skp_logo_vizszintes_szines

Szegedi Tudományegyetem

SportközpontA sport megerősít, önbizalmat ad, közösséget kovácsol. Ezekkel az irányelvekkel, célokkal közel húsz éve, az SZTE Sportközpont biztosítja a nappali tagozatos hallgatók két félév testnevelés teljesítésének feltételeit, valamint támogatja, szervezi, és lebonyolítja az egyetemi polgárok szabadidős- és versenysportját, rekreációs programjait.
A felsőfokú szakképzésre, valamint az alap- és osztatlan képzésre felvett hallgató két féléven át, félévente egy testnevelési kurzus ingyenes felvételére jogosult, amit diplomaszerzés előtt kell teljesíteni. Kurzusaink kínálata széles, közel 50 féle sportágból választhatnak a magyar hallgatók, a külföldi diákoknak angol nyelven pedig 15 féle mozgásformát kínálunk.
Szemeszterenként hagyományainkhoz híven megrendezzük az Aerobik Maratont és a Jeges Estet, utóbbit a szegedi, fedett jégpályán, ami félévente 2-4 estén is megtelik SZTE-s hallgatókkal. Véleményünk szerint ezek az alkalmak jobban elkötelezik az egyetemistákat az egyetemi sport iránt, megismerik az általunk nyújtott lehetőségéket, és ez által nyitottabbak lesznek a további rendezvényeinkre.
Kisebb sportprogramok is várják az SZTE hallgatóit, mint péládul a görkori délután, mini kupákra is lehet számítani tollaslabda, ping-pong, röplabda sportágakban.
Szeged egyik ékessége a várost átszelő Tisza folyó. Innovációs eseményeink közé tartozik a naplementés sárkányhajózás és a SUP-ozás rekreációs szinten, melyben kimagasló együttműködő partnerünk a Szegedi Vízisport Egyesület.
Az Újszegedi Erzsébet Ligeti Teniszközpont (6726 Szeged, Népkert sor 1.) 6 db kiváló minőségű salakos pályával, adogatófallal, öltözőkkel várja a sportolni vágyókat és a tenisz kurzust választókat.
A versenysport területén, Egyetemi szinten komoly támogatási és ösztöndíj rendszerünk van, akár az SZTE-SZEDEÁK, vagy az OB1-es férfi-női vízilabda csapatunkról legyen szó, de a fókuszt az élsport mellett a kuriózum sportágainkra is helyezzük, úgy, mint falmászás, ejtőernyőzés, vitorlázás, aerial yoga.


Szent-Györgyi Albert szavait idézve várunk a Sportközpontba!
„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

 

dr. Tokodi Margaréta

SZTE Sportközpont igazgató

2022. augusztus 31.