Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kongresszusi Központ Szeged  --  Hírek  --  Legújabb híreink
Legújabb híreink

SZTE JATIK


A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja „TIK - ahogy Én látom” címmel művészeti pályázatot hirdet az egyetem hallgatói számára.

borbas_edina27_gs

A szerző részvételével tartanak felolvasóestet december 3-án, csütörtök 17 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban Borbás Edina Hullámok csapdája című műve első és második részéből.

SZTE_nyilt_nap_kiemlet

Kari tájékoztató előadásokkal, speciális pályaorientációs teszttel, központi továbbtanulási tájékoztatóval, nyereményjátékkal és megannyi hasznos információval várta a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja a továbbtanulást tervező fiatalokat. 2015. november 26-án több ezer, hazai és határon túli középiskolás érdeklődött az SZTE képzési kínálatáról.

2015. november 27.

almamatermikulas_kiemelt

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a 2015. december 2-án, szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartandó X. SZTE Alma Mater Mikulást, melyet a Szegedi Tudományegyetem tízéves alumni szervezete immáron hagyományosan az SZTE-s öregdiákok, oktatók és dolgozók gyermekei számára szervez.

DM_TIK_Jotekony_meret

A kezdeményezés mottója: Neked csak egy ebéd ára a gyermekek boldogsága.

2015. november 17.

imre_jozsef

85 éve született dr. Imre József (1930-1980), a Szegedi Orvostudományi Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikájának egykori professzora. Az egyik hazai vezető gasztrointesztinális sebész volt, aki a magyar nyelőcső- és gyomorsebészetet világszínvonalra emelte. 50 évesen, karrierje teljében érte a halál.

cortazar

Az Argentin Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszéke és az SZTE Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Különgyűjteménye minden érdeklődőt szeretettel vár a Julio Cortázar tiszteletére rendezett «Presencia» / «Jelenlét» című előadásra és kiállításra.

2015. október 27.

zold_fuzet

TIK-Index néven indít zöld pontgyűjtő akciót a Szegedi Tudományegyetem zöld szíveként is emlegetett József Attila Tanulmányi és Információs Központ.