barbara_oakley

Webináriumok Barbara Oakley-val az SZTE-n

Interaktív, online előadásaival Szegeden vendégeskedik Barbara Oakley, a világ legnépszerűbb online kurzusának oktatója. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.

A Coursera legnépszerűbb kurzusa, a Leraning How to Learn hárommilliónál több hallgatót vonzott az indulása óta, ezzel Barbara Oakley minden valószínűség szerint a legtöbb hallgatóval rendelkező professzorok egyike, akinek világszerte húsz nyelven és többmillió példányszámban megjelenő könyvei a New York Times sikerlistáján szerepelnek.


Barbara Oakley kurzusát 2020-ban a Szegedi Tudományegyetem kollégái fordították magyarra, így A tanulás tanulása az első, teljesen magyar nyelvű kurzus a www.coursera.org felületen. 2020 tavasza óta az SZTE és a Coursera közötti együttműködés értelmében a szegedi egyetemi polgárok ingyenesen juthatnak hozzá a legnagyobb online oktatási felületen kurzusokat hirdető egyetemek és vállalatok (köztük a John Hopkins Egyetem és a Google) okleveleihez.


Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál. A szegedi és a EUGLOH szövetség közönségének a tanulás tanulhatóságáról és az online tanulás-oktatás lehetőségeiről beszél. A tanároknak, oktatóknak és hallgatóknak szóló, interaktív programok célja, hogy ízelítőt adjon a professzor kutatásaiból közérthető és szórakoztató módon ismertetve az idegtudományi felfedezéseket és azok felhasználhatóságát.


A webináriumok programja:


2020. október 24.


13:00 A tanulás tanulása


14:30 Ássunk mélyebbre a tanulás tudományában


16:00 Az online oktatás tanulságai világjárvány idején


A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2020. október 15-ig lehet. A férőhelyek száma korlátozott! A webináriumok nyelve angol.


SZTEinfo

Friss hírek

Friss hírek RSS

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Középpontban a tavaszi Felkészítő Programok! Ne feledd, a jelentkezési határidő április 11.! Ne maradj le, kattints a részletekért és jelentkezz!

honlapra_3.

Ezúton meghívunk Titeket 2024. április 25-én egy irodalátogatásra a világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatának budapesti irodájába az ExxonMobil Hungary Kft-hez. Megismerhetitek, hogyan zajlik egy átlagos irodai munkanap egy közel sem átlagos munkakörnyezetben és egy ebédre is a vendégeink vagytok!

Februari_hirlevel

Gyakornoki pozíciók, álláslehetőségek, versenylehetőségek, mentorprogram. Mindez csak ízelőítő a februári hírlevélből. Kattints a részletekért!