Honlapra_2

Ösztöndíjjal Amerikába? Téged is vár a nyár legnagyobb kalandja!

2022 nyarán először hirdette meg Magyarországon a budapesti Amerikai Nagykövetség az Ambassadors Fund  for Summer  Work  and Travel (AFSWT) ösztöndíjlehetőséget. A program a Cultural Homestay International amerikai vízumszponzor és a Camp Leaders közös szervezésében valósult meg.

A sikeres első évet követően most újra megnyílt a lehetőség, hogy 2023 nyarán több, mint 70 ösztöndíjas tölthessen el egy felejthetetlen nyarat Amerikában. Ismerd meg a programot, olvass élménybeszámolókat és pályázd meg az ösztöndíjat jövőre Te is!


Életre szóló nyári élmények Amerikában a Camp Leaders-szel


A Magyarországon közel 15 éve jelen levő Camp Leaders szervezésében megvalósuló Summer Work and Travel program lényege, hogy az egyetemisták a nyár során egy tradicionális amerikai gyerektábor nemzetközi csapatában dolgozva megismerkedhetnek az amerikai kultúrával, életre szóló barátságokat köthetnek, kapcsolatokat építhetnek, anyanyelvi környezetben fejleszthetik nyelvtudásukat és a megkeresett zsebpénzből utazhatnak Amerikában. A program során a fiatalok emellett a jövőbeli munkahelyeiken is hasznosítható, alapvető készségeket sajátíthatnak el és megtapasztalhatják, hogyan boldogulnak egy idegen országban.


Különleges ösztöndíj egyetemisták számára


A budapesti Amerikai Nagykövetség Ambassadors Fund  for Summer  Work  and Travel (AFSWT) ösztöndíjának célja, hogy hátrányos helyzetű magyar fiatalok számára is elérhetővé tegye az amerikai kulturális csereprogramokat, miközben a Cultural Homestay International amerikai vízumszponzor garantálja a J1-es vízumszabályok betartását is. Az ösztöndíj fedezi a pályázati feltételeknek megfelelő, kiválasztott résztvevők kiutazást megelőző, intenzív angol nyelvi képzését, retúr amerikai repülőjegyet, a vízumköltségeket, egészségbiztosítást, valamint a táborok által biztosított zsebpénzt.


Az AFSWT ösztöndíj egyik fontos célja az angoltudás még a program megkezdése előtti fejlesztése annak érdekében, hogy az alacsonyabb szintű nyelvtudással rendelkező ösztöndíjasok nagyobb magabiztossággal vághassanak bele a programba. Az ingyenes, online elvégezhető 12 részes tréning célzottan az ösztöndíjas jelentkezők részére készült, így tematikája specifikusan a program során felmerülő területeket, kommunikációs szituációkat fedi le.


2022-ben 75 diák vehetett részt az AFSWT programban


Idén az ösztöndíjprogram keretében 75 résztvevő utazott ki az Egyesült Államokba, a fiatalok összesen 18 különböző egyetemről érkeztek, többségük vidéki származású volt. Mindannyian különböző gyerektáborokban, összesen 35 helyszínen végezték diákmunkájukat. A táborok többsége a keleti parton helyezkedett el, nagyvárosok vonzáskörzetében, gyönyörű, erdei környezetben, jellemzően tóparthoz közel. Az ösztöndíj keretében a tábor üzemeltetési területén vállalhattak feladatkört, jellemzően konyhai, mosodai, karbantartói, takarítói és irodai munkaköröket.


Az AFSWT-ösztöndíjasok 2022 nyarán átlagosan valamivel több, mint két hónapot töltöttek a táborokban, az ösztöndíjon felül a táboruktól nettó 1300 dollárnyi zsebpénzt kaptak, amiből lehetőségük volt a nyár végén több napos amerikai utazást, nyaralást is megvalósítani. Az ösztöndíjas egyetemisták körül sokan jártak Washingtonban, New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben, Philadelphiában, Bostonban vagy épp valamelyik nevezetes nemzeti parkban is.


Tapasztalat, élmény, életre szóló emlékek – személyesen a résztvevőktől


Az AFSWT ösztöndíjjal olyan magyar egyetemisták utazhattak ki Amerikába egy teljes nyárra, akiknek amúgy nem lett volna erre anyagi lehetősége. Amellett, hogy maximálisan kivették a részüket a tábori feladatokból, rengeteg élményt és tapasztalatot szereztek. Megtanultak beilleszkedni egy nemzetközi környezetbe, megtapasztalták egy amerikai tradicionális gyerektábor működését, szabadnapjaikon különleges programokon kapcsolódhattak ki és szórakozhattak, a nyár végén utazhattak az országban, emellett anyanyelvi környezetben gyakorolhatták az angol nyelvet.


Az első AFSWT ösztöndíjas nyarat a Camp Leaders által szervezett ünnepség zárta, ahol a résztvevők egymással, a vízumszponzor Amerikából miattuk idelátogató munkatársaival, valamint a budapesti konzulátus képviseletében érkezőkkel is találkozhattak.


Megjött a kedved az amerikai nyári munkához? Légy részese a nagy kalandnak! Regisztrálj a 2023-as AFSWT ösztöndíjra!


Szükséged van még egy kis bátorításra? Olvasd el az idei résztvevők véleményét!


„Jó itt lenni, én teljesen úgy éreztem már első nap, amikor megérkeztem, hogy ez a második otthonom. :)” – V. Barbara, a NorCal-i Camp Ramah-ból

„Fantasztikus élményekben van részem, és ami számomra nagyon fontos volt a jelentkezéskor: a nyelvtudásom napról napra fejlődik!” – R. Kornél a Windridge Tennis Camp-ből

● „Én nagyon jól érzem magam itt a táborban, szinte egy teljesen új felfogást, életérzést ismerek itt meg és rengeteget tanulok önmagamról is.” – N. Lilla az International Sports Camp-ből

● „Elképesztően gyorsan elrepült ez a pár hónap, és tényleg olyan, mintha egy álomba csöppentem volna! Hálás vagyok minden percért!” – Sz. Dajka a Laurel South Camp-ből

● „A táborban mindenki nagyon kedves és segítőkész, mindig van kihez fordulni a nehezebb napokon.” – T. Zsófia a NorCal-i Camp Ramah-ból

„Mindenkinek csak azt tudom kívánni, hogy legyen bátorsága belevágni egy ilyen kalandba, mert az emlékek, amiket kaptunk, egy életre szólnak.” – B. Barnabás a Camp Ozark-ból

„Amerikából egy új, pozitívabb világszemlélettel és jóval nagyobb magabiztossággal tértem haza.” – B. Lili a Camp Chipinaw-ból

Friss hírek

Friss hírek RSS

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Középpontban a tavaszi Felkészítő Programok! Ne feledd, a jelentkezési határidő április 11.! Ne maradj le, kattints a részletekért és jelentkezz!

honlapra_3.

Ezúton meghívunk Titeket 2024. április 25-én egy irodalátogatásra a világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatának budapesti irodájába az ExxonMobil Hungary Kft-hez. Megismerhetitek, hogyan zajlik egy átlagos irodai munkanap egy közel sem átlagos munkakörnyezetben és egy ebédre is a vendégeink vagytok!

Februari_hirlevel

Gyakornoki pozíciók, álláslehetőségek, versenylehetőségek, mentorprogram. Mindez csak ízelőítő a februári hírlevélből. Kattints a részletekért!