁJTK, BTK, GYTK, MGK, TTIK

Délután

BTK, JGYPK, ETSZK, TTIK

ÁJTK, BTK, JGYPK, ETSZK, TTIK

BTK, GTK, JGYPK

ÁJTK, ÁOK, BBMK, BTK, FOK, GTK

ÁJTK, BTK, GYTK, MGK, MK, TTIKAz Ön által foglalt időpontról e-mailben értesíteni fogjuk, kérjük, ebben az időpontban keresse fel a HSZI-t és hozza magával a beiratkozáshoz szükséges valamennyi dokumentumának eredeti példányát! Felhívjuk figyelmét, hogy eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs mód!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ügyintézés csak az előzetesen foglalt időpontban lehetséges!

4. Szociális támogatás helyzetfelmérő űrlap kitöltése

 

Bármilyen szociális alapú támogatás pl. kollégiumi elhelyezés, szociális ösztöndíj, bérlet támogatás megpályázásának feltétele a szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése a Moduloban. A kitöltés során a kitöltési útmutató szerint adja meg a kért adatokat és csatolja a kért dokumentumok szkennelt képét. A kitöltés során különösen figyeljen a beadási határidőkre, mivel a pályázatok beadására és elbírálására viszonylag rövid idő áll rendelkezésre! Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

 

5. Kollégiumi pályázat, szociális támogatás, bérlet támogatás űrlap kitöltése

 

A szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltését követően nyújthat be pályázatot kollégiumi elhelyezésre, szociális ösztöndíjra, bérlet támogatásra. Mindegyik juttatás külön pályázattal kérhető, a helyzetfelmérő űrlap kitöltése önmagában nem jelent pályázatot egyik juttatásra sem. A pályázatok benyújtásánál vegye figyelembe a kitöltési útmutatóban leírtakat és ügyeljen a határidők betartására.

Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

 

6. Diákigazolvány igénylés benyújtása

 

A már meglévő SZTE-s diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatok nem változtak meg, és új képzésének tagozata is megegyezik a diákigazolványon szereplővel.

Új, egyetemi állandó diákigazolványt a Kormányablakban (Okmányirodában) kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet. Ehhez, kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Kormányablakot (Okmányirodát), vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját! Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki az Állandó diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét! A diákigazolványról a HSZI honlapján talál bővebb információt.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óra között készséggel segítenek Önnek.

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794)

E-mail címe: hszi@hszi.u-szeged.hu

Weboldala >>>

 

Címe: SZTE HSZI 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacíme: 6701 Szeged, Pf. 1212.