sajatutad_fejlec

Hogyan találd meg a saját utadat?

Saját utunk megtalálása egyfajta személyes küldetés, mely számos meglepetést tartogathat. Az út a legtöbb esetben nem könnyen járható, minden bizonnyal találkozunk nehézségekkel és kudarcokkal, de ezzel együtt valódi örömöket élhetünk át. Az, aki sikerrel jár, azaz megtalálja a saját útját, sosem lesz céltalan, értelmet ad a mindennapjainak, az életet nem csupán éli, hanem megéli. Ráadásul olyan dolgokat csinálhat, amelyben otthonosan érzi magát, ami annyira illik hozzá, hogy a tevékenység valójában ő maga.

Néhányunk egészen fiatal korában érzi és tudja mit szeret csinálni, sőt talán a tehetsége is korán megmutatkozik. Számukra egyértelmű az irány. Sokan azonban nem ilyen szerencsések és még felnőtt korukra is egy útvesztőben érzik magukat. Nem tudják megfogalmazni, mi az a dolog, ami igazán felkelti az érdeklődésüket, vagy amiben nagyon jók. Bizonyára mindannyian olyan életre vágyunk, amely tökéletes összhangban van a valódi énünkkel, sokan mégis megalkudnak a helyzetükkel. Nem hisznek abban, hogy életük forgatókönyvét befolyásolni tudják. Velük szemben vannak azok, akik felállnak és elhatározzák, hogy elindulnak a teljesség felé.


Mi az az útkeresés?


Ken Robinson – Lou Aronica „Elemedben vagy?” című könyvében „alkotó elem”-ként emlegeti azt a bizonyos tevékenységet, amitől lelkesnek, motiváltnak érezzük magunkat. Amelynek gyakorlása boldogsággal tölt el bennünket. Az alkotó elemünk lehet bármi, amihez van érzékünk, vagy ami nagyon érdekel minket. Szándékosan nem mint tehetséget emlegetem, hiszen attól, hogy valamiben tehetségesek vagyunk, jól teljesítünk, még egyáltalán nem biztos, hogy az a bizonyos dolog lelkesít is minket annyira, hogy elkötelezzük magunkat iránta.


Forrás: Gyurcsik Simon Judit: Hogyan találd meg a saját utadat? 1. rész


A teljes cikk elolvasásához kattints IDE.

Friss hírek

Friss hírek RSS

GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

Középpontban a tavaszi Felkészítő Programok! Ne feledd, a jelentkezési határidő április 11.! Ne maradj le, kattints a részletekért és jelentkezz!

honlapra_3.

Ezúton meghívunk Titeket 2024. április 25-én egy irodalátogatásra a világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatának budapesti irodájába az ExxonMobil Hungary Kft-hez. Megismerhetitek, hogyan zajlik egy átlagos irodai munkanap egy közel sem átlagos munkakörnyezetben és egy ebédre is a vendégeink vagytok!

Februari_hirlevel

Gyakornoki pozíciók, álláslehetőségek, versenylehetőségek, mentorprogram. Mindez csak ízelőítő a februári hírlevélből. Kattints a részletekért!