Honlapra_3

EIT Hackathon - Green Ideation Workshop

Most először rendezünk átfogó, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet nyersanyag szektorra (EIT RawMaterials), élelmiszeriparra és mezőgazdaságra (EIT Food), illetve klímaváltozásra (EIT Climate-KIC) fókuszáló nagy ötletelő workshopot! A Hackathon a Klímainnovációs Közösség és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében valósul meg.

Lehetőségetek nyílik Design Thinking trénerek segítségével megismerni az innováció felhasználó központú megközelítését, megtanulni tervezői eszköztárokat úgy használni, hogy a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy megoldásban egyesítsétek.


A workshop során fejleszthetitek problémamegoldó és csapatmunkára való készségeteket, miközben hasonló érdeklődésű fiatalokkal ismerkedhettek meg és dolgozhattok együtt. Ötleteitekkel nemcsak a klímaváltozás elleni küzdelmet támogatjátok, de az EIT vállalkozásfejlesztési programjaira is előkészülhettek, a vállalkozói szellemet erősítve.


Csatlakozzatok hozzánk és dolgozzunk ki együtt innovatív ötleteket az innovációs közösségek fókuszterületein:


 • klímabarát élelmiszer - rendszerek és étrendek, alternatív fehérjék, fenntartható mezőgazdaság és akvakultúra, célzott táplálkozás, digitális nyomonkövethetőség, körforgásos élelmiszerláncok;
 • új körkörös üzleti modellek (újrahasználat, javítás, újragyártás, megosztásos gazdálkodás), fenntartható anyagok (akkumulátorok, üzemanyagcellák, mágnesek), könnyűszerkezetes kialakítású anyagok (acélok, színesfém-ötvözetek, kompozitok, multianyagok), primer és szekunder erőforrások felelősségtelje biztosítása, feldolgozása;
 • egészséges, tiszta városok, éghajlati hatásoknak fokozottan kiszolgáltatott régiók ellenálló-képességének növelése, tájak, területek szénforrásból szén-elnyelővé alakítása, klímabarát élelmiszer - rendszerek és étrendek, körkörös regeneratív gazdaságok, körkörös, inkluzív, nettó nulla kibocsátású tengeri csomópontok, demokratikus és inkluzív átmenetek azokban a régiókban, amelyek gazdaságilag a fosszilis tüzelőanyagoktól és a szennyező iparágaktól függenek.
A Hackathon időpontja: 2023.03.25., szombat, 10:00-18:00
  Helyszíne: MOME, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
    A program nyelve: magyar
     A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/gJpa9BUkzdy3hQmw9

     Friss hírek

     Friss hírek RSS

     GTK_hirlevel_boritokep_webrara_boritokep_1

     Középpontban a tavaszi Felkészítő Programok! Ne feledd, a jelentkezési határidő április 11.! Ne maradj le, kattints a részletekért és jelentkezz!

     honlapra_3.

     Ezúton meghívunk Titeket 2024. április 25-én egy irodalátogatásra a világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatának budapesti irodájába az ExxonMobil Hungary Kft-hez. Megismerhetitek, hogyan zajlik egy átlagos irodai munkanap egy közel sem átlagos munkakörnyezetben és egy ebédre is a vendégeink vagytok!

     Februari_hirlevel

     Gyakornoki pozíciók, álláslehetőségek, versenylehetőségek, mentorprogram. Mindez csak ízelőítő a februári hírlevélből. Kattints a részletekért!