skp_logo_vizszintes_szines

Szegedi Tudományegyetem

Sportközpont


Sport és egészséges életmód az egyetemen


A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja a tanulás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a hallgatóknak a kritérium testnevelés részeként. Többek között sárkányhajózás, teniszezés, jóga, labdás sportok, falmászás, aerial jóga és önvédelmi sport is elérhető az SZTE-n. A hallgatók minden félévben 150 meghirdetett sportkurzus közül választhatnak, több mint 60 féle sportágban, beleértve az angol nyelvű oktatást is. Az SZTE Sportközpont területén 3 épületben különböző méretű és funkciójú termek várják a hallgatókat, úgy, mint küzdő-, asztalitenisz- és falmászó terem, labdás tornaterem, kondi terem, zenés termek. Az SZTE hallgatói kedvezményesen látogathatják az SZTE Teniszközpontot az Erzsébet Ligetben, valamint a Sportközpont kondi-, és egyéb termeit edzések céljából.


Fontos szerepet kap az Egyetemen az egészség, a sportos közösségi élmények. Ezek az ingyenes Rekreációs programok a hallgatók mellett az oktatókat, egyetemi polgárokat is ösztönzik az egészséges életmódra és a sportolásra. Hagyományainkhoz híven szemeszterenként megrendezzük a Maraton sorozatunkat: vizi, aerobik, ütős, küzdő, tánc kategóriákban. Nagy népszerűségnek örvend a Jeges Est a szegedi, fedett jégpályán, ami félévente 2-4 estén is megtelik SZTE-s hallgatókkal. Véleményünk szerint ezek az alkalmak jobban elkötelezik az egyetemistákat az egyetemi sport iránt, megismerik az általunk nyújtott lehetőségéket, és ez által nyitottabbak lesznek a további rendezvényeinkre.

Kisebb sportprogramok is várják az SZTE hallgatóit, mint például a görkori délután, mini kupákat is rendezünk tollaslabda, ping-pong, röplabda sportágakban.


A Városi Sportuszodában heti rendszerességgel kínáljuk a hallgatók részére a - szemeszter időszaka alatt – térítésmentesen az esti úszást.


A Szegedi Tudományegyetemen remekül összeegyeztethető a tanulás és a sport. Sikeres csapatunk SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapat, OB1-es férfi-női vízilabda csapatunk, valamint az SZTE Vívó Klub.


„A sport a test útján nyitja meg a lelket”- Szent-Györgyi Albert szavait idézve várunk a Sportközpontba!

 

dr. Tokodi Margaréta

SZTE Sportközpont igazgató

Szeged, 2023. szeptember 7.

Kövess minket


Hírek

33add887-221a-488d-8da5-a57a56055fd5

egyéni verseny hallgatók számára

2024.04.25. (csütörtök) 19:00– 21:30