Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kongresszusi Központ Szeged  --  Hírek  --  Legújabb híreink
Több ezer középiskolás az SZTE nyílt napján

SZTE_nyilt_nap_kiemlet

Kari tájékoztató előadásokkal, speciális pályaorientációs teszttel, központi továbbtanulási tájékoztatóval, nyereményjátékkal és megannyi hasznos információval várta a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja a továbbtanulást tervező fiatalokat. 2015. november 26-án több ezer, hazai és határon túli középiskolás érdeklődött az SZTE képzési kínálatáról.

2015. november 27.

Teltház volt a József Attila Tanulmányi és Információs Központban november 26-án, hiszen több ezren vettek részt a Szegedi Tudományegyetem hagyományos őszi nyílt napján. Az érdeklődő középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat Martinek Tamás az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese köszöntötte Közép-Európa egyik legjobb egyetemén. Elmondta: a megjelent sok-sok fiatal nagy felelősséget hárít az intézményre, de az SZTE kiváló egyetemként szeretne kiváló vendéglátó is lenni. Az universitas nem csak tömegként, hanem személyesen is szeretné megszólítani és segíteni a középiskolásokat, ezért saját fejlesztésű tesztet készítette, melyet a nyílt napon is kitölthetnek a diákok – tette hozzá.


Az egész napos programon a Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja saját standokkal várta a diákokat. A képzési kiállításon a leendő hallgatók a karok képviselőinek, egyetemi hallgatóknak tehették fel kérdéseiket, valamint három helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerkedhettek az SZTE képzési kínálatával, a diploma nyújtotta elhelyezkedési lehetőségekkel. A középiskolásokat segített az Oktatási Hivatal központi tájékoztatója is melyen a felvi.hu munkatársa nyújtott tájékoztatást a legfontosabb felvételi eljárás során felmerülő kérdésekről. Így például a felvételi eljárás menetéről, a pontszámítás módjáról.


SZTE_nyilt_nap_2015_
A nyílt napon készült képek itt megtekinthetők.


A kínált szakok mellett az SZTE hallgatóknak nyújtott szolgáltatásiról is tájékozódhattak a továbbtanulás előtt álló fiatalok. Standdal várta az érdeklődőket például az SZTE Tehetségpont, az SZTE Alma Mater, az Egyetemi Életvezetési és Tanácsadó Központ, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, a Konfuciusz Intézet, a Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet és az egyetemi kollégiumok is.


Az univeristas nem csak tömegként, hanem személyesen is megszólította a középiskolásokat: a Szegedi Tudományegyetem szakértői által kidolgozott pályaorientációs tesztet számos diák kitöltötte, az SZTE Karrier Iroda munkatársai pedig személyes tanácsadással segítették a pályaválasztókat döntésük meghozatalában.


Kiskunfélegyházáról érkezett a nyílt napra Csányi Dóra. „Először nagyon meglepődtem, hogy milyen sokan eljöttek, a tömeg kicsit megnehezítette a közlekedést és az eligazodást. Az előadások sokszínűek voltak, a videós bemutatók különösen tetszettek. Az előadásokon nem volt idő kérdezni, de a karok standjainál, minden kérdésemre választ kaptam és nagyon segítőkészek voltak a hallgatók és a kari képviselők egyaránt. Összességében hasznos volt eljönni” – mondta a középiskolás lány.

 

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium diákja, Tarnay Kristóf Ábel az SZTE Bölcsészettudományi Kar kommunikáció és médiatudomány képzésére szeretne jelentkezni. „Örülök, hogy egy ilyen rendezvényen összefoglalták nekem, mire számítsak, mire érdemes figyelnem, és miben kell még igyekeznem, ha be szeretnék jutni az általam megálmodott szakra. És persze külön fontosnak tartom, hogy személyesen válaszoltak a felmerült kérdéseimre” – mondta el hírportálunknak Kristóf.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna