1170_430_honlap

Indul a nyári diákmunka program!

Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében. Az országos programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdetette meg, amelyből 111,5 millió forint segíti a Csongrád-Csanád megyei 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok munkavállalását.

A program alatt a diákok számos munkakörben dolgoztak az évek során, a jellemző tevékenységek közé tartoznak az irattárrendezés, katalogizálás, az idősgondozás, egyszerű kisegítő gondozási feladatok. A támogatott foglalkoztatók közül leginkább kiemelést érdemelnek a bölcsődék, óvodák, könyvtárak, valamint a családsegítő- és gondozási központok. Az agrárium és a vendéglátás területén pedig a betanított munka volt jellemző 2019-ben is.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei programban nemcsak a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehet munkáltató, hanem a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén is lehetőség nyílik munkatapasztalat-szerzésre.

Önkormányzati diákmunka esetén maximum napi 6 órás munkavégzésre van lehetőség, és az állam szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 120.750 Ft/fő/hó munkabért, szakképzettséget igénylő munkakörben 157.950 Ft/fő/hó munkabért, illetve a munkabérhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adót fizeti meg támogatásként.

A mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén legfeljebb napi 8 órás munkavégzés támogatható, a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegének pedig 75 százalékát téríti meg az állam. A fennmaradó bérköltséget és járulékait a munkáltatónak kell viselnie. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157.950 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 120.750 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

A napi 6 ill. 8 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a fenti támogatási összegek arányosan csökkennek.

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozaton tanuló diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán közvetítést kérőként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete előtt a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán jelentkeznie annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

További részletes tájékoztatásért, valamint a nyilvántartásba vétel érdekében kérjük, forduljon a diák lakó/tartózkodási helye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályához:

Szegedi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6722 Szeged, Rákóczi tér 1.
Tel: 62/680-961
E-mail: foglalkoztatas.szeged@csongrad.gov.hu

Csongrádi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6640 Csongrád, Justh Gyula u. 2/b.
Tel: 63/814-740
E-mail: foglalkoztatas.csongrad@csongrad.gov.hu

Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre út 14.
Tel: 62/681-180
E-mail: foglalkoztatas.hmvhely@csongrad.gov.hu

Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6900 Makó, Deák Ferenc u. 6.
Tel: 62/681-470
E-mail: foglalkoztatas.mako@csongrad.gov.hu

Szentesi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6600 Szentes, Ady Endre u. 22/B.
Tel: 63/311-587
E-mail: foglalkoztatas.szentes@csongrad.gov.hu

Kisteleki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6760 Kistelek, Kisteleki Ede u. 2.
Tel: 62/681-330
E-mail: foglalkoztatas.kistelek@csongrad.gov.hu

Mórahalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
6782 Mórahalom, István király út 1/A.
Tel: 62/681-393
E-mail: foglalkoztatas.morahalom@csongrad.gov.hu


Forrás: https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/800-an-vehetnek-reszt-a-nyari-diakmunkaban-csongrad-csanad-megyeben-6570461/

Friss hírek

Friss hírek RSS

1170_430_honlap_45

A COVID-19 pandémia miatt a 91. Ünnepi Könyvhét hagyományos nyári program-sorozatát őszre halasztották. Szegeden 2020. szeptember 17-től négy napon át ismét az olvasóké a Dugonics tér. A könyves beszélgetés-sorozathoz „az SZTE az utcára viszi a tudományt” mottóval, a járványügyi szabályokat betartva csatlakozott.

oszindito_hirlevel_hallgatoi

Olvasd el a nyár végi / ősz eleji hírlevelünket, melyben a legfrissebb gyakorlati helyeket is megtalálod.

golyabatorok_szte

Hosszas egyeztetések után, az etikai és felelősségvállalási aspektusokat figyelembe véve az EHÖK Elnöksége arra a döntésre jutott, hogy a hivatalos jogszabályok rugalmassága ellenére a hallgatók biztonságának teljes körű garantálása a gólyatáborok esetében nem megvalósítható.