skp_logo_vizszintes_szines

A Sportközpont tájékoztatója

 

Kedves Hallgatók!

Sok szeretettel köszönti Önöket az SZTE Sportközpont, belépve a 2023/2024-es tanév őszi szemeszterébe. A következő pontokban találhatják az SZTE Sportközpont kritérium testneveléssel kapcsolatos tudnivalóit:

 

  • Mint a legtöbb magyarországi egyetemen, a testnevelés 0 kredit értékű kritériumtárgy, az SZTE-n is kötelező a hallgatók tanulmányaik bármely két félévében, amely hozzávetőlegesen 60 sportágat foglal magába angol és magyar nyelven.
  • Az XT kódon meghirdetett kritérium testnevelés tárgyak kurzusait csak felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan képzésre járó hallgatók vehetik fel, félévenként egyet.
  • Az SZTE Sportközpontja Hattyas sor 10. szám alatt található, 3 létesítményünkben folyik az oktatás. A honlap Létesítményeink menüpont alatt található a Sportkomplexum térképe, a helyszínen pedig a porta mellett jobbra, amely informál az órák helyszíneiről.
  • A különböző testnevelés órák helyszíne, időpontja megtalálható a Neptun rendszerben, a kurzus információban, az (információ) ikonra rákattintva.
  • Az adott kurzusokkal kapcsolatban kurzusinformációt a Coospace felületén kaphatnak a diákok, akár a kurzus teljesítésről, vagy órapótlásról legyen szó.
  • Igazolt versenyzők esetén lehetőség van csapat/egyéni versenysportolói vagy versenytáncos kikérő kurzus felvételére (sportágtól függően). Amennyiben rendszeresen, aktívan jár edzésekre/táncórákra és mérkőzésekre/versenyekre/fellépésekre a hallgató, teljesíteni tudja a kurzus feltételeit. Bővebb információ (a kikérők benyújtási határidejéről és módjáról) a kurzus leírásában található. Ha mindkét félév kritérium testnevelés kurzusát szeretné ilyen módon elfogadtatni a hallgató, két különböző szemeszterben kell felvennie a kurzust. Az ügyintézés online történik a CooSpace rendszeren keresztül.
  • Bármilyen kérdés esetén, a Sportközpont honlapján található Gyakran Ismételt Kérdésekben (GYIK) megtalálhatják a választ, például versenysportolói kikérő – aktív sportolás esetén, kreditátvitel, utólagos le/feljelentkezés, és sok más esetben is segítséget nyújt ez a menüpont.
  • Különböző fórumainkon – Facebook, Instagram, honlap, és a Coospace felületén naprakész információkkal szolgálunk, különös tekintettel programjainkra.
  • Kérvények, nyomtatványok a Kikérők/Technikai kurzusok menüpont alatt található, ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések esetén is segít Önöknek a GYIK!

Sikeres sportos tanulmányi éveket kívánunk!


Dr. Tokodi Margaréta

SZTE Sportközpont igazgató

2023. szeptember 5.





Kövess minket


Hírek

sztesarkany

Hallgatói esemény!

Víz, Sport, Buli, Közösség!

floorballborito

Hallgatói esemény

2024. április 04. 19:00-22:00