SZTE TTIK Fizikai Intézet hírlevele (2023. április)

Híreink

Ezúton meghívjuk Önöket és Tanítványaikat az alábbi programjainkra:


  • Ignácz Ferenc mesteroktató következő kísérletes előadása: "KísérletEst: Forog-e a Föld? Látványos mechanikai és hőtani kísérletek"

Kivételesen az előadás csak szombati időpontban kerül megtartásra:

 

2023. április 15. (szombat) 11 órától.

 

Helyszín: SZTE TTIK Fizikai Intézet, 6720 Szeged, Dóm tér 9. I. em. Budó előadóterem

 

Amennyiben csoporttal jönnek, akkor kérjük Önöket, hogy legyenek szívesek előzetesen Ignácz Ferenc mesteroktatónak jelezzék az:

ignacz@physx.u-szeged.hu

e-mail címen, hogy körülbelül hány fővel érkeznek. Egyéni résztvevőktől nem kérünk visszajelzést.

 

Előre is köszönjük!

 

 

  • A "Játsszunk fizikát! - Eötvös Loránd emlékére kísérletes diákverseny" eredményhirdetése 2023.04.21-én, pénteken 15.00-tól lesz az SZTE Fizikai Intézetének Budó Ágoston tantermében (Szeged, Dóm tér 9.). Előadást tart Prof. Dr. Horváth Dezső (SZTE TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék), majd a verseny legötletesebb és legszorgalmasabb résztvevői bemutatják megoldásaikat. A díjakat átadja Prof. Dr. Hopp Béla, az SZTE Fizikai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

  • INTÉZMÉNYLÁTOGATÁSI LEHETŐSÉGEK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK AZ SZTE TTIK FIZIKAI INTÉZETÉBEN:

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet különböző programokat kínál mind a környékbeli, mind az osztálykirándulás keretében érkező iskolai csoportoknak. A csoportok fogadásának feltétele egy előzetes regisztráció:

 

  https://www.physx.u-szeged.hu/fizika-intezet/kozepiskolaknak/intezmenylatogatasi

 

 

  • VIDEÓAJÁNLÓ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ

Emelt szintű érettségire készülnek diákjai fizikából? Az alábbi, az SZTE TTIK Fizikai Intézet által is ajánlott videó a segítségükre lesz! Tóth Károly az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola fizika szakos tanára előadásában az írásbeli érettségi vizsgán előforduló típusfeladatokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xl3At2-to_4&list=PLoJAjWnl0rn6V3Jm2IykYdx1CAdXyxQOw&index=8

 

Az SZTE Alma Mater csatornáján további hasznos videókat találnak, többek között a matematika és egyéb természettudományos emelt szintű érettségikre való felkészüléshez!





Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minket



instagramYouTube