72308750-d84d-4fb8-8466-180db9ecca9d

SZTE Kosárlabda dobóverseny


javitottdoboverseny

Időpontja: 2022. október 04. kedd 19:00-21:30-ig

Gyülekező, bemelegítés, előkészületek (a helyszínen is kialakíthatók a 2 fős csapatok és variálhatók a különböző páros versenyszámokban): 19:00-19:30

Helyszíne: Egyetemi Sportközpont, Labdás terem, Hattyas sor 10.

Helyszín linkje: https://u-szeged.hu/sportkozpont/magunkrol/letesitmenyeink

A rendezvényen kik vehetnek részt: SZTE hallgatói - egyénileg és/vagy párokban az 5 versenyszám bármelyikében (egyben is, de akár mindegyikben).

Maximális létszám: 24 fő

Előzetes jelentkezés: https://szte-sportkozpont.reservio.com/

Díjazás: oklevél - a legeredményesebb egyéni versenyzők és 2 fős csapatok (az egyes versenyszámok résztvevőinek függvényében versenyszámonként).

Az 5 versenyszám (3 egyéni és 2 páros) és a szabályok rövid ismertetése:

  1. Büntető dobó EGYÉNI verseny

A büntető vonalról egymás után 10 dobás az első körben - a legtöbb pontot elérő játékosok tovább jutnak. A második körben azt számoljuk, hogy 5 dobásból hány pontot érnek el - az nyer, aki a legtöbb kosarat szerzi (csak „Holtverseny” esetén számít az első kör eredménye).

  1. „Ziccer – tempó – bűntető” PÁROS verseny időre (1+1perc)

A versenyzők egyik tagja a fenti 3 dobó technikával felváltva, „tetszőleges helyszínekről” dob egy percen keresztül folyamatosan (minden kosár 1 pontot ér), majd az idő leteltével rögtön a párja következik ugyanúgy 1percig. A legtöbb kosarat szerzett párosok a nyertesek.

  1. 3-pontos dobó EGYÉNI verseny 1perc alatt

A játékos kiválaszt egy neki tetsző helyet a 3 pontos vonal mentén. Majd egy percen keresztül folyamatosan dobhat (segítőktől kapja a labdákat). Minden dobás egy pontot ér. Az nyer, aki 1 percen belül a legtöbb kosarat szerzi.

  1. „Szálka” PÁROS verseny időre

A játék úgy kezdődik, hogy az első játékos odaáll az 1-es pozícióra és dob egyet, és a társa leszedi-visszapasszolja neki. Ha bemegy, tovább léphet a 2-esre. Ha kihagyja, addig nem mehet tovább, amíg be nem dobja. Aszalka párosnak a helyszíneken oda-vissza kell végig menni mind a 7 állomáson. A 7-es helyszín után kötelező egy csere, ha előtte nem cseréltek.
Egyébként bármikor, bármennyit cserélhetnek (szedő/dobó) a párok. Az idő akkor áll meg, ha a csapat oda-vissza végére ért a helyszíneknek, és az utolsóhelyről is kosarat dobtak (1.=14.).

  1. 3-pontos dobó EGYÉNI verseny 15 dobásból

A 3 pontos vonal 5 helyszínéről (pl. jobb 0', jobb 45', közép, bal 45', bal 0') egymás után összesen 15 (5×3) dobás. Minden dobás egy pontot ér. Az nyer, aki a legtöbb kosarat szerzi.

Kötelező testnevelés kurzusra járó hallgatók pótolhatnak 1 alkalmat!

Szükséges: kényelmes sportruházat, sportcipő, víz.

Bővebb információ: ordog.nora.eszter@szte.hu