Honlapra_30

Felkészítő Programok - 2022 ősz

Az idei Karriernapokon sem hagyjuk, hogy felkészületlenül érkezz a helyszínre október 18-án! Felkészítő Programjaink számtalan érdekes előadással, személyes tanácsadásokkal és izgalmas workshoppal várnak!

ŐSZI FELKÉSZÍTŐ PROGRAMOK (OKTÓBER 13-17.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

JELENTKEZÉSI LAP: 

https://forms.gle/CzCK3tRwp1vQzLNk9


A JELENTKEZÉSEKET OKTÓBER 5-IG FOGADJUK, MINDENKINEK VISSZA FOGUNK JELEZNI E-MAILBEN!OKTÓBER 13. CSÜTÖRTÖK


TANÁCSADÁSOK


9:00-13:00 PÁLYATERVEZÉSI TANÁCSADÁS

(személyesen vagy online formában)


Úgy érzed, nem vagy helyeden jelenlegi szakodon? Nem köt le, nem lelkesít eléggé vagy csak abban vagy bizonytalan, hogy mire specializálódj vagy milyen kilátásaid lesznek a végzést követően? Itt az idő, hogy kezedbe vedd az irányítást és kicsit jobban ráláss magadra és a lehetőségeidre. A tanácsadó segít az elakadásaidon átlendülni, erőforrásaidat és motivációidat megtalálni, a hozzád illő irányokat kijelölni.


45 perc/hallgató

Helyszín: Honvéd tér

Tanácsadók: Fazekas Melinda, Nemzetközi Életpályafacilitátor, SZTE Karrier Iroda; Sebő Tamás, tanácsadó szakpszichológus


9:00-14:00 CV AMBULANCIA


Egy jó önéletrajz belépő lehet a kiszemelt gyakornoki pozícióhoz vagy álláshoz! De milyen manapság egy jó CV? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-es szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? És a design? Manapság annyi formátumot látni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, amelyre választ kapsz tanácsadásunkon, így magabiztosabban indulhatsz neki egy kiválasztási folyamatnak.


30 perc/hallgató

Helyszín: Honvéd tér

Tanácsadók: Klebniczki Márta (Recruitment Team Leader) és Páfi Antónia (Recruitment Consultant) - Randstad SzegedOKTÓBER 14. PÉNTEK


TANÁCSADÁSOK

9:00-14:00 CV AMBULANCIA


Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-es szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? És a design? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!


30 perc/hallgató

Helyszín: Honvéd tér

Tanácsadó: Fazekas Melinda, nemzetközi életpályafacilitátor, SZTE Karrier Iroda


9:00-13:30 STÍLUSKOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁS


Érdekel, hogy milyen színek, ruhadarabok, fazonok állnak jól, melyek előnyösek, egyben stílusosak is? Stíluskommunikációs szakértőnk ennél többre vállalkozik, az öltözködési kultúrán túl személyre szabott útmutatást kapsz az általad sugallt összképre, testbeszédedre is, hogy akár egy állásinterjún, akár más protokolláris helyzetben a legjobb formádat nyújthasd.


45 perc/hallgató

Helyszín: Honvéd tér

Tanácsadó: Nádudvari Gabriella, stíluskommunikációs tanácsadó, oktató


WORKSHOP


A workshop 12 főnek meghirdetett kis csoportos foglalkozást jelent, mely során gyakorlatias fókusszal, sok interakcióval, élmény alapon mélyedsz el az adott témában. Amire szükség van, az a nyitottságod a tapasztalatokon keresztüli, ezáltal sokkal több fejlődést hozó tanulásra. Fontos kérés a szervezők részéről, hogy a meghirdetett idősávban a résztvevők végig legyenek jelen!


9:00-13:00 BESZÉDÍRÁSI GYAKORLATOK, PREZENTÁCIÓS KÉSZSÉG, ELŐADÁSMÓD – ÁLLATI JÓ TIPPEK WORKSHOP


Láttál már tacskót? Igen? Akkor könnyű dolgod lesz, mert a beszéd is pont úgy néz ki, mint egy tacskó. Hogy miért? Gyere el a workshopomra és megtudod.

Az élményműhely 4 órás időkeretében betekintést nyersz, hogyan érdemes egy beszédet megírni, hogy a mondanivalód egyértelmű és hatásos legyen, valamint, hogy lenyomatot hagyj a közönséged emlékezetében.

A vizuális kommunikáció óriási szerepet tölt be a mindennapi életünkben. A jó prezentáció olyan, mint a Raffaello, többet mond minden szónál. De egy prezentáció mit sem ér Nélküled, ezért meg kell tanulni vele szimbiózisban lenni és az információt hatékonyan előadni. Van pár jó tippem, hogyan!

Az élményműhely élményalapú, gyakorlatorientált foglalkozás lesz egy tapasztalt oktató vezetésével, aki már számtalan nemzetközi GTK-s hallgatóval megosztotta tudását, akik közül többen megmérettették magukat prezentációs versenyeken, és be is zsebelték az első helyet.


Foglalkozásvezető: Gombosné Csák Luca, nyilvános beszéd tanár SZTE GTK, állatasszisztált tréner, Ez a beszéd Toastmasters Club tagja, Beszédverseny rögtönzés kategóriában - országos bajnok 2021)


OKTÓBER 17.HÉTFŐ10:00-17:00 INTERJÚSZIMULÁCIÓK MAGYARUL ÉS ANGOLUL


Életed első interjúja előtt állsz és sejtelmed sincs, mire számíthatsz? Már túl vagy rajta, de úgy érzed, szívesen csiszolnál a fellépéseden? Akkor az interjúszimulációkat neked találták ki! Megismerheted az interjú felépítését, a várható interjúkérdéseket, visszajelzést kaphatsz, hogy milyennek és mennyire felkészültnek látnak, mennyire illeszkedsz a megpályázott pozícióhoz. Ha igazán bevállalós vagy, mindennek angolul is nekirugaszkodhatsz, hiszen tétje nincs, tanulsága viszont annál több: saját megélésed és a HR tanácsadó fejlődést segítő meglátásai, hogy valós interjúhelyzetben még meggyőzőbb lehess!


45 perc/hallgató

Helyszín: Honvéd tér

Tanácsadók: ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft.


OKTÓBER 18. KEDD


TANÁCSADÁS


10:00-14:00 GRAFOLÓGIAI TANÁCSADÁS


A grafológiát számos területén alkalmazzák, hiszen már az ókorban felismerték az írás és a személyiség közötti összefüggéseket. Az írásszakértők szerint kézírásunk árulkodik gondolkodás- és munkamódunkról, energiakészleteinkről, érzelemvilágunkról, valamint önmagunkhoz való viszonyunkról, így gyakran veszik igénybe grafológusok segítségét önismeret-fejlesztés, életvezetési tanácsadás, párkapcsolati, pályaorientációs, pályaalkalmassági, igazságügyi területeken, csak úgy, mint a munkaerő- és vezető kiválasztás során. 30 perces grafológiai tanácsadásunkon szakértő segítségével olvashatsz a saját soraid között, megtudhatod, hogy miről árulkodnak a betűid, megismerheted jellegzetes személyiségjegyeidet, sőt azt is, hogy személyes kompetenciáid mennyire illeszkednek az általad választott szakterülethez.

30 perc/hallgató


Tanácsadó: Marunák Mária írásszakértő, Vitéz Katalin grafológus


ELŐADÁSOK


10:00-10:45 A BELSŐ HAJTÓERŐ - HOGYAN MARADJUNK MOTIVÁLTAK A TANULÁSBAN ÉS A MUNKÁBAN?


A tanulásban és a munkában közös, hogy mindkettőt akkor tudjuk igazán élvezni, ha motiváltak vagyunk az aktuális célok elérése. Előfordulhatnak azonban időszakok, amikor nehezebben ülünk le tanulni, vagy nem érzünk kedvet a feladatainkhoz. Mi történik ilyenkor? Az előadás arra fókuszál, hogy milyen hatások befolyásolják motivációnkat, és mit tehetünk azért, hogy hosszú távon energikusak és lelkesek tudjunk maradni akár a tanulásban, akár a munkában.


Előadó: Dr. Jagodics Balázs, adjunktus, SZTE-BTK Pszichológiai Intézet


10:45-11:30 A SELF-BRANDING, ÖNMENEDZSMENT MŰVÉSZETE


Mitől lehetünk vonzóak a munkáltatók szemében? Milyen platformokon és hogyan jelenjünk meg, milyen üzeneteket kommunikáljunk magunkról? A self-branding valóban fejleszthető képesség? Pályakezdőként sokszor merül fel kérdésként, hogy hogyan, hol, miként jelentkezzünk egy pozícióra, majd ha sikeres a pályázat, hogyan készüljünk fel és szerepeljünk az első megmérettetésen, az interjún. Hogyan tűnjünk ki a többi jelentkező közül? Milyen egy igazán jó CV?Hogyan prezentáljuk magunkat és emeljük ki erősségeinket a kiválasztási folyamatban? Ezek mind kulcsfontosságúak lehetnek, hogy szimpatikus benyomást tegyünk és elnyerjük a megpályázott pozíciót. Várunk előadásunkra, ahol önmagad hiteles és megnyerő bemutatásához kapsz hasznos útravalót!


Előadó: Novák-Tarjányi Eszter, Senior Recruiter, BP


11:30-12:15 NYÍLT INTERJÚSZIMULÁCIÓ


Szeretnéd tét nélkül átélni egy igazi állásinterjú hangulatát, bezsebelve a helyzet tanulságait? Most külső szemlélőként vehetsz részt egy olyan szimulált interjún, ahol HR tanácsadók játsszák el az interjúztató és interjúalany szerepét is. Mindeközben te megfigyelheted az interjúztató kérdéseit, a pályázó válaszait, tanulhatsz klasszikus pályakezdő bakikból, testbeszédből, meríthetsz neked tetsző önkifejezési eszközökből! Nézd meg, hogyan zajlik egy pályakezdő interjú a Randstad recruitereivel, így megtudhatod, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy élesben is meggyőzd leendő munkaadódat arról, te vagy az, akit keres!


Előadó: Klebniczki Márta (Recruitment Team Leader), Királyné Babcsán Nikolett (Recruitment Consultant) - Randstad Szeged


12:15-13:00 MENNYI LEHET A REÁLIS FIZETÉS PÁLYAKEZDŐKÉNT? HOGYAN TÁRGYALJAK A BÉREMRŐL?


Fejtörést okozó kérdés, igaz? Gyakran halljuk, hogy a frissdiplomások mellé lőnek fizetési igényük meghatározásakor. Ezt elkerülendő, gyere el az előadásra, ahol szó lesz arról, milyen módon tudsz előzetesen tájékozódni, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani leendő béred kalkulálásakor. Hozd összhangba elvárásaid a realitásokkal!


Előadó: Bessenyei Zsolt, Élelmiszeripari HR vezető, Pick Szeged Zrt.


14:00-15:30 ISMERJ MEG ÉRDEKES ALUMNI KARRIERUTAKAT!


Kíváncsi vagy melyik volt hallgatónk/ korábban SZTE-n végzett szakember milyen indíttatásból indult el adott ágazat, terület felé? Kötetlen, színes bemutatkozásukból kiderülnek motivációik, döntési pontjaik, de képet alkothatsz arról is, hogy az egyetem mellett milyen aktivitásokban vettek részt, milyen kihívásokkal találkoztak, jelenleg milyen célok felé tartanak és milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtak a munka világába kilépve! Minden út tanulságos és egyedi, új inspirációkat adhat!:)


14:00-14:30 Olajos Márk, Four Creation, alapító

Bemutatkozás: https://www.facebook.com/photo/?fbid=552967813422090&set=pcb.552970806755124

14:30-15:00 Prónay Bence, Proko Travel, marketing menedzser

Bemutatkozás: https://www.facebook.com/photo?fbid=552968160088722&set=pcb.552970806755124

15:00-15:30 Vakulya Balázs, Morgan Stanley, Software Development Team Leader

Bemutatkozás: https://www.facebook.com/photo?fbid=552967810088757&set=pcb.552970806755124


15:30 MIT TEHETSZ A MUNKA/TANULÁS-MAGÁNÉLET EGYENSÚLY MEGTEREMTÉSÉÉRT?


Hallgatóként is foglalkoztat, hogyan teremtheted meg a kényes egyensúlyt tanulás/munka illetve a magánélet között? Többféle szempontot, inspiráló ötleteket kaphatsz meghívott előadónktól az egyetem, mint tanulási tér, a későbbi munkahely illetve egyéb szerepeid összehangolásához. Rátekintünk egy-egy kiemelkedő magyar jó gyakorlatra, hogy közelebb kerülj ahhoz, mi a siker titka. Végül egy-egy gondolat erejéig meghívott alumni vendégeinket is meginterjúvoljuk ilyen irányú tapasztalataikról.


Előadó: Újvári Enikő, HR szakértő, Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Balansz programjának a vezetője, Alapítvány alelnöke


Friss hírek

Friss hírek RSS
Honlapra_29

Alakítsd együtt a jövőt hallgatótársaiddal! A EUGLOH program keretein belül izgalmas projektben vehetsz részt nemzetközi csapatban, valós problémákkal találkozhatsz és közösen dolgozhattok annak innovatív megoldásán.

honlapra_2__73_

Van egy jó ötletetek a műanyagok használatának, a műanyag alapanyagoknak az újragondolására?Jelentkezzetek a Startup Plastic Surgery 2022-es programjába, ami után zöld startupként folytathatjátok karrier utatokat.

pocbanner

A Szegedi Tudományegyetem az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretében pályázatot hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3