lepesrol_lepesre_w_ttik

Fontos információk frissen felvett hallgatóink és a pótfelvételi előtt állók számára

Fontos információk a 2022. szeptemberben induló képzéseinkkel kapcsolatban: személyes és online fogadóóra a Fizikai Intézetben, általános félévkezdési és pótfelvételi információk.

Köszöntünk minden, 2022 szeptemberében induló képzéseinkre felvételt nyert hallgatót az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Fizikai Intézete nevében! Az alábbiakban fontos információkat olvashatnak a félévkezdés megelőző teendőkkel és eseményekkel kapcsolatban.


Tudnivalók leendő elsős hallgatóinknak (SZTE TTIK kari oldal)


Személyes és online fogadóóra az SZTE TTIK Fizikai Intézetében (2022. augusztus 1.)

2022. augusztus 1-jén, hétfőn fogadóórát tart az SZTE TTIK Fizikai Intézete azon, 2022 szeptemberében induló képzéseinkre felvételt nyert hallgatók számára, akiknek kérdéseik vannak a képzéssel, a félévkezdéssel kapcsolatban. Azokat is várjuk, akik a pótfelvételi eljárásban jelentkeznének hozzánk.

  • Személyes konzultáció 13.00 órától Szegeden, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének Budó Ágoston tantermében (Dóm tér 9., első emelet)
  • Online fogadóóra 14.00-tól: https://join.skype.com/Ffk7ikBobIns
  • Kapcsolattartó: Ignácz Ferenc mesteroktató, a leendő évfolyamfelelős. E-mail: ignacz@physx.u-szeged.hu, telefon: 06-20-9-275-505.

Pótfelvételi információk

Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a 2022 szeptemberében induló természettudományos képzésekre pótfelvételi eljárásban államilag finanszírozott helyekre is lehet majd jelentkezni! Felhívjuk a pótfelvételi iránt érdeklődők figyelmét, hogy a határidő nagyon rövid, a pótfelvételi jelentkezések benyújtási határideje 2022. augusztus 5.!, Érdemes figyelemmel követni a friss információkért a felvi.hu oldalt!





Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

Ignácz Ferenc, az SZTE Fizikai Intézet mesteroktatója.

Május 24-én és 25-én tartja a tanév utolsó, összefoglaló KísérletEST bemutatóját Ignácz Ferenc mesteroktató az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston előadótermében, szeptembertől pedig érkezik majd a folytatás. A népszerű fizikus évek óta celebrálja kísérleti „showműsorait” a Szegedi Tudományegyetem vonzáskörzetében. Mostanra már felismerik az utcán a diákok.

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

Kövess minket



instagramYouTube