Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kongresszusi Központ Szeged  --  Kongresszusi Központ Köszöntő
A Kongresszusi Központ köszöntője

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Kedves TIK látogatók!


SZTE JATIKA Szegedi Tudományegyetem büszkesége, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (SZTE TIK), az integrált Szegedi Tudományegyetem első nagyberuházása, ami immáron több mint 9 éves. Létrehozásakor a tervezők nem csupán egy építészetileg kiemelkedő művet álmodtak meg – melyet az elmúlt években több elnyert építészeti nívódíj is igazol -, hanem egy egyetemi szolgáltató központot is.


Nagy örömünkre szolgál, hogy a kezdetektől részesei lehettünk annak, hogy fejlődött ki egy igazi egyetemi Központ, ami közben valódi „Szegedikummá” vált, hisz azóta sincs párja a magyar felsőoktatásban. Valljuk ezt nemcsak azért, mert nincs még egy ilyen komplex felsőoktatási épület, hanem mert képes volt és képes szinergiákat teremteni a könyvtár illetve a tanulás, az oktatás és konferenciák világa között. Kinyitotta az egyetem falait a város és a világ felé, valamint befogadó intézményként teret engedett mindenféle kezdeményezésnek a sporttól a kultúrán keresztül, a szórakoztatáson át egészen a társadalmi felelősségvállalásig, környezettudatos magatartás népszerűsítéséig.

 

A kongresszusi központ szervezésében elmúlt években több mint 1.300 rendezvényt tartottak a TIK falain belül, közel 5 és fél millió látogató fordult meg, magas látogatói elégedettséggel. Bízunk benne, hogy képesek vagyunk a jövőben is évről évre megújulni, és sokáig szolgálni nemcsak a diákok generációit a tanévnyitótól a diplomaosztóig, hanem minden egyetemi és városi polgárt is, aki betér a TIK-be!

 

 

Látogasson el hozzánk, hogy Ön is élvezhesse a TIK nyújtotta szolgáltatásokat!