640_360_honlapra_4

Az első 18 fő már átvehette az SZTE+ oklevelét

Október elején vehette át oklevelét az a 18 fő, akik elsők között teljesítették az SZTE+ bronz fokozat 12 kihívását.

Magyarországon először a Szegedi Tudományegyetemen indult el az SZTE+ program, amelynek célja, hogy a hallgatók olyan készségekkel gazdagodjanak, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatásban elsajátítható tananyagon. A programban résztvevőket színes programok és izgalmas kihívások várják.


Az SZTE+ kalandgyűjtő játéka augusztus végén, a beiratkozási héten indult. Az elsőéves hallgatók a Coospace-n megjelenő különféle kihívások közül válogathattak: például át kellett színezniük a Neptunt, vagy utazniuk kellett az SZTE+ kártyával igénybe vehető egyetemi városnéző különjáraton, a Hop-on Hop-off buszon.


Az elsőévesek számára nyitott programban 795-en kezdtek hozzá a kihívásokhoz, és összesen 1266 feladatot végeztek el. Eddig 18 hallgató teljesített legalább 12 kihívást, amellyel elérték a bronz fokozatot. Ezzel a teljesítménnyel bekerültek az SZTE kiváltságos hallgatói közé, így különféle VIP lehetőségeket is élvezhetnek.


SZTE


A bronz fokozatot elért hallgatókat 2019. október 3-án egy zártkörű ünnepséggel és meglepetés programmal várták a szervezők. A hallgatókat Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója köszöntötte. Prof. Dr. Gellén Klára elmondta, hogy az egyetem célja, végigkísérni a hallgatók egész pályafutását. Ez már középiskolás korban elkezdődik az SZTE Start ösztöndíjjal, folytatása pedig az SZTE+ program, amellyel életre szóló kalandokat és barátokat szerezhetnek az elsőévesek. A végzés után pedig mindenki csatlakozhat az Alma Mater Alumni programhoz, így továbbadhatja tudását.


IMG_1529


– Sokat gondolkoztam mi is az SZTE+ program? Arra jutottam, hogy a boldogság forrása, hiszen örömet okoz, az SZTE szolgáltató egységei pedig közelebb kerülhetnek a hallgatókhoz – mondta Szakál Péter oktatási igazgató köszöntőjében.


Az ünnepélyes oklevélátadás után a bronz fokozatot elért hallgatók Gyimes Ernő, az SZTE Mérnöki Kar egyetemi docensének vezetésével megismerték és kipróbálták a csokoládékészítés folyamatát. A résztvevők haza is vihették saját készítésű táblás édességüket.


IMG_1685


Az SZTE+ program kihívásaihoz folyamatosan lehet csatlakozni, a Coospace felületén újabb és újabb feladatok jelennek meg. Elindultak az ezüst fokozat kihívásai is, így októbertől a tapasztaltabb, felsőbb éves hallgatók is versenybe szállhatnak a VIP kiváltságokért.


SZTEinfo - Kocsis Bernadett

Fotó: Csukás Alexandra


Forrás:https://u-szeged.hu/

Friss hírek

Friss hírek RSS

1170_430_honlap_61

A Deloitte elindította a fiatalok munkaerőpiaci véleményét felmérő nemzetközi kutatásának következő kiadását. A felmérésre Közép-Európa 18 országában és Franciaországban kerül sor, a kutatás célcsoportja a 18-30 éves egyetemista és a felsőoktatásban diplomázott pályakezdő fiatalok, az idei adatfelvétel november 9-én zárul.

nyito1_1170x423

A EUGLOH projektben az interkulturális kommunikációt fejlesztő kurzust indítanak a párizsi egyetem és az SZTE ÁJTK oktatói. Az angol nyelvű tréningen a két egyetem hallgatói működnek együtt.

barbara_oakley

Interaktív, online előadásaival Szegeden vendégeskedik Barbara Oakley, a világ legnépszerűbb online kurzusának oktatója. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.