SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2020. augusztus

Több mint 380 hallgató került be a pótfelvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetemre
Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem. A 2020-as általános felvételi eljárásban felvett 5906 új hallgató mellett 387 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére. A gólyákat 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra.

Tovább >>>

Elsők között az SZTE az ARWU rangsorban
Idén is a 601-700. helyre rangsorolták a Szegedi Tudományegyetemet a sanghaji Academic Ranking of World Universities listán. Ezzel az eredménnyel az SZTE Magyarországon holtversenyben az első.

Tovább >>>

A betegbiztonságot erősítik az új, emelt komfortfokozatú betegágyak az SZTE-n
Több száz hidraulikus, multifunkciós betegágyat kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A közel kétszáz millió forint értékű eszközfejlesztés jelentős mértékben növeli a betegbiztonságot és az ellátás színvonalát, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit.

Tovább >>>

Hallgatói elégedettség: kiválóra vizsgázott a Szegedi Tudományegyetem
A Szegedi Tudományegyetem jó hírneve töretlen: ez is kiderül abból a hallgatók körében végzett idei felmérésből, amely során a 2019-ben és a 2015-ben végzett hallgatókat kérdezték. A Szegedi Tudományegyetem rendszeresen felméri végzett hallgatói véleményét, az eredmények alapján pedig folyamatosan fejleszti szolgáltatásait.

A gazdaságélénkítésben is jelentősebb szerepeket kell felvállalnia a Szegedi Tudományegyetemnek
Mennyit ér egy nemzetközi listán elért 501. hely? Mi abban a jó, ha egy genetikai kutatáshoz nyert szerver épp a digitális átállás stratjára érkezik? Számít-e, hogy idén kit, hány ponttal vettek fel - és tényleg nyitva áll-e őszre a Szegedi Tudományegyetem? Erről is kérdezte a napi.hu Prof. Dr. Rovó Lászlót, az SZTE rektorát és Dr. Fendler Judit kancellárt.

Tovább >>>

Globalizácótörténettel foglalkozó kutatócsoport alakult az SZTE-n
A Szegedi Tudományegyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, valamint az MTA konzorciumában alakult meg egy új kutatócsoport, mely a globalizációtörténetet kutatja. A Tomka Béla vezetésében működő kutatások célja, hogy napjaink egyik legsűrűbben használt társadalomtudományi fogalmát, a globalizációt, történeti perspektívában is megvizsgálják.

Az SZTE koordinálásával dolgozzák ki a régió gazdaságfejlesztési stratégiáját
A Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, 3 munkacsoportban dolgozzák ki a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiáját és gazdaságélénkítési tervét. A szakemberek 2020. augusztus 25-én, a Szegedi Tudományegyetemen tanácskoztak.

Tovább >>>

LASCALA: Négy európai egyetem indít közös képzési programot fizikusoknak
A EUGLOH projekt égisze alatt született meg a fizikus mesterképzésre épülő, négy európai egyetem közreműködésével megvalósuló program. A Large Scale Accelerators and Lasers (LASCALA) elnevezésű integrált képzés az olyan nagyberendezések, mint az ELI-ALPS tudományos bázisaival együttműködve képezi a jövő szakembereit.

Tovább >>>

Térítésmentes PCR teszt a karanténkötelezettség alá eső hallgatóknak
A Szegedi Tudományegyetem az országba történő beutazást követően egy alkalommal térítésmentesen biztosítja a karanténkötelezettség alóli mentesítéshez szükséges két darab PCR teszt elvégzését a 2020/21-es tanév első félévében azon nemzetközi és határon túli magyar hallgatóknak, akik részére az országba történt belépésekor karanténkötelezettséget állapítottak meg.

Tovább >>>

Koronavírus-szűrések a Szegedi Tudományegyetemen
Az SZTE az elmúlt hónapokban mintegy 5000 koronavírus-tesztet végzett el: a klinikák egészségügyi dolgozói mellett az Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények dolgozóit és ellátottjait is szűrték. A dél-alföldi régióban egyedüli akkreditált laboratóriumként költségtérítéses szűrést is kínál a Szegedi Tudományegyetem. A genetikai és szerológiai vizsgálatot az egyetem szűrőpontján végzik, de igény esetén kiszállással is leveszik a mintákat.

Tovább >>>

 
 
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2020
 
 
Website
Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
RSS
Twitter
Facebook
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*