2021. szeptember 26., vasárnap

Beiratkozás

 

hszi

Tájékoztató a beiratkozás folyamatáról:Kedves Elsőéves Hallgató!


Engedje meg, hogy köszöntsük Önt az egyetemi polgárok körében, gratulálva a sikeres felvételihez. A felvételről szóló döntés a 2021/2022. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig az Egyetemre történő beiratkozással jön létre. A beiratkozás a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) és az Oktatási Igazgatóság közös szervezésében, központilag kerül megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára a Hallgatói Szolgáltató Irodán, 2021. augusztus 28-án, (szombat) valamint 2021. augusztus 30. és 2021. szeptember 03. (hétfő-péntek) között. (Helyszín: József Attila Tanulmányi- és Információs Központ Szeged Ady tér 10.)

A központi beiratkozás célja, hogy a hallgatói jogviszony létrejöttéhez szükséges adategyeztetés, szerződéskötés, nyilatkozattétel és egyéb, kötelező adminisztrációs tevékenységek a lehető leggyorsabban, egy helyen és egy időben történjenek meg, hogy Ön ezt követően minden idejét a tanulmányaira fordíthassa. Azért, hogy ez a kötelező adminisztráció valóban gyors és hatékony legyen, kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, és kövesse az abban leírt lépéseket, ügyelve a határidők betartására.


1. Neptun regisztráció


A SZTE hallgatói nyilvántartási rendszerét (Neptun) és az ahhoz kapcsolt elektronikus rendszereket (Modulo, Coospace) saját azonosító-jelszó párossal használhatja. Kérjük, mielőbb regisztráljon a Neptunba. A regisztráció során rögzítse azt az e-mail címet, amelyen keresztül a jövőben a tanulmányaival, pályázatokkal és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban értesítéseket küldhetünk Önnek.


További információk >>>

2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése


Azért, hogy a beiratkozás valóban rövid időt vegyen igénybe, a kapcsolódó és kötelező adategyeztetést a Modulo adategyeztető űrlapon előre elvégezzük. Kérjük, lépjen be a Modulo rendszerbe, és töltse ki az Adategyeztető űrlapot 2021. augusztus 02. - augusztus 20. között. Az űrlapon kért adatok ellenőrzéséhez szkennelje be, és csatolja az igazoló okmányokat, dokumentumokat. Amennyiben az űrlap adataival kapcsolatban bármilyen javítás szükséges, vagy észrevételünk, kérdésünk van, azt e-mailben jelezni fogjuk Önnek.


További információk >>>

3. Időpont foglalás a Moduloban


A beiratkozásra 2021. augusztus 28-án, valamint 2021. augusztus 30. és 2021. szeptember 03. között van lehetősége a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Időpont foglalására az adategyeztető űrlap kitöltését követően lesz lehetősége, szintén a Modulo-ban. Kérjük, hogy a beiratkozás időpontját a kar által szervezett programok időpontjához igazítva szíveskedjék kiválasztani.

 

Az Ön által foglalt időpontról e-mailben értesíteni fogjuk, kérjük, ebben az időpontban keresse fel a HSZI-t, és hozza magával beiratkozáshoz szükséges valamennyi dokumentumának eredeti példányát! Felhívjuk figyelmét, hogy eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs mód! (A dokumentumok listáját a kari kiértesítő levélben találja.)

 

Kérjük, hogy az előzetesen foglalt időpontban szíveskedjék megjelenni ügyintézésre!

 

4. Szociális támogatás helyzetfelmérő űrlap kitöltése


Bármilyen szociális alapú támogatás (pl. kollégiumi elhelyezés, szociális ösztöndíj, bérlet- támogatás) megpályázásának feltétele a szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése a Moduloban. A kitöltés során a kitöltési útmutató szerint adja meg a kért adatokat, és csatolja a kért dokumentumok szkennelt képét. A kitöltés során különösen figyeljen a beadási határidőkre, mivel a pályázatok beadására és elbírálására viszonylag rövid idő áll rendelkezésre! Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

 

5. Kollégiumi pályázat, szociális támogatás, bérlet-támogatás űrlap kitöltése


A szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltését követően nyújthat be pályázatot kollégiumi elhelyezésre, szociális ösztöndíjra, bérlet-támogatásra. Mindegyik juttatás külön pályázattal kérhető, a helyzetfelmérő űrlap kitöltése önmagában nem jelent pályázatot egyik juttatásra sem. A pályázatok benyújtásánál vegye figyelembe a kitöltési útmutatóban leírtakat, és ügyeljen a határidők betartására.

Bővebb információ: itt, vagy az EHÖK oldalán.

 

6. Diákigazolvány igénylés benyújtása


A már meglévő SZTE-s diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatok nem változtak meg, és új képzésének tagozata (nappali, levelező, távoktatás) is megegyezik a diákigazolványon szereplővel.

Új, egyetemi állandó diákigazolványt a Kormányablakban (Okmányirodában) kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet. Ehhez, kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Kormányablakot (Okmányirodát), vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját! Ezt követően - amennyiben Ön magyar állampolgársággal és magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik - lépjen be a Moduloba, töltse ki az Állandó diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét! Amennyiben Ön nem rendelkezik magyar állampolgársággal és magyarországi állandó lakcímmel, személyes ügyintézés keretében igényelhet diákigazolványt a Hallgatói Szolgáltató Irodán. A diákigazolványról a HSZI honlapján talál bővebb információt.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óra között készséggel segítenek Önnek.

 

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794)

E-mail címe: hszi@hszi.u-szeged.hu

Weboldala: https://u-szeged.hu/hszi

 

Címe: SZTE HSZI 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacíme: 6701 Szeged, Pf. 1212.